Weekmenu 17 makkelijke recepten

De kinderen hebben op dit moment twee weken vakantie. De eerste week hebben wij erop zitten met logeerpartijtjes, Koningsdag en mijn vaders zeventige verjaardag! Qua eten was het allemaal een beetje rommelig. Aankomende week wordt het wel lekker overzichtelijk. Wij knijpen er een weekje tussen uit naar Griekenland. Ik heb een heel lijstje met restaurants af te werken, dus koken zal ik nauwelijks. Maar ik laat jullie niet zonderweekmenu achter hoor.

De week starten wij makkelijk met een keuze uit vegetarische soepen. Zijn jullie ook zo dol op asperges? Ik eet ze graag met zalm. De groente van de week is venkel. Deze groente staat waarschijnlijk niet vaak op je boodschappenlijstje. Zet de venkel er eens op en probeer het recept eens uit. Je bent vast verkocht. Aan het einde van de week maak je lekker plaatpizza zodat iedereen zijn eigen favoriete topping erop kan doen. En vul de vriezer weer eens met zelfgemaakt tussendoortjes zoals deze pindakaas havermout repen.

Veel kook- en eetplezier. Liefs, Linda

Wist je trouwens dat het weekmenu elke zaterdag in de nieuwsbrief verschijnt? Schrijf je hier gratis in. Zo mis je geen enkel recept en weekmenu meer.

Weekmenu makkelijke recepten voor het avondeten

Weekmenu #17 makkelijke recepten

Maandag: 5 x vegetarische soep

Een goed gevulde kop soep met brood of een salade is altijd goed. Je kunt een keuze maken uit 5 verschillende smaken. Een tip: probeer de linzen bloemkool soep eens uit.

vegetarische soep recepten

Dinsdag: asperges met zalm

De komende weken zullen de asperges vaker een rol spelen in het weekmenu. Geniet ervan zolang het kan.

asperges met zalm

Woensdag: gekarameliseerde venkel

Venkel zal je waarschijnlijk niet zo vaak eten. Zonde, want de smaak is zo fijn. En gekarameliseerd vinden de kinderen deze groente ook erg lekker.

gekarameliseerde venkel

Donderdag: preistamppot met pesto

Ook in de lente of zomer staat er een stamppot op het menu. Deze stamppot is bij mijn kinderen favoriet, want ze zijn dol op prei en pesto.

prei stamppot

Vrijdag: plaatpizza met vier toppings

Yes, vandaag doen we het lekker makkelijk. Zet de tafel vol met allerlei ingrediënten en maak er een pizza party van. Wij hadden afgelopen maandag een logeetje en drie keer raden wat wij aten…

Plaatpizza met vier toppings

Zaterdag: gevulde appeltjes uit de oven

Een dessert eet ik niet zo vaak. Maar voor deze appeltjes uit de oven maak ik graag een uitzondering.

gevulde appels uit de oven

Zondag: pindakaas havermout repen

Dit is een echt Linda recept. Slechts 3 ingrediënten en al bijna klaar als je erbij staat. Deze repen zijn ideaal om in te vriezen.

pindakaas havermout reep

Laat je het weten als je één van de recepten van het weekmenu gemaakt hebt met #lekkeretenmetlinda of tag mij, dan kan ik je terug vinden. Benieuwd naar de eerder verschenen eetplanningen? Bekijk hier alle weekmenu’s.

Heb je een vraag of opmerking over dit recept? Vul het contactformulier in of stuur mij een berichtje via Facebook of Instagram.