Granola rooster je normaal gesproken in de oven. Daar ben ik toch zeker wel een minuutje of 20 mee bezig. Deze granola is binnen 5 minuten klaar en er komt komt geen oven aan te pas. Ik laat jullie zien hoe je snelle granola uit de koekenpan maakt.
Bij mij thuis was zowel de muesli als granola op. Het was 7 uur ’s ochtends en ik had zin in een crunchy bite en ik wilde dat NU. Beetje lastig, zo tijdens de ochtendspits. Op Pinterest (volg jij mij daar toevallig al?) had ik al vaker granola uit een koekenpan voorbij zien komen. De boekweit voor dit ontbijtje met yoghurt maak ik immers ook met een koekenpan. Ach, waarom zou ik het niet even proberen?
Granola wordt vaak gemaakt met allerlei soorten granen, noten, pitten, zaden en gezoet met bijvoorbeeld honing en op smaak gebracht met bijvoorbeeld kaneel of koekkruiden. Vaak gooi ik een beetje van dit en een beetje van dat op een bakplaat en schuif het de oven in. De hoeveelheden luisteren niet zo nauw.
Voor deze eenpersoons granola beperk ik mezelf in het aantal ingrediënten. Mijn doel is om een éénpersoons portie te maken en anders heb ik veel te veel. Boekweit roosteren vind ik echt te gek. Mocht je dit niet kunnen vinden (kijk bij het gezondheid schap van je supermarkt), gebruik dan meer havermout. Zorg in ieder geval dat je start met de boekweit, walnoten en zonnebloempitten in de pan. Havermout heeft de neiging om snel te verbranden en dan kun je weer opnieuw beginnen.
De ahornsiroop geeft een karamel achtige smaak aan de granola. Echt waanzinnig. Zowel warm als koud vind ik deze snelle granola te gek. Een voordeel is dat als je de granola even laat staan, het net als de versie uit de oven aan elkaar vast klontert. Hmmmm.
Snelle granola uit de koekenpan
voor 1 portie
- 1 eetlepel boekweit (geen meel gewoon het “graantje” zelf)
- 1 eetlepel walnoten
- 1 eetlepel zonnebloempitten
- 2 eetlepels havermout
- 1 eetlepel ahornsiroop
- flinke snuf kaneel
- portie yoghurt naar keuze & vers fruit
Stappen om snelle granola uit de koekenpan te maken:
- Verwarm een koekenpan om medium hoog vuur. Voeg de boekweit, walnoten en zonnebloempitten toe. Houd de inhoud in beweging. Voeg na 2 minuten de havermout toe. Let op dat de havermout niet verbrandt. Voeg het laatste minuutje de ahornsiroop toe en roer goed door elkaar en zet het vuur lager. Breng op smaak met een flinke snuf kaneel.
- Serveer de snelle granola uit de koekenpan met een portie yoghurt naar keuze en eventueel vers fruit.
Bewaar dit recept op Pinterest!
Wil je dit recept opslaan zodat je het makkelijk en snel terug kunt vinden? Bewaar deze foto dan op één van je Pinterest borden.
Nieuwsbrief – Wil je mijn tips en recepten om makkelijk, bewust en vooral lekker te eten in je mailbox ontvangen? Schrijf je dan in voor de nieuwsbrief.
Wat een goed idee, had hier nog nooit van gehoord maar normaal ben je altijd wel even bezig met Granola maken. Ga ik zeker een keer proberen dit!
Hoi Linda,
Gebruik je hiervoor de boekweit in de vorm van meel?
Groetjes Henny
Hi Henny, nee hiervoor gebruik ik de losse korrels. Gr. Linda
Jou foto’s zien er altijd zo goed uit! De granola trouwens ook hoor 🙂
Ik heb laatst ook granola in de koekenpan gebakken om granola repen te maken, echt heel makkelijk en super lekker..
Hi ja, dat is natuurlijk ook een goed idee. Dat ik daar snel niet op gekomen ben. Dank voor de tip. Gr. Linda
Hoi Linda,
kun je de Granola ook ’s avonds maken en de volgende ochtend opeten?
Groetjes Monique
wat een top idee, ga ik hier op vakantie toepassen, heb havermout, noten, kaneel en agave siroop mee 🙂