7 x pastasalade recepten

Pastasalade inspiratie nodig? Stop met zoeken! In dit overzicht komen de lekkerste pastasalade recepten voorbij. Heb je zin in een pastasalade met kip of een pastasalade met pesto? De klassieke pesto pastasalade geef ik een twist door de carpaccio. Yum! Naast salades met vlees, kun je ook pasta salade vega met geitenkaas verwachten. Een pastasalade is makkelijk, snel en iedereen lust het.

Snelle pastasalades recepten

Voor de meeste pasta maaltijdsalade heb je een handjevol ingrediënten nodig. De bereiding van de salades duurt vaak net zo lang als de pasta kookt. Ideaal voor na een warme zomerse dag. Zo sta je niet te lang in de keuken en staat er een voedzame maaltijd op tafel.

De variaties op een pasta salade zijn ontelbaar. Zo heb ik Griekse salade met pasta en Grieks kip gecombineerd. Het krijg je allemaal bekende smaken in een Griekse pasta salade. Daarnaast wordt een witlofsalade lekker vullend gemaakt met pasta. Kijk snel mee naar de verschillende recepten voor pastasalade en maak je keuze.

7 x Pastasalade recepten

1. De lekkerste pastasalade met gerookte kip

Een fantastische combinatie van smaken in één salade: gerookte kip, geroosterde paprika, tomaat, rucola en een fantastische dressing. Dit recept is echt een aanrader. Onze hele vriendengroep zet deze salade regelmatig op tafel.

pastasalade

2. Pasta salade met geroosterde paprika en feta

Met deze pastasalade krijg je inspiratie om een andere combinatie van ingrediënten te maken. De geroosterde paprika, feta en rode pesto smaken fantastisch bij elkaar. Dit recept telt slechts 7 ingrediënten en staat binnen 15 minuten op tafel!

Pasta salade met geroosterde paprika en feta

3. Pasta pesto salade en carpaccio

Yes een klassieke pasta pesto salade met een twist door de carpaccio. Terwijl de pasta kookt, bereid je de andere ingrediënten voor. Bij mij thuis was deze Italiaanse pasta salade direct een hit.

Pasta pesto carpaccio salade

4. Caprese pasta salade

Een caprese salade maak je met tomaat, mozzarella en basilicum. Voeg pasta toe naar smaak, sla en een pestodressing en sneller dan snel staat deze maaltijdsalade op tafel.

Caprese pasta salade

5. Griekse kip pasta salade

De Griekse kip pasta salade zijn 2 recepten in één. Het lijstje met ingrediënten is ook iets langer dan je van mij gewend bent. Laat je er niet door weerhouden, het eindresultaat is zalig. De kip gemarineerd in citroen, oregano en knoflook geeft de Griekse pasta salade net die extra touch.

Griekse kip pasta salade

6. Witlofsalade met pasta

Rauwe witlof is een heerlijke knapperige groente om in een salade te werken. Vul de klassieke witlofsalade met een pasta naar keuze voor een goed gevulde maaltijdsalade.

Witlofsalade met pasta is een goed vullende maaltijdsalade met rauwe witlof, wortel, kaas, rozijnen en appel met een frisse yoghurt dressing.

7. Pastasalade met geitenkaas

Het overzicht met pastasalade recepten wordt afgesloten met een frisse pastasalade met druiven, appel en geitenkaas. De goddelijke dressing met venkelzaad maakt de salade net even anders.. Ik val een beetje in herhaling maar ook dit recept is snel klaar.

Pastasalade met geitenkaas, druiven en noten. Een maaltijdsalade voor een zomerse dag.

Recepten bewaren op Pinterest!

Bewaar mijn recepten op Pinterest, zodat je deze makkelijk en snel terug kunt vinden. Pin onderstaande afbeelding en bewaar deze op één van je Pinterest borden.

Heb je een vraag of opmerking over dit recept? Vul het contactformulier in of stuur mij een berichtje via Facebook of Instagram.