Heb je 5 minuten over? Maak dan deze snelle koolsalade voor de lunch! Yes, meer tijd heb je niet nodig om deze lunchsalade boordevol groente en smaak te maken. Daarbij staat deze salade dan voor 2 dagen klaar in de koelkast. Kijk je even mee?
Lunchen met groente, ik kan er geen genoeg van krijgen. Maak het jezelf makkelijk en gebruik kant en klaar gesneden kool en wortel. Het enige dat je hoeft te doen is het stukje kipfilet te snijden en een dressing te maken voor dit koolsalade recept.
Snelle koolsalade maken voor de lunch
Ingrediënten
- 150 gram gerookte kipfilet 1 stukje, geen vleeswaren
- 200 gesneden kool kant en klaar
- 150 gesneden wortel julienne kant en klaar
- handje rozijnen
Salade dressing
- 1 eetlepel yoghurt
- 1 eetlepel azijn
- 2 theelepels mayo
- 1 theelepel mosterd
- 1 theelepel honing
Opties:
- 1 klein appeltje
- handje walnoten
Extra nodig
Bereiding
- Snijd het stukje kipfilet in stukjes. Neem twee lekvrije bakken. Deze lunchboxen zijn handig in gebruik, want deze box is inclusief een dressing potje.
- Doe de kipfilet, witte kool en wortel naast elkaar in de lunchbox. Strooi de rozijnen erover.
- Maak een dressing van de yoghurt, mayonaise, mosterd en azijn. Verdeel over de 2 kleine potjes. Zet de lunchboxen in de koelkast. Hussel de ingrediënten vlak voor het eten pas door elkaar. Op deze manier blijven de salades twee dagen goed.
- Eventueel kun je ook een kleine appeltje en of walnoten toevoegen.
Wil je dit recept opslaan, zodat je het makkelijk en snel terug kunt vinden? Bewaar deze foto dan op één van je Pinterest borden.
Recept: Linda Foto credits: Het Spijsdecor
Sommige linkjes op deze pagina kunnen affiliate links zijn. Lees hier mijn disclaimer.