Weekmenu 78 – makkelijke recepten

De afgelopen week stond bij ons in het teken van de Avondvierdaagse. Normaal is dit altijd een logistiek drama. Dit jaar heb ik nergens last van gehad. De oplossing is een goede voorbereiding. En misschien nog wel belangrijker: ik heb het mezelf makkelijk gemaakt. We hebben lang niet elke dag zoveel groente gegeten als normaal. Donderdag zaten we zelfs aan de friet met een snack.

Soms kan ik zo streng zijn voor mijzelf: dan “MOET” ik een verantwoorde maaltijd op tafel te zetten. Eigenlijk is het ook heel “gezond” om voor de eenvoudige weg te kiezen. Het resultaat is mijn 1e relaxte Avondvierdaagse in 8 jaar tijd! Ik leer het wel, het duurt alleen even….

Maak het jezelf deze week ook eens makkelijk. Het belooft ook aankomende week prachtig weer te worden. Duik lekker de tuin in om de barbecue aan te zetten. In het weekmenu vind je een soort kaasfondue die je op de barbecue maakt. Daarnaast fijne kipspiesjes en een caprese salade met perzik. De favorieten van de kids deze week zijn de taco’s en de waterijsjes.

Ondertussen werk ik vanochtend nog even een paar uurtjes aan mijn E-book met vakantie recepten. Het wordt zo leuk, nog even geduld en dan kunnen jullie dit gratis downloaden.

Veel kook- en eetplezier. Liefs, Linda

p.s. ben je op zoek andere recepten? Kijk dan even bij de eerder verschenen weekmenu’s.

Weekmenu 78 makkelijke recepten

Maandag: camembert van de barbecue

Op maandag barbecueën? Ja, waarom niet? Je kunt de kaas trouwens ook in de oven bereiden. Serveer er brood en rauwkost bij en je hebt een heerlijke maaltijd voor in de tuin.

Camembert op de barbecue

Dinsdag: perzik caprese salade

De klassieke caprese met tomaat en mozzarella is te gek. Maar heb je ooit eens de combinatie gemaakt met perzik en mozzarella? Dit is echt goddelijk.

perzik caprese salade

Woensdag: courgetti pasta

Een lekkere lichte maaltijd met courgette pasta, een zelfgemaakte pesto en zalm.

spaghetti van courgette met een walnoten basilicum saus en gerookte zalm

Donderdag: Griekse kipspiesjes met citroen en oregano

Weer een barbecue recept? Nou deze kipspiesjes kun je ook in de (grill)pan bereiden. Ook lekker bij een maaltijd met groente en aardappelen.

Griekse kipspiesjes met citroen en oregano

Vrijdag: taco’s met gehakt

Vrijdag is het altijd een beetje feest hier aan tafel. De kids zijn gek op taco’s. Je hoeft dit recept echt niet uit een pakje te maken, want je kunt dit makkelijk zelf bereiden.

taco's met gehakt en tomatensalsa

Zaterdag: waterijsjes van vers fruit

Ik zou niet langer wachten en deze waterijsjes dit weekend al maken. Ga op zoek naar jullie favoriete combinaties. Je zult er een hoop plezier van hebben.

Waterijsjes van vers fruit

Zondag: zoete aardappel brownies

Het is wederom een bakdag. Dit keer met brownies met een vulling van zoete aardappel, notenmeel en dadels.

zoete aardappel brownies

 

Laat je het weten als je één van de recepten van het weekmenu gemaakt hebt met #lekkeretenmetlinda of tag mij, dan kan ik je terug vinden. Ben je op zoek naar andere recepten? Kijk dan even bij de receptenindex.

Heb je een vraag of opmerking over dit recept? Vul het contactformulier in of stuur mij een berichtje via Facebook of Instagram.