Nog geen beoordelingen

Zoete aardappel salade met bieten

Wat is een feestje is deze zoete aardappel salade met bieten op je bord. De salade is lekker en voedzaam. Een salade bij de lunch is een ideale manier om je dagelijkse groente consumptie op te krikken. Inmiddels houd ik deze goede gewoonte al maanden vast. Zowel mijn hoofd als mijn lijf wordt er zo blij van. En dat gun ik jou ook!

De zoete aardappel salade met bieten, spinazie en avocado is de nieuwste aanwinst voor mijn verzameling lunch salades. Met mijn salade recepten hoop ik je te laten zien hoe makkelijk en snel je met groente kunt lunchen. Voor de meeste lunch salades hoef je geen ingrediënten te koken of te bakken. Voor de zoete aardappel salade maak ik een uitzondering. De bataat rooster je met honing, kaneel en olie in de oven. Dit versterkt de zoete smaak en combineert heerlijk met de bieten en de spinazie. De pecannoten en de avocado zorgen voor een portie gezonde vetten en hierdoor blijf je langer verzadigd.

Lunchsalade: zoete aardappel met bieten, spinazie en avocado

Op zoek naar meer inspiratie voor lunchsalades? Bekijk dan deze blogs:

Lunchsalade met bieten, zoete aardappel, spinazie en avocado

Zoete aardappel salade met bieten

Ingrediënten

2 personen
  • 300 gram zoete aardappel
  • 1 theelepel honing
  • 1/2 theelepel kaneel
  • 2 eetlepels olie
  • 500 gram rode bieten (krimp voorgekookte bietjes)
  • 100 gram spinazie
  • 40 gram pecannoten
  • 1 rijpe avocado

Dressing

  • 2 eetlepels olie
  • 1 eetlepel witte wijn azijn
  • 2 theelepels honing
  • 2 theelepels mosterd
  • snufje peper en zout

Merknamen in de ingrediëntenlijst kunnen het gevolg zijn van een betaalde samenwerking. Sommige linkjes op deze pagina kunnen affiliate links zijn. Lees meer: disclaimer.

Bereiding

  • Verwarm de oven op 220 en bekleed een bakplaat met papier. Schil de zoet aardappel en snijd in kleine blokjes. Meng de honing, kaneel en olie in een kom en voeg de zoete aardappel toe. Hussel goed door elkaar, verdeel over de bakplaat. Zet de bakplaat 20 minuten in de oven, totdat de zoete aardappel gaar is.
  • Snijd de bieten in stukjes. Hak de spinazie en de pecannoten grof.
  • Maak een dressing van de olie, azijn, honing en mosterd. Breng op smaak met een snufje peper en zout. Proef de dressing en breng eventueel op smaak met extra honing of mosterd.
  • Neem nu twee lekvrije bakken om de ingrediënten te verdelen. Vul de bak met de rode bieten, spinazie en afgekoelde geroosterde zoete aardappel. Verdeel de pecannoten erover. Doe de dressing in twee kleine potjes en zet dit in de bakken erbij. Zet de twee bakken in de koelkast. Hussel de ingrediënten pas door elkaar als je gaat lunchen. Je kunt deze zoete aardappel salade met bieten twee dagen bewaren.
  • Een avocado verkleurt snel. Mijn voorkeur is om de avocado vlak voor de lunch te snijden. Bij deze geef ik je een paar tips als je de salade in zijn geheel wilt voorbereiden. Maak je de salade in de ochtend voor de middag? Snijd de avocado door de midden en snijd de helft in blokjes en besprenkel met citroensap om het verkleuren enigszins tegen te gaan. De andere helft van de ongesneden avocado met pit bewaar je in een apart bakje. Leg stukjes ui op het groene vluchtvlees en zet de avocado in de koelkast. Zo geniet je de tweede dag van een lekkere avocado, de ui geeft geen smaak af aan de vrucht.

Recepten bewaren op Pinterest!

Bewaar mijn recepten op Pinterest, zodat je deze makkelijk en snel terug kunt vinden. Pin onderstaande afbeelding en bewaar deze op één van je Pinterest borden.

Foto credits: Het Spijsdecor

Heb je een vraag of opmerking over dit recept? Vul het contactformulier in of stuur mij een berichtje via Facebook of Instagram.