• Skip to secondary menu
  • Door naar de hoofd inhoud
  • Spring naar de eerste sidebar

Lekker eten met Linda

Makkelijk, bewust en vooral lekker eten.

  • HOME
  • RECEPTEN
    • PASEN
    • WEEKMENU
    • ONTBIJT
    • LUNCH
    • SNACK
    • DRANKJES EN SMOOTHIES
    • DINER
    • VEGETARISCH
    • DESSERT
  • PASEN 2021
  • E-BOOKS
    • BARBECUE RECEPTEN
    • KOKEN OP DE CAMPING
  • INSPIRATIE
    • ALGEMENE TIPS
    • OP BEZOEK BIJ
    • WINACTIE
    • REVIEW
    • SPORT
      • BIKINI BODY GUIDE
      • FOOD EN MOVING EXPERIENCE
  • CONTACT
    • OVER MIJ
    • PERSOONLIJK
    • ADVERTEREN
    • PRIVACYVERKLARING
  • ZOEKEN

Zoete aardappel brownies

zoete aardappel brownies

april 17, 2016 door Linda 6 Reacties

Trends, ik heb er nooit iets van begrepen en zal het ook nooit begrijpen. Voor iedereen die mij kent en nu moet lachen > ophouden jullie! Maar ja, wat doen die zoete aardappel brownies dan op de blog? Is dat niet te veel Rens Kroes achtig? Nou nee, ik maakte deze brownies gewoon omdat het kan.

zoete aardappel brownie

Voor mijn kinderen ben ik op zoek naar lekkere en voedzame tussendoortjes. Zij hebben een continu rooster en eten 3 tot 4 keer per week op school. Bij hun 12-uurtje (lees boterham) stop ik graag iets lekkers, naast de rauwkost. Inmiddels heb ik een snacklade in de vriezer met appelkoeken, mueslirepen en wat al niet meer. Nu wilde ik gewoon weer eens iets nieuws proberen.

Ik zocht een tussendoortje dat lekker vult en zo kwam ik op de zoete aardappel brownies. Let wel, dit is toch hele andere koek dan de brownies die mijn dochter maakt met suiker, roomboter, chocolade, framboos en pistache. Deze zoete aardappel brownies zijn meer voor doordeweeks en ook niet elke dag hoor. Er zit nog steeds een behoorlijke hoeveelheid dadels in, waar ook suiker in zit. Ik ga dan ook niet zeggen dat dit super gezonde tussendoortjes zijn. Waar het bij mij om draait is dat je bewust een keuze maakt en weet wat je eet. In dit geval zoete aardappels brownies met dadels, notenmeel en cacao.

zoete aardappel brownie

Zoete aardappel brownies

recept voor 9 flinke stukken (* voor de kids snijd ik ze in 18 reepjes)

  • 2 grote zoete aardappelen (500 gram)
  • 1 eetlepel olijfolie (kokos)
  • 250 gram medjoul dadels (ontpit)
  • 3 eetlepels ahornsiroop
  • 60 gram amandelmeel (of ander gemalen noten)
  • 85 gram speltmeel (of ander meel)
  • 3 eetlepels rauwe cacao (of gewone cacao)
  • snufje zout
  • optioneel: 9 pecannoten

Stappen om zoete aardappel brownies te maken:

  1. Verwarm de oven op 180 graden. Schil de zoete aardappelen en snijd doormidden over de lengte. Leg op een met bakpapier beklede bakplaat en smeer aan de bovenzijde in met de olijfolie. Zet 20 – 25 minuten in de oven totdat het vruchtvlees zacht is. Laat de oven aan.
  2. Doe de zoete aardappelen, medjoul dadels en de ahornsiroop in de blender of keukenmachine en mix tot een egale massa.
  3. Meng de massa met het notenmeel. speltmeel, cacao en snufje zout in een kom goed door elkaar.
  4. Stort in een met bakpapier bekleed brownieblik (gebruik gerust het papier van de zoete aardappels uit de oven). Druk optioneel de 9 pecannoten erin ter decoratie. Zet in de oven en bak 25 – 30 minuten. Controleer met een vork of de brownie gaar is. Laat vervolgens volledig afkoelen.

zoete aardappel brownie

 

Wil je mijn tips en recepten om makkelijk, bewust en vooral lekker eten in je mailbox ontvangen? Schrijf je dan in voor de nieuwsbrief.

Volg mij op Facebook | Twitter | Instagram | Pinterest | Bloglovin’ | Google+

Categorie: SNACK Tags: bakrecepten, brownie, brownies recepten, gezonde tussendoortjes recepten, snack recepten, snacks, tussendoortjes, tussendoortjes recepten, zelf tussendoortjes maken, zoete aardappel, zoete aardappel recepten

Lees Interacties

Reacties

  1. Ineke zegt

    april 17, 2016 om 9:37 pm

    Wat n heerlijk tussendoortje. Echt super lekker. Dank je en voor al jouw mooie recepten. Top!!

