Pasta burrata caprese met pesto

Voor een pasta recept kun je nooit genoeg inspiratie hebben toch? Het is dan ook tijd voor deze verrukkelijke pasta burrata caprese met pesto. Oh la la, ik word helemaal blij van de kleuren op het bord.

Mijn liefde voor de Italiaanse keuken is groot. Ik houd ervan om met slechts een handjevol goede ingrediënten te koken, zoals bij deze pasta burrata caprese. Het is een heel makkelijk recept en toch heeft het een wauw factor vanaf de eerste hap.

Pasta burrata caprese 3 a De inspiratie voor dit pasta recept komt bij Cookingqueens vandaan. Ik vind dit zo’n leuk blog want het wordt gerund door moeder en dochter die samen hun passie voor koken en lekker eten delen. Je vindt er veel authentieke Italiaanse recepten want ze hebben een Italiaanse man / vader. Jullie moeten echt even snel een kijkje nemen op dit blog. Er staat zoveel lekkers op. Vergeet zeker niet hun Instagram pagina, want ze delen heerlijke reels (kookvideo’s) en toffe achtergrond verhalen bij de recepten.

Burrata caprese met pasta

Burrata caprese salade

De burrata caprese is één van de best bekeken recepten van Cookingqueens. In het kader van de #swiepswoepswap, geef ik een eigen draai aan dit recept. De burrata salade bestaat uit plakjes tomaat, burrata, zelfgemaakte pesto en een goede olijfolie. Van dit voorgerecht wilde ik graag een recept voor het avondeten maken. Hiervoor maak ik een saus van geroosterde tomaatjes en pesto, gecombineerd met verse pasta. Daarover heen scheur je de burrata, dat zorgt voor een romige smaak. Maak de pasta af met basilicum blaadjes. Echt, deze pasta burrata caprese is om je vingers bij op te eten.

Pasta burrata caprese

Pasta burrata caprese met pesto

recept voor 4 personen:

  • 500 gram verse tagliatelle
  • 500 gram cherrytomaatjes
  • 4 eetlepels olijfolie + extra bij het serveren
  • 100 gram verse pesto
  • 2 bollen burrata van 150 gram per stuk
  • verse basilicum (15 gram)
  • snufje zout en peper naar smaak

Hoe maak je een pasta burrata caprese met geroosterde tomaatjes?

  1. Verwarm de oven voor op 200 graden. Vul een ovenschaal met 4 eetlepels goede olijfolie. Voeg de cherrytomaatjes toe, rol ze door de olie en rooster 20 minuten in de oven.
  2. Kook ondertussen de pasta volgens de gebruiksaanwijzing.
  3. De pasta burrata is het lekkerst met verse pesto. Maak dit zelf of koop anders verse pesto uit het koelschap.
  4. Meng de gekookte pasta met de geroosterde tomaatjes. Scheur de burrata over de pasta, drizzle de pesto erop en strooi de basilicum erover. Breng eventueel op smaak met een snufje zout en peper en extra olijfolie.

Wil je dit recept opslaan, zodat je het makkelijk en snel terug kunt vinden? Bewaar deze foto dan op één van je Pinterest borden.Pasta caprese met burrata en pesto

Heb je een vraag of opmerking over dit recept? Vul het contactformulier in of stuur mij een berichtje via Facebook of Instagram.