Nog geen beoordelingen

Kip Tandoori met rijst en sperziebonen

Voor kip tandoori kun je natuurlijk een pak Knorr Wereldgerechten kopen of zelf maken. Een kant en klaar pak kip tandoori kopen is makkelijk, dat begrijp ik heel goed. Alleen is zelf kip tandoori maken zoveel lekkerder en eigenlijk heel makkelijk. Kijk maar mee, hoe ik dit doe.

De basis voor koken zonder pakjes en zakjes is een goede kruidenkast. Zo maak je makkelijk en snel je eigen kruidenmix. Voor de kip tandoori voeg je een aantal kruiden bij elkaar en vervolgens laat je de kip hierin marineren.

Serveer de kip tandoori met boontje en rijst. Zoet zure komkommer smaakt er ook nog heerlijk bij. Onderaan de blog geef ik je een tip hoe je op een snelle manier zoet zure komkommer kunt maken.

Kip tandoori met boontjes en rijst

Meer inspiratie voor koken zonder pakjes en zakjes?

Ben je op zoek naar meer lekkere en makkelijke recepten zonder pakjes en zakjes? Op de blog staan een aantal zelfgemaakte Wereldgerechten:

Kip tandoori maken zonder pakjes en zakjes. Kip tandoori met sperziebonen en rijst

Kip tandoori met rijst en sperziebonen

Ingrediënten

Aantal personen4 personen
  • 400 gram kip (dij)filet
  • 1 ui
  • 4 teentjes knoflook
  • 3 theelepels gemalen koriander
  • 2 theelepels gemalen komijn
  • 1 eetlepel citroensap
  • 1 theelepel paprikapoeder
  • 1 theelepel kurkuma
  • 1/2 eetlepel vers geraspte gember
  • 1/2 theelepel zout
  • mespuntje chilipoeder
  • 200 gram volle yoghurt
  • zonnebloemfolie

Voor erbij

  • 300 gram rijst
  • 400 gram sperziebonen
  • zoet zure komkommer*

Merknamen in de ingrediëntenlijst kunnen het gevolg zijn van een betaalde samenwerking. Sommige linkjes op deze pagina kunnen affiliate links zijn. Lees meer: disclaimer.

Hoe maak je kip tandoori?

  • Snijd de kip stukjes. Mix de ui, knoflook en alle kruiden tot een masse. Voeg de yoghurt toe en roer de kip erdoor. Leg de kip in een ondiepe glazen schaal en laat minimaal 4 uur marineren, het liefst een hele nacht.
  • Verwarm een scheutje zonnebloemolie in een pan met dikke bodem en bak hierin de kip in 10 tot maximaal 15 minuten op middelhoog vuur gaar.
  • Kook ondertussen de rijst volgens de gebruiksaanwijzing en de sperziebonen beetgaar.
  • Serveer de kip tandoori met gekookte rijst, sperziebonen en zoet zure komkommer.

Linda’s Tips

  • Tip: maak snelle zoet zure komkommer door 2 eetlepels sushi azijn te mengen met dunne plakjes komkommer. Sushi azijn is zoet zuur en zo breng je direct de komkommer goed op smaak.

Recepten bewaren op Pinterest!

Bewaar mijn recepten op Pinterest, zodat je deze makkelijk en snel terug kunt vinden. Pin onderstaande afbeelding en bewaar deze op één van je Pinterest borden.

Recept: Linda | Foto credits: Het Spijsdecor

Heb je een vraag of opmerking over dit recept? Vul het contactformulier in of stuur mij een berichtje via Facebook of Instagram.