• Skip to secondary menu
  • Door naar de hoofd inhoud
  • Spring naar de eerste sidebar

Lekker eten met Linda

Lekkere en makkelijke recepten

  • HOME
  • RECEPTEN
    • Weekmenu
    • Barbecue recepten
    • Ontbijt
    • Lunch
    • Snack
      • HAPJES
      • Sinterklaas recepten
    • Drankjes en smoothies
    • Diner
    • Vegetarisch
    • Dessert
  • E-BOOKS
    • E-BOOK BARBECUE RECEPTEN
    • KOKEN OP DE CAMPING
  • INSPIRATIE
    • Algemene tips
    • Op bezoek bij
    • Review
    • Sport
      • Bikini body guide
      • FOOD EN MOVING EXPERIENCE
  • CONTACT
    • Over mij
    • Persoonlijk
    • Adverteren
    • Privacyverklaring
  • ZOEKEN

Geroosterde pompoen met za’atar

geroosterde pompoen met zaatar

oktober 30, 2015 door Linda Reageer

Pompoen is een echte herfstgroente. De diep oranje kleur past zo mooi bij de blaadjes van de bomen op dit moment. Prachtig om te zien hoe de natuur dit regelt en je bijna als vanzelf de groente eet die bij het seizoen past. Pompoen kan ik eigenlijk het hele jaar door eten en ik dwing mezelf om deze niet eerder te kopen. Pompoen is een veelzijdige groente. Of je er nu soep van maakt, verwerkt in een taart of een salade. Het is allemaal even goed. Een ander fijn pompoen recept is roosteren in de oven. De bereiding is eenvoudig en de speciale kruiden maken de geroosterde pompoen net even bijzonderder: Za’atar.

Za’atar is een kruidenmengsel uit het Midden-Oosten met sesamzaad, sumuc (gedroogde besjes), tijm en oregano. Ik gebruik deze kruiden ook over mijn labne een hartige yoghurtdip. De smaak is een kruising tussen tijm en oregano en het sesamzaad geeft een lekkere bite. En dat in combinatie met de smaak van de pompoen: verrukkelijk!

Serveer de geroosterde pompoen met za’atar bij een stukje witvis of verwerk in een salade.

geroosterde pompoen met zaatarGeroosterde pompoen met za’atar

recept voor 4 personen:

  • 1 fles pompoen
  • 2-3 eetlepels Za’atar*
  • 2-3 eetlepels olijfolie*
  • snufje zeezout
  • optioneel: verse koriander

* gebruik afhankelijk van de grootte van de pompoen meer kruiden en olijfolie

Stappen om geroosterde pompoen met za’atar te maken:

  1. Verwarm de oven voor op 200 graden.
  2. Halveer de pompoen en verwijder met een lepel de zaadjes. Snijd elke helft in gelijke plakken en verwijder indien gewenst de schil. Ik vind dit teveel werk en eet de pompoen met schil en al op.
  3. Meng de Za’atar, olijfolie en zeezout in een kommetje en mix goed door elkaar. Giet het kruidenolie mengsel over de pompoen stukken en hussel goed door elkaar. Gebruik eventueel een siliconen kwast om het mengsel te verdelen.
  4. Leg de pompoen op een met bakpapier beklede bakplaat en rooster zo’n 35 – 45 minuten totdat de randjes bruin worden.

Tip: Gooi de zaadjes van de pompoen niet weg. Hiermee kun je een hartige snack maken. Het recept volgt snel.

geroosterde pompoen met zaatar

Wil je mijn tips en recepten om makkelijk, bewust en vooral lekker eten in je mailbox ontvangen? Schrijf je dan in voor de nieuwsbrief.

Volg mij op Facebook | Twitter | Instagram | Pinterest | Bloglovin’ | Google+

 

Categorie: Diner, Kerst Tags: bijgerecht, bijgerecht recepten, geroosterde groente uit de oven, groente recept, groente uit de oven, groente uit de oven recept, Pompoen, pompoen recept, uit de oven, za'atar

Lees Interacties

Geef een antwoord Reactie annuleren

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Primaire Sidebar

Zoeken

Volg lekker eten met Linda

  • Facebook
  • Instagram
  • Pinterest
  • RSS
  • Twitter
Lekker eten met Linda – ava Welkom! Ik inspireer je graag met makkelijke en lekkere recepten. Met alledaagse ingrediënten draai je een heerlijke maaltijd in elkaar. Daarvoor hoef je geen uren in de keuken te staan. Op zaterdag staat er een weekmenu klaar. Kijk lekker rond en laat je inspireren. Ik wens je veel kookplezier. Liefs, Linda

Weekmenu’s makkelijke recepten 255

Lekker eten met Linda - weekmenu

Asperge recepten

Lekker eten met Linda - asperges

Barbecue recepten

Barbecue-recepten

Recepten index

Lekker eten met Linda - receptenindex

Meest gelezen

  • Spaghetti bolognese van Jamie Oliver Spaghetti bolognese van Jamie Oliver
  • Zelf burritos maken met kip Zelf burritos maken zonder pakje en zakje
  • Limoncello pasta met zalm Limoncello pasta met zalm
  • Zalm pakketjes van de bbq Zalmpakketjes van de bbq
  • Groentepakketjes met feta van de bbq Groentepakketjes van de barbecue

Aanmelden nieuwsbrief

Bekijk het profiel van Lekker eten met Linda op Pinterest.

Aanbevolen door Linda

  • 9 x amuse in een glaasje. Ideaal om een dinertje mee te beginnen. Alle amuse recepten zijn makkelijk vooraf te bereiden. 9 x Amuse in een glaasje
  • Een hartige taart met kip en Boursin, champignons, spekjes, pesto en cashewnoten. Deze quiche lust iedereen en ideaal voor een etentje. Hartige taart met kip en Boursin
  • vietnamese loempia's zelf maken Vietnamese loempia’s zelf maken
  • Kip in een braadzak Kip in een braadzak
  • Drie verschillende soorten thee tegen verkoudheid van een gember citroen thee, tijm honing thee en een bijzondere kurkuma kaneel thee. 3x thee tegen verkoudheid

Copyright © 2022 · Lekkeretenmetlinda.nl