• Skip to secondary menu
  • Door naar de hoofd inhoud
  • Spring naar de eerste sidebar

Lekker eten met Linda

Makkelijk, bewust en vooral lekker eten.

  • HOME
  • RECEPTEN
    • WEEKMENU
    • ONTBIJT
    • LUNCH
    • SNACK
    • DRANKJES EN SMOOTHIES
    • DINER
    • VEGETARISCH
    • DESSERT
  • E-BOOKS
    • BARBECUE RECEPTEN
    • KOKEN OP DE CAMPING
  • INSPIRATIE
    • ALGEMENE TIPS
    • OP BEZOEK BIJ
    • WINACTIE
    • REVIEW
    • SPORT
      • BIKINI BODY GUIDE
      • FOOD EN MOVING EXPERIENCE
  • CONTACT
    • OVER MIJ
    • PERSOONLIJK
    • ADVERTEREN
    • PRIVACYVERKLARING
  • ZOEKEN

Geroosterde pompoen met za’atar

geroosterde pompoen met zaatar

oktober 30, 2015 door Linda Reageer

Pompoen is een echte herfstgroente. De diep oranje kleur past zo mooi bij de blaadjes van de bomen op dit moment. Prachtig om te zien hoe de natuur dit regelt en je bijna als vanzelf de groente eet die bij het seizoen past. Pompoen kan ik eigenlijk het hele jaar door eten en ik dwing mezelf om deze niet eerder te kopen. Pompoen is een veelzijdige groente. Of je er nu soep van maakt, verwerkt in een taart of een salade. Het is allemaal even goed. Een ander fijn pompoen recept is roosteren in de oven. De bereiding is eenvoudig en de speciale kruiden maken de geroosterde pompoen net even bijzonderder: Za’atar.

Za’atar is een kruidenmengsel uit het Midden-Oosten met sesamzaad, sumuc (gedroogde besjes), tijm en oregano. Ik gebruik deze kruiden ook over mijn labne een hartige yoghurtdip. De smaak is een kruising tussen tijm en oregano en het sesamzaad geeft een lekkere bite. En dat in combinatie met de smaak van de pompoen: verrukkelijk!

Serveer de geroosterde pompoen met za’atar bij een stukje witvis of verwerk in een salade.

geroosterde pompoen met zaatarGeroosterde pompoen met za’atar

recept voor 4 personen:

  • 1 fles pompoen
  • 2-3 eetlepels Za’atar*
  • 2-3 eetlepels olijfolie*
  • snufje zeezout
  • optioneel: verse koriander

* gebruik afhankelijk van de grootte van de pompoen meer kruiden en olijfolie

Stappen om geroosterde pompoen met za’atar te maken:

  1. Verwarm de oven voor op 200 graden.
  2. Halveer de pompoen en verwijder met een lepel de zaadjes. Snijd elke helft in gelijke plakken en verwijder indien gewenst de schil. Ik vind dit teveel werk en eet de pompoen met schil en al op.
  3. Meng de Za’atar, olijfolie en zeezout in een kommetje en mix goed door elkaar. Giet het kruidenolie mengsel over de pompoen stukken en hussel goed door elkaar. Gebruik eventueel een siliconen kwast om het mengsel te verdelen.
  4. Leg de pompoen op een met bakpapier beklede bakplaat en rooster zo’n 35 – 45 minuten totdat de randjes bruin worden.

Tip: Gooi de zaadjes van de pompoen niet weg. Hiermee kun je een hartige snack maken. Het recept volgt snel.

geroosterde pompoen met zaatar

Wil je mijn tips en recepten om makkelijk, bewust en vooral lekker eten in je mailbox ontvangen? Schrijf je dan in voor de nieuwsbrief.

Volg mij op Facebook | Twitter | Instagram | Pinterest | Bloglovin’ | Google+

 

Categorie: DINER, KERST Tags: bijgerecht, bijgerecht recepten, geroosterde groente uit de oven, groente recept, groente uit de oven, groente uit de oven recept, Pompoen, pompoen recept, uit de oven, za'atar

Lees Interacties

Geef een reactie Antwoord annuleren

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Primaire Sidebar

Zoeken

Volg lekker eten met Linda

  • Facebook
  • Instagram
  • Pinterest
  • RSS
  • Twitter
Lekker eten met Linda – ava Welkom! Ik inspireer je graag om makkelijk, bewust en vooral lekker te eten. Mijn doel is om het plezier in de keuken terug te brengen en te laten zien dat gezond eten en lekker koken echt niet zo moeilijk is.

Weekmenu 191 makkelijke recepten

Lekker eten met Linda - weekmenu

Bekijk het profiel van Lekker eten met Linda op Pinterest.

Recepten index

Lekker eten met Linda - receptenindex

Meest gelezen

  • Zelf burritos maken met kip Zelf burritos maken zonder pakje en zakje
  • Spaghetti bolognese van Jamie Olvier Spaghetti bolognese van Jamie Oliver
  • Weekmenu 191 makkelijke recepten Weekmenu 191 – makkelijke recepten
  • Bananenpannenkoeken met slechts 3 ingrediënten Bananenpannenkoeken
  • Snelle kip marinade voor een Oosterse maaltijd Snelle kip marinade (oosters) maken

Aanmelden nieuwsbrief

Gezonde en lekkere recepten

  • gezonde pannenkoeken recepten 10 gezonde pannenkoeken recepten
  • Chili con carne van Jamie Oliver Chili con carne van Jamie Oliver
  • Stoofpotje met gehakt en groente Stoofpotje met gehakt
  • Snelle pastasaus uit de blender. Binnen 5 minuten is deze basis pastasaus klaar, gemaakt met verse ingrediënten. Kijk snel op de blog voor het recept. Snelle pastasaus uit de blender
  • Kip cashew met broccoli is een Wereldgerecht dat je makkelijk zelf maakt en binnen 30 minuten op tafel staat. Het gerecht is smaakvol en boordevol groente. Kip cashew met broccoli (kip siam)
Follow on Bloglovin

mytastenld.com

Copyright © 2021 · Linda op Genesis Framework · WordPress · Log in

Deze website gebruikt cookies ter bevordering van jouw gebruikerservaring.OK Meer info
Privacy & Cookies beleid

Privacy Overview

This website uses cookies to improve your experience while you navigate through the website. Out of these, the cookies that are categorized as necessary are stored on your browser as they are essential for the working of basic functionalities of the website. We also use third-party cookies that help us analyze and understand how you use this website. These cookies will be stored in your browser only with your consent. You also have the option to opt-out of these cookies. But opting out of some of these cookies may affect your browsing experience.
Noodzakelijk
Altijd ingeschakeld

Necessary cookies are absolutely essential for the website to function properly. This category only includes cookies that ensures basic functionalities and security features of the website. These cookies do not store any personal information.

Niet-noodzakelijk

Any cookies that may not be particularly necessary for the website to function and is used specifically to collect user personal data via analytics, ads, other embedded contents are termed as non-necessary cookies. It is mandatory to procure user consent prior to running these cookies on your website.