5 uit 1 beoordeling
5 min

Zalmsalade

Zalmsalade! Het is geen geheim, ik ben dol op zelfgemaakte recepten. Een voorwaarde: het recept moet wel snel en makkelijk te maken zijn. Anders weegt het niet op tegen het gemak van het product in de winkel kopen. Ik heb weer een pareltje voor jullie gevonden. De smaak van deze zalmsalade is zoveel beter dan de kant-en-klare variant en binnen 5 minuten klaar. Je wilt nooit meer anders!

Zalm uit blik

Voor deze zalmsalade heb je slechts 7 ingrediënten nodig. De meeste ingrediënten heb je waarschijnlijk gewoon op voorraad. Zo heb ik altijd bonen, tomaten en vis in blik in huis. Hiermee kun je altijd snel en eenvoudig een lekkere maaltijd maken. Vandaag is de keuze op zelf zalmsalade maken uit blik gevallen. Het is niet zomaar zalm maar wilde zalm uit Alaska.

Zalmsalade uit blik maken

Januari is Wild Alaska Seafood Month. Het moment om deze vis in het zonnetje te zetten. Wist je dat je voor wilde zalm in Alaska moet zijn? De zalm zwemt daar in het wild in open water, vrij van netten en chemicaliën. Door het schone zeewater en de bewegingsvrijheid, krijgt de zalm de mogelijkheid om zich volop te ontwikkelen. Dit proef je aan de heerlijke smaak en het maakt deze zalm gezonder.

Tel daarbij op dat de zalm duurzaam wordt gevangen en MSC gecertificeerd is. Dit houdt in dat er rekening gehouden wordt met de impact van de visserij op de rest van het zeeleven en vindt er geen overbevissing plaats. Op deze manier kunnen we allemaal oneindig genieten van vis.

Zalmsalade maken

Wilde verse zalm uit Alaska kun je kopen bij de betere vishandels, zoals Frank’s Smoke House en Grutto. De zalm voor in de zalmsalade koop je gewoon in de supermarkt (Albert Heijn) onder het merk van Bart’s Fish Tales.

De zalmsalade serveer je met brood, toast of als een dip bij de borrel. Op zoek naar nog meer recepten met wilde zalm uit blik? Wat dacht je van een salade Niçoise met zalm, zalm burgertjes, zalm in een pastasalade of als topping in een soep? Bij Linda’s Tips geef ik je nog een aantal variaties op de salade met zalm.

Zalmsalade maken

Zalmsalade

Ingrediënten

2 porties
  • 1 blikje wilde zalm (Bart's Fish Tales)
  • 1 lente ui
  • 2 eetlepels mayonaise
  • 1 theelepel mosterd (Dijon)
  • 1 eetlepel verse peterselie, fijngehakt
  • 1 theelepel kappertjes
  • 1 halve citroen

Voor erbij

  • bagels / brood naar keuze / toast

Zelf zalmsalade maken voor op toast of brood

  • Laat het blikje wilde zalm goed uitlekken.
  • Snijd de lente ui in kleine stukjes.
  • Doe de uitgelekte zalm in een kom. Voeg de lente ui, mayonaise, mosterd, peterselie en kappertjes toe.
  • Rasp de schil van de halve citroen en pers uit. Voeg een halve eetlepel sap en een halve theelepel rasp toe aan de zalmsalade.
  • Laat de smaken bij voorkeur een half uur intrekken.

Linda’s Tips

  • Voor in de zalmsalade kun je nog allerlei variaties bedenken. Vervang de mayonaise door Griekse yoghurt of roomkaas. Persoonlijk houd ik van een lente uitje, maar rode ui voor iets meer pit kan ook. Heb je geen peterselie in huis, dan kun je ook dille of bieslook gebruiken. In plaats van kappertjes kun je ook 1 eetlepel augurken toevoegen.
  • Ook lekker is een gekookt eitje (voeg dan meer mayonaise toe) of een stengel bleekselderij toevoegen. Voor extra pit in de zalmsalade zijn een paar druppels tabasco of een hete pepersaus een goed idee.  

Recepten bewaren op Pinterest!

Bewaar mijn recepten op Pinterest, zodat je deze makkelijk en snel terug kunt vinden. Pin onderstaande afbeelding en bewaar deze op één van je Pinterest borden.

Zalmsalade met wilde zalm uit Alaska

Dit artikel is een samenwerking met Alaska Seafood. Lees hier mijn disclaimer.

Heb je een vraag of opmerking over dit recept? Vul het contactformulier in of stuur mij een berichtje via Facebook of Instagram.