Zin in stoofvlees maken? Zet dan dit makkelijke Japanse stoofvlees recept op de eetplanning. Dit stoofvlees is net even anders door de toevoeging van Japanse smaakmakers zoals sojasaus, mirin, gember en miso. Alle ingrediënten koop je gewoon in de supermarkt, je mag naar de toko, maar dat hoeft dus niet.
Aziatische ingrediënten
Voor dit Aziatische stoofvlees heb je een andere producten nodig in vergelijking tot een stoofpotje met bier of rode wijn. Een flesje sojasaus is alom bekend en de verse gember ligt ook in iedere supermarkt. Miso en mirin zijn minder gangbaar en dit zal ik even toelichten. Mirin is een zoete Japanse rijstwijn om marinades, sauzen en dus ook stoofvlees op smaak te brengen. Hier kun je lezen wat je er allemaal met mirin kunt maken. Miso heb ik pas recentelijk ontdekt en is een heerlijke hartige pasta met de zogenaamde umami (vijfde smaak). Miso wordt gemaakt van gefermenteerde sojabonen. Je kunt deze smaakmaker in de soep gebruiken, marinades voor vlees of in roerbakgerechten. Voor het gemak heb ik linkjes van de producten toegevoegd bij de ingrediënten, zodat je ze makkelijk kunt vinden bij het sushi of Aziatische schap in jouw supermarkt.
Stoofvlees maken
Met dit Oosterse stoofpotje zet je eens iets anders op tafel. Stoofvlees maken is niet moeilijk, je hebt alleen geduld nodig. De beloning is een stoofpotje met volle warme smaken. Op de blog vind je natuurlijk ook de klassieke stoofvlees recepten met bier of Italiaans stoofvlees met pasta.
Japans stoofvlees
Ingrediënten
Extra nodig
- 1 Braadpan
Merknamen in de ingrediëntenlijst kunnen het gevolg zijn van een betaalde samenwerking. Sommige linkjes op deze pagina kunnen affiliate links zijn. Lees meer: disclaimer.
Bereiding
- Snijd het vlees in blokken van 1 bij 1 cm. Verwarm de zonnebloemolie in een braadpan met dikke bodem en bak hierin het vlees 3 minuten rondom bruin. Haal het vlees uit de pan.
- Voeg de runderbouillon, sojasaus en mirin, vers geraspte gember en citroenschil toe. Breng zachtjes aan de kook, doe het vlees terug in de pan en breng het geheel op smaak met een flinke snuf peper.
- Laat het vlees 3-4 uur zachtjes sudderen. Verwijder zoveel mogelijk van de citroenschil. Roer vlak voor het serveren de miso erdoor en laat goed oplossen.
- Serveer het Japanse stoofvlees met rijst en groenten naar smaak.
Bewaar mijn recepten op Pinterest, zodat je deze makkelijk en snel terug kunt vinden. Pin onderstaande afbeelding en bewaar deze op één van je Pinterest borden.
Recept: Linda Foto credits: Het Spijsdecor
Sommige linkjes op deze pagina kunnen affiliate links zijn. Lees hier mijn disclaimer.