Weekmenu makkelijke recepten 268

Vorige week heb ik even vakantie genomen van het weekmenu. Deze week staat er gewoon een nieuwe eetplanning klaar met makkelijke recepten. De structuur heb ik na de vakantie wel weer nodig. Onze zoon is alweer 2 weken aan het trainen. Dit houdt in dat we 3 x per week om 17 uur eten. Dan is een weekmenu met de juiste boodschappen in huis wel zo handig.

Wat eten we vandaag?

Bij ons in regio Midden starten de scholen weer. De andere twee regio’s genieten nog lekker van vakantie. Het weer wordt weer tropisch. Laten we nog even genieten van maaltijden in de tuin of balkon. Maandag begint met een hummus bowl. Maak iedereen blij aan tafel door een spaghetti met balletjes te maken. Kies woensdag voor gemak en maak een pasta salade. Top: kook de pasta dinsdagavond alvast. Einde van de week steek je de bbq vast aan. Je kunt dan kiezen uit een lekker vegetarisch gerechtje voor op de barbecue.

Het weekend kun je zelf een dressing maken en verse broodjes. Ik krijg er trek van.

Veel kook- en eetplezier. Liefs, Linda

fitchef eiwitrijke spitskool snijbonen schotel

Powered by

fitchef logo

Eetschema op maat

Ontvang elke week een nieuw menu met simpele recepten op basis van je macro + caloriebehoefte. Inclusief wekelijkse boodschappenlijst bij elk menu!

Weekmenu makkelijke recepten: 268

Maandag: hummus bowl

Dit recept is ideaal voor een dag met weinig tijd en je toch voedzaam wilt eten. Het is een kwestie van couscous wellen, bonen uit blik afspoelen en 1 tot 2 soorten groente snijden. Heerlijk met je favoriete hummus.

Hummus bowl in 10 minuten

Dinsdag: spaghetti met balletjes

Van Jamie Oliver heb ik geleerd dat je van runder braadworst balletjes kunt draaien voor in een pastasaus. Het vlees geeft zo zijn smaak af aan de saus, zodat je nauwelijks smaakmakers nodig hebt.

Spaghetti met verse worst

Woensdag: pasta salade recepten

In de zomer staat elke week een pasta salade op ons weekmenu. Bij mij thuis hebben ze niet altijd zin in een “warme hap” en van deze salade wordt altijd goed gegeten. In dit blog staan 7 verschillende soorten, dus voor ieder wat wils.

7 x pastasalade recepten makkelijk en snel op tafel

Donderdag: vegetarische bbq recepten

Volgens de weersvoorspelling is het vandaag wederom heet! Het wordt 29 graden dus laten we de bbq aanslingeren. De keuze voor vlees of vis is snel gemaakt. Maar ja, welke groente eet je er nu bij? Ik heb een paar lekkere vega bbq recepten voor je verzameld.

Vegetarische bbq recepten

Vrijdag: bruschetta op de camping

Op vakantie maken wij graag bruschetta van oud stokbrood. Misschien heb jij niet op vakantie maar heb je nog wel oud brood over van een bbq van de afgelopen dagen?Gooi dit niet weg en maak er heerlijke bruschetta’s van. Duik de koelkast in voor verschillende restjes groente, kaas en vleeswaren. Dit is zo’n fijn hapje voor de vrijdagavond.

Bruschetta op de camping

Zaterdag: yoghurt dressing

Voor de yoghurt dressing heb je een paar basis ingrediënten nodig. De smaak valt of staat bij de keuze voor de yoghurt. Voor de rest bepaal je zelf met verschillende kruiden hoe de dressing smaakt. Probeer deze dressing eens voor bij een (lunch) salade van de week.

Yoghurt dressing

Zondag: zelf bagels maken

Zondag is bakdag. In de basis heb je slechts 5 ingrediënten nodig voor deze broodjes. Daarbij heb je voor deze broodjes geen gist nodig, hoeft het deeg niet te rijzen en hoef je de bagels niet te garen in gekookt water. Echt een ideaal recept voor de zondagochtend. Vers brood in een handomdraai.

Zelf bagels maken

Laat je het weten als je één van de recepten van het weekmenu gemaakt hebt met #lekkeretenmetlinda of tag mij, dan kan ik je terug vinden. Ben je op zoek naar andere recepten? Kijk dan even bij de receptenindex.

Weekmenu’s bewaren op Pinterest?

Behoren deze makkelijke recepten uit dit weekmenu tot jouw favorieten? Bewaar dit bord dan op één van je Pinterest borden, zodat je het makkelijk terug kunt vinden.

Weekmenu makkelijke recepten voor het avondeten

Heb je een vraag of opmerking over dit recept? Vul het contactformulier in of stuur mij een berichtje via Facebook of Instagram.