3.4 uit 7 beoordelingen

Kip met mango

Vandaag op het menu een makkelijk rijst gerecht: kip met mango. Minimaal 1x per week staat er een Aziatische maaltijd bij ons op tafel. De variatie is enorm. Vaak kun je met een paar ingrediënten een hele andere smaak creëren. Daarom ben ik zo gek op de Oosterse keuken.

Naast de kip, mango en rijst heb je slechts een handjevol producten nodig. De basis van de saus is kokosmelk. In mijn voorraad staan altijd pakjes van 250 ml en blikken van 400 ml op voorraad. De smaakmakers in de saus zijn verse knoflook, verse gember en kerrie poeder. Qua groente kun je volop variëren. Dit keer heb ik voor paprika’s gekozen. Je kunt ook sperziebonen, snijbonen, broccoli of bloemkool in de saus verwerken.

Kip met mango en paprika

Fruit in een warme saus wordt niet door iedereen gewaardeerd. Mango is wat mij betreft de uitzondering op de regel. De saus krijgt juist een lekker fris tropisch tintje door de rijpe mango. De mango voeg je als laatste toe aan de saus. Het resultaat is een fris zoete kip met een mango saus en rijst.

Rijst recepten

Op zoek naar nog meer makkelijke Aziatische rijst recepten? Bekijk deze gerechten eens:

Kip met rijst en mango

Kip met mango

Ingrediënten

Aantal personen4 personen
  • 300 gram rijst
  • 300 gram kip
  • olie om in te bakken
  • 1 rode paprika
  • 1 groene paprika
  • 2 teentjes knoflook
  • 1 cm verse gember
  • 1 eetlepel kerriepoeder
  • 400 ml kokosmelk
  • 1 rijpe mango

Optioneel

  • platte peterselie
  • koriander
  • ongezouten cashewnoten

Merknamen in de ingrediëntenlijst kunnen het gevolg zijn van een betaalde samenwerking. Sommige linkjes op deze pagina kunnen affiliate links zijn. Lees meer: disclaimer.

Bereiding

  • Kook de rijst volgens de gebruiksaanwijzing. Tip: heb je een stoomoven? Maak de rijst daar in klaar. Het resultaat is heerlijke gestoomde rijst.
  • Snijd de kip in stukjes. Vervolgens de rode en groene paprika in reepjes. Rasp de knoflook en gember.
  • Verwarm een koekenpan met een scheutje olie. Bak de kip rondom bruin. Voeg de paprika reepjes toe en bak 3-4 minuten. Bak de knoflook, gember en kerriepoeder een minuut mee. Roer de kokosmelk erdoor.
  • Schil en snijd de rijpe mango in stukjes en verwarm even mee.
  • Serveer kip met mango met de rijst.

Wil je dit recept opslaan, zodat je het makkelijk en snel terug kunt vinden? Bewaar deze foto dan op één van je Pinterest borden.

Kip, mango rijst en kokosmelk

Sommige linkjes op deze pagina kunnen affiliate links zijn. Lees hier mijn disclaimer.

Recept: Linda Foto credits: Het Spijsdecor

Heb je een vraag of opmerking over dit recept? Vul het contactformulier in of stuur mij een berichtje via Facebook of Instagram.