Nog geen beoordelingen

Bloemkoolrijst met kip en groente

Jeetje wat heb ik een hoop lieve reacties gehad op mijn blog tijd voor actie. De balans is mijn eet en drinkpatroon is weg. Inmiddels volg ik het programma van de Weight Watchers*. Het geeft mij inzicht in wat ik zoal in mijn mond stop. Dit blijkt best veel te zijn en daar kan het 3x in de week sporten niet tegenop. Van elke maaltijd maak ik een feestje. De uitdaging is om dit nog steeds te doen met een paar kleine aanpassingen zoals bij de bloemkoolrijst met kip en groente.

Een van de inzichten is mijn koolhydraten verslaving. Brood, rijst, pasta, crackers, rijstwafels het liefst zoveel mogelijk per keer. Inmiddels worden de porties verkleind en aangevuld met groente. Rijst van bloemkool is een perfect alternatief voor gewone rijst. Ideaal voor een doordeweekse maaltijd. De groente wordt kort gewokt en dit zorgt voor een crunchy bite. Super lekker en op geen enkele manier te vergelijken met gekookte bloemkool.

Nu nog een smakelijke saus erbij. In één van de bijgeleverde boekjes van mijn programma stond een saus met roomkaas. Dit product heb ik nog nooit warm gebruikt. Daarbij zou dit ook een perfect oplossing zijn omdat de rest van het gezin een roomsaus niet verdraagt. Mijn scepticisme won het van de nieuwsgierigheid. Laat ik dit eens uitproberen. Het resultaat was echt te gek.

Bloemkoolrijst met kip en groente

Bloemkoolrijst met kip en groente

Ingrediënten

4 personen
  • 400 gram kip
  • snufje zout en peper
  • olijfolie om in te bakken
  • 1 ui
  • 1 rode paprika
  • 250 kastanje champignons
  • 250 ml kippenbouillon
  • 120 gram roomkaas light of zuivelspread light Philadelphia
  • 2 volle theelepels kerriepoeder
  • 1 bloemkool
  • voor erbij: cashewnoten en verse bieslook

Bereiding

  • Snijd de kip in stukjes. Kruid met zout en peper. Verwarm een koekenpan met olijfolie en bak hierin de kip bruin.
  • Snijd ondertussen de ui en paprika en bak dit een minuut of 3 zachtjes mee.
  • Borstel de champignons schoon en bak kort. Voeg de bouillon toe en breng aan de kook. Roer de roomkaas erdoor en zet het vuur lager en laat zachtjes pruttelen.
  • Maal de bloemkool tot rijst in de hakmolen van de staafmixer of een keukenmachine. Het makkelijkste is als je de bloemkool in kleine stukjes snijd en in delen fijnmaalt.
  • Verwarm een tweede koekenpan met een klein scheutje olijfolie. Voeg de bloemkoolrijst toe en de kerrie en bak 3 minuten.
  • Serveer de bloemkoolrijst met kip en groente. Strooi er eventueel nog cashewnoten en verse bieslook over.

Linda’s Tips

  • Tip: mocht de rest van het gezin geen bloemkoolrijst willen dan kook je voor hun normale rijst. Maal de rest van de bloemkool fijn en vries dit rauw in. Vervolgens kun je een volgende keer de bevroren rijst in de pan bakken.

*Ik moet je teleurstellen als je vanaf nu recepten met SmartPoints verwacht. Ik blijf op dezelfde manier als voorheen recepten ontwikkelen. Alleen zal ik mijn portie niet helemaal opeten of voor mezelf aanpassingen doen. Zo heb ik bij dit gerecht bijvoorbeeld de cashewnoten weggelaten.

Bloemkoolrijst met kip en groente

Heb je een vraag of opmerking over dit recept? Vul het contactformulier in of stuur mij een berichtje via Facebook of Instagram.