Voor kip tandoori kun je natuurlijk een pak Knorr Wereldgerechten kopen of zelf maken. Een kant en klaar pak kip tandoori kopen is makkelijk, dat begrijp ik heel goed. Alleen is zelf kip tandoori maken zoveel lekkerder en eigenlijk heel makkelijk. Kijk maar mee, hoe ik dit doe.
De basis voor koken zonder pakjes en zakjes is een goede kruidenkast. Zo maak je makkelijk en snel je eigen kruidenmix. Voor de kip tandoori voeg je een aantal kruiden bij elkaar en vervolgens laat je de kip hierin marineren.
Serveer de kip tandoori met boontje en rijst. Zoet zure komkommer smaakt er ook nog heerlijk bij. Onderaan de blog geef ik je een tip hoe je op een snelle manier zoet zure komkommer kunt maken.
Meer inspiratie voor koken zonder pakjes en zakjes?
Ben je op zoek naar meer lekkere en makkelijke recepten zonder pakjes en zakjes? Op de blog staan een aantal zelfgemaakte Wereldgerechten:
- zelf burritos maken zonder pakjes en zakjes
- kip siam
- taco’s met gehakt en tomatensalsa
- bami
- risotto uit de oven
Kip tandoori met rijst en sperziebonen
recept voor 4 personen
- 400 gram kip(dij)filet
- 1 ui
- 4 teentjes knoflook
- 1/2 eetlepel vers geraspte gember
- 3 theelepels koriander zaad
- 1 eetlepel komijnzaad
- 1 eetlepel citroensap
- 1/2 theelepel zout
- 1 theelepel paprikapoeder
- 1 theelepel kurkuma
- 1/4 theelepel chilipoeder
- 200 gram volle yoghurt
- zonnebloemfolie
voor erbij:
- 300 gram rijst
- 400 gram sperziebonen
- zoet zure komkommer*
Hoe maak je kip tandoori met rijst en sperziebonen?
- Snijd de kip stukjes. Snijd de ui en knoflook fijn. Meng de ui, knoflook, alle kruiden, yoghurt en kip door elkaar. Leg de kip in een ondiepe glazen schaal en laat minimaal 4 uur marineren, het liefst een hele nacht.
- Verwarm een scheutje zonnebloemolie in een pan met dikke bodem en bak hierin de kip in 10 tot maximaal 15 minuten op middelhoog vuur gaar.
- Kook ondertussen de rijst volgens de gebruiksaanwijzing en de sperziebonen beetgaar.
- Serveer de kip tandoori met gekookte rijst, sperziebonen en zoet zure komkommer.
Tip: maak snelle zoet zure komkommer door 2 eetlepels sushi azijn te mengen met dunne plakjes komkommer. Sushi azijn is zoet zuur en zo breng je direct de komkommer goed op smaak.
Bewaar dit recept op Pinterest!
Wil je dit recept opslaan, zodat je het makkelijk en snel terug kunt vinden? Bewaar deze foto dan op één van je Pinterest borden.
Nieuwsbrief – Wil je mijn tips en recepten om makkelijk, bewust en vooral lekker te eten in je mailbox ontvangen? Schrijf je dan in voor de nieuwsbrief.
Goedemorgen Linda
Wat een heerlijk recept weer.
Ik vroeg mij if of het koriandrrzaad en konijnzaad er heel in gaan of dat je zr nog in de vijzel doet en dan in het recept verwerkt.
Mijn moeder is team zeep wat koriander betreft. Waar kan ik de koria der door vervangen?
Fijn weekend groetjes Jorien