• Skip to secondary menu
  • Door naar de hoofd inhoud
  • Spring naar de eerste sidebar

Lekker eten met Linda

Lekkere en makkelijke recepten

  • HOME
  • RECEPTEN
    • Weekmenu
    • Barbecue recepten
    • Ontbijt
    • Lunch
    • Snack
      • HAPJES
      • Sinterklaas recepten
    • Drankjes en smoothies
    • Diner
    • Vegetarisch
    • Dessert
  • E-BOOKS
    • E-BOOK BARBECUE RECEPTEN
    • KOKEN OP DE CAMPING
  • INSPIRATIE
    • Algemene tips
    • Op bezoek bij
    • Review
    • Sport
      • Bikini body guide
      • FOOD EN MOVING EXPERIENCE
  • CONTACT
    • Over mij
    • Persoonlijk
    • Adverteren
    • Privacyverklaring
  • ZOEKEN

Vegan Shepherd’s pie

Vegan Sheperds pie

maart 8, 2022 door Linda Reageer

Deze vegan Shepherd’s pie zit boordevol groente, afgedekt met een laagje zoete aardappelpuree. Deze ovenschotel bevat geen vlees of zuivel en past perfect bij de Nationale Week Zonder Vlees & Zuivel.

Dit recept voor een Shepherd’s pie staat al meer 3 jaar in mijn concepten met foto’s. Alleen was ik niet tevreden over de smaak van deze ovenschotel. Van de week heb ik opnieuw naar de receptuur gekeken en de ovenschotel nogmaals gemaakt. Nu is de smaak zoals ik wilde! Zijn jullie klaar voor de Shepherd’s pie boordevol groente?

Wat is shepherd’s pie?

Een shepherd’s pie, ook wel een cottage pie genoemd is een ovenschotel met gehakt en aardappelpuree. De gehakt in deze ovenschotel heb ik vervangen door linzen uit blik. De Shepherd’s pie is zelfs vegan en bevat geen dierlijke producten zoals melk, vlees of kaas. De aardappelpuree is vervangen door zoete aardappelpuree. De puree wordt op smaak gebracht met een kopje kookvocht in plaats van melk met een klontje boter. De ovenschotel heeft een knapperig korstje door een laagje paneermeel in plaats van kaas. Zo eenvoudig is het om eens vegan te eten.

Op zoek naar nog meer vegan recepten? Probeer de vegan bourguignon eens of deze nasi of wokschotel met vega balletjes eens.

Vegan Shepherds pie, een ovenschotel zonder gehakt of melk voor de aardappelpuree

Vegan shepherd’s pie met zoete aardappel en linzen:

recept voor 4 personen:

  • 1,5 kilo zoete aardappelen
  • 2 uien
  • 1 flinke winterwortel
  • 2 teentjes knoflook
  • olijfolie
  • 250 gram kastanje champignons
  • 1 theelepel komijn
  • 1 theelepel paprikapoeder
  • snufje chili vlokken
  • 1 eetlepel tomatenpuree
  • 310 gram linzen uit blik
  • 200 gram diepvries doperwten
  • 60 gram fijngehakte zongedroogde tomaat
  • 2 eetlepels sojasaus
  • snufje zout en peper naar smaak
  • paneermeel
  • optioneel: verse kruiden

Stappen om een vegan shepard’s pie te maken:

  1. Verwarm de oven voor op 200 graden.
  2. Schil en snijd de zoete aardappel in stukken. Kook gaar in 10-15 minuten. Stamp met een beetje kookvocht tot een grove puree.
  3. Snijd ondertussen de uien en winterwortel in stukjes. Hak de knoflook fijn. Verwarm een pan met dikke bodem met olijfolie. Bak hierin de ui, wortel en knoflook zacht in 5 minuten.
  4. Voeg de tomatenpuree, komijn en paprikapoeder, chilipoeder (optioneel) en bak 2 minuten. Borstel de kastanje champignons schoon, snijd in plakken en voeg toe.
  5. Spoel de linzen uit blik af. Voeg de linzen, diepvries doperwten (ongekookt), zongedroogde tomaat en 2 eetlepels sojasaus toe. Roer goed door elkaar en verwarm.
  6. Vet een ovenschaal in met een beetje olijfolie. Voeg het linzen mengsel toe. Dek af met de zoete aardappelpuree, strooi het paneermeel erover. Bak in 20 – 25 minuten goudbruin in de oven.

Bewaar dit recept op Pinterest!

Wil je dit recept opslaan, zodat je het makkelijk en snel terug kunt vinden? Bewaar deze foto dan op één van je Pinterest borden.

Vegan Shepherd's pie boordevol groente

Nieuwsbrief – Wil je mijn tips en recepten om makkelijk, bewust en vooral lekker te eten in je mailbox ontvangen? Schrijf je dan in voor de nieuwsbrief.

Volg mij op Facebook | Pinterest | Instagram | Twitter | Bloglovin’ |
Recept: Linda | Foto credits: My Lucie

Categorie: Diner, Vegetarisch Tags: kastanje champignons, linzen, ovenschotel, ovenschotels, vegan, zoete aardappel

Lees Interacties

Geef een antwoord Reactie annuleren

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Primaire Sidebar

Zoeken

Volg lekker eten met Linda

  • Facebook
  • Instagram
  • Pinterest
  • RSS
  • Twitter
Lekker eten met Linda – ava Welkom! Ik inspireer je graag met makkelijke en lekkere recepten. Met alledaagse ingrediënten draai je een heerlijke maaltijd in elkaar. Daarvoor hoef je geen uren in de keuken te staan. Op zaterdag staat er een weekmenu klaar. Kijk lekker rond en laat je inspireren. Ik wens je veel kookplezier. Liefs, Linda

Pizza van de bbq

pizza van de bbq

Weekmenu’s makkelijke recepten 257

Lekker eten met Linda - weekmenu

Asperge recepten

Lekker eten met Linda - asperges

Barbecue recepten

Barbecue-recepten

Recepten index

Lekker eten met Linda - receptenindex

Meest gelezen

  • Weekmenu wat eten we vandaag 257 Weekmenu makkelijke recepten 257
  • Pasta met tonijn Pasta met tonijn
  • Snelle kip marinade voor een Oosterse maaltijd Snelle kip marinade (oosters) maken
  • zelf ijsthee maken Zelf ijsthee maken
  • Spaghetti bolognese van Jamie Oliver Spaghetti bolognese van Jamie Oliver

Aanmelden nieuwsbrief

Bekijk het profiel van Lekker eten met Linda op Pinterest.

Aanbevolen door Linda

  • 9 x amuse in een glaasje. Ideaal om een dinertje mee te beginnen. Alle amuse recepten zijn makkelijk vooraf te bereiden. 9 x Amuse in een glaasje
  • Drie verschillende soorten thee tegen verkoudheid van een gember citroen thee, tijm honing thee en een bijzondere kurkuma kaneel thee. 3x thee tegen verkoudheid
  • Kip in een braadzak Kip in een braadzak
  • Een hartige taart met kip en Boursin, champignons, spekjes, pesto en cashewnoten. Deze quiche lust iedereen en ideaal voor een etentje. Hartige taart met kip en Boursin
  • vietnamese loempia's zelf maken Vietnamese loempia’s zelf maken

Copyright © 2022 · Lekkeretenmetlinda.nl