Nog geen beoordelingen

Granola met chocolade en pindakaas

Met 4 ingrediënten maak je deze granola met chocolade en pindakaas. Natuurlijk kun je ook een kant en klaar pak granola kopen. Het voordeel van zelf granola maken is dat je precies weet wat je eet. Kijk maar even mee.

Vaak bevat granola toegevoegde suiker. Dat is bij deze granola met chocolade niet het geval. De granola wordt gezoet met een half rijp banaantje. De honing of ahornsiroop kun je hierdoor achterwege laten. De andere smaakmakers van de granola zijn cacao en pindakaas. Voor dit recept is een 100% pindakaas handig. Deze variant is vloeibaar en kun je direct gebruiken.

Zet een bakplaat met granola ‘s avonds of in het weekend in de oven. Vul de pot en geniet elke ochtend van een kommetje yoghurt met granola.

Makkelijke chocolade granola met pindakaas

Granola met chocolade en pindakaas

Ingrediënten

Aantal personen1 pot
  • 150 gram havervlokken
  • 1/2 rijpe banaan
  • 1 eetlepel cacao
  • 2 eetlepels vloeibare pindakaas (100%)

Optioneel

  • snufje zout

Merknamen in de ingrediëntenlijst kunnen het gevolg zijn van een betaalde samenwerking. Sommige linkjes op deze pagina kunnen affiliate links zijn. Lees meer: disclaimer.

Bereiding

  • Verwarm de oven voor op 180 graden. Bekleed een bakplaat met bakpapier
  • Prak de banaan in een grote kom, voeg de cacao en vloeibare pindakaas toe en meng goed door elkaar. Je kunt de pindakaas eventueel in de magnetron even kort verwarmen. Schep vervolgens de havervlokken en optioneel een snufje zout. Zorg dat het chocolade pindakaas mengsel goed rondom de havervlokken zit.
  • Verdeel granola in een enkele laag over de bakplaat.
  • Bak de granola in 15-17 minuten knapperig in de oven. Hussel halverwege de baktijd de granola goed door elkaar.
  • Laat de granola volledig afkoelen, zodat deze lekker knapperig wordt.

Recepten bewaren op Pinterest!

Bewaar mijn recepten op Pinterest, zodat je deze makkelijk en snel terug kunt vinden. Pin onderstaande afbeelding en bewaar deze op één van je Pinterest borden.

Recept: Linda Foto credits: Het Spijsdecor

Categorieën

Categorieën Ontbijt

Heb je een vraag of opmerking over dit recept? Vul het contactformulier in of stuur mij een berichtje via Facebook of Instagram.