Snelle granola uit de koekenpan

Granola rooster je normaal gesproken in de oven. Daar ben ik toch zeker wel een minuutje of 20 mee bezig. Deze granola is binnen 5 minuten klaar en er komt komt geen oven aan te pas. Ik laat jullie zien hoe jesnellegranola uit de koekenpan maakt.

Bij mij thuis was zowel de muesli als granola op. Het was 7 uur ‘s ochtends en ik had zin in een crunchy bite en ik wilde dat NU. Beetje lastig, zo tijdens de ochtendspits. Op Pinterest (volg jij mij daar toevallig al?) had ik al vaker granola uit een koekenpan voorbij zien komen. De boekweit voor dit ontbijtje met yoghurt maak ik immers ook met een koekenpan. Ach, waarom zou ik het niet even proberen?

snelle granola uit de pan

Granola wordt vaak gemaakt met allerlei soorten granen, noten, pitten, zaden en gezoet met bijvoorbeeld honing en op smaak gebracht met bijvoorbeeld kaneel of koekkruiden. Vaak gooi ik een beetje van dit en een beetje van dat op een bakplaat en schuif het de oven in. De hoeveelheden luisteren niet zo nauw.

Voor deze eenpersoons granola beperk ik mezelf in het aantal ingrediënten. Mijn doel is om een éénpersoons portie te maken en anders heb ik veel te veel. Boekweit roosteren vind ik echt te gek. Mocht je dit niet kunnen vinden (kijk bij het gezondheid schap van je supermarkt), gebruik dan meer havermout. Zorg in ieder geval dat je start met de boekweit, walnoten en zonnebloempitten in de pan. Havermout heeft de neiging om snel te verbranden en dan kun je weer opnieuw beginnen.

De ahornsiroop geeft een karamel achtige smaak aan de granola. Echt waanzinnig. Zowel warm als koud vind ik deze snelle granola te gek. Een voordeel is dat als je de granola even laat staan, het net als de versie uit de oven aan elkaar vast klontert. Hmmmm.

snelle granola uit de pan

Snelle granola uit de koekenpan

voor 1 portie

  • 1 eetlepel boekweit (geen meel gewoon het “graantje” zelf)
  • 1 eetlepel walnoten
  • 1 eetlepel zonnebloempitten
  • 2 eetlepels havermout
  • 1 eetlepel ahornsiroop
  • flinke snuf kaneel
  • portie yoghurt naar keuze & vers fruit

Stappen om snelle granola uit de koekenpan te maken:

  1. Verwarm een koekenpan om medium hoog vuur. Voeg de boekweit, walnoten en zonnebloempitten toe. Houd de inhoud in beweging. Voeg na 2 minuten de havermout toe. Let op dat de havermout niet verbrandt. Voeg het laatste minuutje de ahornsiroop toe en roer goed door elkaar en zet het vuur lager. Breng op smaak met een flinke snuf kaneel.
  2. Serveer de snelle granola uit de koekenpan met een portie yoghurt naar keuze en eventueel vers fruit.

Wil je dit recept opslaan zodat je het makkelijk en snel terug kunt vinden? Bewaar deze foto dan op één van je Pinterest borden.Snelle granola uit de pan. Met granola uit de oven ben ik normaal wel 20 minuten bezig. Deze snelle granola uit de koekenpan is binnen 5 minuten klaar.Snelle granola uit de pan. Maak deze gezonde granola zelf, zonder suiker en dus lekker gezond. De basis is onder andere havermout, kaneel en noten. Ik laat je zien hoe makkelijk je zelf granola maakt.

Heb je een vraag of opmerking over dit recept? Vul het contactformulier in of stuur mij een berichtje via Facebook of Instagram.