Noedelsalade met mango en garnalen

Hebben jullie vandaag ook een dagje vrij genomen na Hemelvaart? Manlief en ik hadden allerlei wilde plannen om ons kantoor te verven. Totdat wij het weerbericht lazen…. Dat schilderen doen we nog wel een keertje. Voor nu gaan wij genieten van het mooie weer. De tuin zag groen van het onkruid dus wij hebben ons gisteren al nuttig gemaakt. Vanavond eten wij lekker in de tuin en voor jullie staat de noedelsalade met mango en garnalenklaar.

Ineens is het zomer geworden en daar ben ik nog niet helemaal klaar voor eigenlijk. Mijn idee is om dit jaar een aantalmakkelijke maaltijdsalades te bereiden voor de vakantie of gewoon thuis in de tuin. De ideetjes zitten in mijn hoofd, alleen heb ik nog geen recept uitgeprobeerd en gefotografeerd.

Denoedelsaladeheb ik van de week even snel tussendoor gemaakt. Vaak wordt er pasta, couscous of aardappel als basis gebruikt voor een maaltijdsalade. Ik wilde graag een Oosterse maaltijd salade maken. Niet dat ze deze salade in Thailand nu zo eten. Ik bedenk gewoon mijn eigen versie met Aziatische ingrediënten. Zeker met dit warme weer, kan ik pittige smaken wel waarderen, zonder dat de vlam in de pan schiet.

Koud geserveerd is deze noedelsalade met mango, avocado en garnalen het lekkerst!

Noedels met mango en garnalen en avocado

Noedelsalade met mango, avocado en garnalen

recept voor 4 personen

  • 270 gram (Udon noedels)
  • 2 mango’s
  • 2 avocado’s
  • 1 komkommer
  • 250 gram garnalen

dressing

  • 2 eetlepels olijfolie
  • 2 eetlepels zoete chili saus
  • 1 eetlepel limoensap
  • 1 flinke theelepel vissaus

lekker voor erbij: vers gehakte koriander en cashewnoten

Stappen om de noedelsalade met mango, avocado en garnalen te maken:

  1. Kook de noedels volgens de gebruiksaanwijzing en laat uitlekken.
  2. Schil de mango’s en snijd in blokjes. Haal het vruchtvlees uit de avocado’s en snijd ook in blokjes. Snijd de komkommer in reepjes.
  3. Maak de dressing door de olijfolie, chilisaus, limoensap en vissaus te mengen. Proef en kijk of de dressing naar wens is. Voeg eventueel meer chilisaus, limoensap of vissaus toe.
  4. Meng de gekookte noedels met de dressing en hussel de garnalen en blokjes groente en mango’s erdoor. Lekker met vers gehakte koriander en cashewnoten.

Tip: het lekkerst vind ik om de noedel salade koud te eten. Leg de ongeschilde mango’s, avocado’s, komkommer en garnalen koud. Kook de noedels vooraf en hussel de dressing erdoor en zet koud weg. Vlak voor serveren snijd je de mango’s, avocado’s en komkommer in stukjes.

Noedels met mango en garnalen en avocado

Heb je een vraag of opmerking over dit recept? Vul het contactformulier in of stuur mij een berichtje via Facebook of Instagram.