Weekmenu 97 makkelijke recepten

Heerlijk zeg, dat het weer januari is. Deze maand staat voor mij altijd in het teken van weer “back to normal”. Ik ben niet van de diëten, wel van lekkere voedzame gerechten. Ik heb mijzelf uitgedaagd om 3 weken lang andere groente op tafel te zetten. Niet alle gerechten worden tot nu toe met luid gejuich ontvangen (zoals de rode kool en bietjes). Via mijn Instagram stories neem ik je mee en laat ik je foto’s zien zoals de gerechten eruit zien in het “echte leven” in plaats van mooie foto’s voor op de blog.

Hetweekmenu is weer lekker gevarieerd en daar houd ik van. De week starten we natuurlijk vega met een bolognese saus van linzen, daarna een ouderwetse rode kool stamppot gepimpt met zalige gehaktballetjes. Tevens heb ik een lekkere curry voor je gevonden en een voedzame maaltijd die snel op tafel staat. Op vrijdag is het feest met een plaattaart. Geniet er lekker van.

Veel kook- en eetplezier. Liefs, Linda

p.s. ben je op zoek andere recepten? Kijk dan even bij de eerder verschenen weekmenu’s.

Weekmenu 97 makkelijke recepten

Maandag: linzen bolognese pasta

Het is weer vega maandag. De komende weken kun je op de blog een aantal nieuwe vegetarische recepten verwachten. Voor nu doen we het even met een bolognese saus met linzen. Yum!

Linzen bolognese pasta, een heerlijke vegetarische pasta saus

Dinsdag: Indische gehaktballetjes met rode kool stamppot

De Indische gehaktballetjes werden met luid gejuich ontvangen. Ik ben gewend om gehakt bij rode kool te eten en deze stamppot heb je zo gemaakt met kant en klare rode kool.

Indische gehaktballetjes met rode kool stamppot. Geef je stamppot een twist met oosterse balletjes. Een makkelijk recept voor een doordeweekse maaltijd.

Woensdag: kip curry met zoete aardappel

Een curry met zoete aardappel is altijd een goed idee. Minimaal 1 keer per week staat er een Oosters recept op tafel.

kip curry met zoete aardappel

Donderdag: mihoen met kip en peultjes

Ik was dit recept met mihoen helemaal vergeten. Deze maaltijd is handig voor als je niet al te veel tijd hebt en toch lekker en gezond wilt eten. Varieer gerust met groente naar smaak.

Mihoen met kip en broccoli. Een makkelijke maaltijd voor doordeweeks.

Vrijdag: nacho plaattaart

“Mam, wat weten we vandaag?” Zodra de kids horen dat er een nacho plaattaart op het programma staat, zitten ze binnen 1 minuut aan tafel als ik ze roep. Deze hartige taart is een klein feestje op je bord.

Nacho plaattaart met bonen

Zaterdag: pindakaas maken

Het is zo leuk (en leerzaam) om de kids op jonge leeftijd al te betrekken in de keuken. Een van de recepten die wij graag maken is zelf pindakaas. In de blog zie je foto’s van mijn kids van 5 jaar terug met een heel klein mannetje.

Zelf pindakaas maken

Zondag: havermout pannenkoeken met appel

In het weekend schuif ik de havermoutpap aan de kant en maak iets lekkers klaar. Deze havermout pannenkoeken heb ik lang niet meer gegeten.

Havermout pannenkoeken met appel

Laat je het weten als je één van de recepten van het weekmenu gemaakt hebt met #lekkeretenmetlinda of tag mij, dan kan ik je terug vinden. Ben je op zoek naar andere recepten? Kijk dan even bij de receptenindex.

Weekmenu’s bewaren op Pinterest?

Behoren de recepten uit dit weekmenu tot jouw favorieten? Bewaar dit bord dan op één van je Pinterest borden, zodat je het makkelijk terug kunt vinden.

Weekmenu 97 met een linzen bolognese pasta, Indische gehaktballetjes bij een stamppot, kip curry en een feestelijk nacho plaattaart.

Heb je een vraag of opmerking over dit recept? Vul het contactformulier in of stuur mij een berichtje via Facebook of Instagram.