    Beantwoorden
    • Linda zegt

      april 19, 2016 om 10:21 am

      Dank voor het compliment. Groeten, Linda

      Beantwoorden
  2. Anne zegt

    april 18, 2016 om 10:48 am

    Ah wat een fijn recept. Brownies van zoete aardappels, lijkt me leuk om te maken.

    Beantwoorden
    • Linda zegt

      april 19, 2016 om 10:20 am

      Laat je weten hoe het smaakt?

      Beantwoorden
  3. Anneke zegt

    april 21, 2016 om 12:59 pm

    De smaak is goed en lekker, de binnenkant nog zacht en smeuig is dat de bedoeling of heb ik het te kort in de oven gelaten. Eerst 25 minuten, nog 5 minuten langer laten staan omdat de prikker er niet droog uit kwam.
    Heb er een foto van gemaakt maar weet niet hoe ik die aan dit bericht toe kan voegen ??

    Beantwoorden
    • Linda zegt

      april 22, 2016 om 12:55 pm

      Hi Anneke, je kunt de foto ook mailen (info@lekkeretenmetlinda.nl) of anders op mijn FAcebook pagina posten. Het klopt dat de binnenzijde smeuïg is hoor. Gr. Linda

      Beantwoorden

Geef een reactie Antwoord annuleren

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Primaire Sidebar

Zoeken

Volg lekker eten met Linda

  • Facebook
  • Instagram
  • Pinterest
  • RSS
  • Twitter
Lekker eten met Linda – ava Welkom! Ik inspireer je graag om makkelijk, bewust en vooral lekker te eten. Mijn doel is om het plezier in de keuken terug te brengen en te laten zien dat gezond eten en lekker koken echt niet zo moeilijk is.

Weekmenu makkelijke recepten 204

Lekker eten met Linda - weekmenu

Bekijk het profiel van Lekker eten met Linda op Pinterest.

Recepten index

Lekker eten met Linda - receptenindex

Meest gelezen

  • Zelf burritos maken met kip Zelf burritos maken zonder pakje en zakje
  • Snelle kip marinade voor een Oosterse maaltijd Snelle kip marinade (oosters) maken
  • Spaghetti bolognese van Jamie Olvier Spaghetti bolognese van Jamie Oliver
  • aspergesoep van schillen Aspergesoep van schillen – 3 recepten
  • Bananenpannenkoeken met slechts 3 ingrediënten Bananenpannenkoeken

Aanmelden nieuwsbrief

Aanbevolen door Linda

  • tagliatelle met romige preisaus Tagliatelle met romige preisaus
  • zelf pastasaus maken Zelf pastasaus maken van verse tomaten
  • Pasta met zalm en doperwten Pasta met zalm en doperwten
  • Plaattaart met ei, ei recepten voor Pasen Plaattaart met ei en groene asperges
  • Low-budget gerechten is een nieuwe categorie op de blog. Dit goedkope recept van tortellini soep met spinazie en worst past hier perfect bij. Een flink gevulde maaltijdsoep. Tortellini soep met spinazie en worst

Instagram

lekkeretenmetlinda

Linda Peek
ONDER DE PANNEN MET ESTEE ~ Hoe tof is het om met ONDER DE PANNEN MET ESTEE ~ Hoe tof is het om met een chefkok in de keuken te staan? Ik mocht een dagje koken @estee_strooker. Dit was te gek om te doen.

Estée en ik maakten een chefwaardig recept van zeebaars met een mediterrane salsa van cherrytomaatjes en olijven. Het pronkstuk van het gerecht is de op de huid gebakken zeebaars. 

Het geheim van een lekker krokant laagje op de vis zit in de temperatuur van de pan vertelde Estée mij. We gebruikten de nieuwe pannen van Tefal met een Thermo-Signal. Zodra de signal egaal rood is, kun je starten met bakken en oververhit je de pan niet. Daarnaast zorgt de coating op de pan ervoor dat de huid van de vis niet aan de pan blijft plakken. Ideaal, dit kan dus niet fout gaan!

Estee heeft nog een tweede tip over hoe je zorgt voor een knapperig korstje op de vis. Wil je die tip ook weten? Ga snel naar https://www.tefal.nl/nieuwegeneratiepannen voor de complete video en meer informatie over deze pannen. 

Ook koken als een chef? Houd mijn stories de komende dagen in de gaten. Medio deze week  deel ik in mijn stories een hele toffe winactie, waarbij je kans maakt op één van de 3 Tefal Unlimited pannen. 

@tefalnederland #tefal #samenwerking #pannen #winactie #koken #chefathome #lekkerkoken #lekkerbakken #hobbykok #giveaway #winnen #gezond #gezonderecepten #gezondeten #lekker #eten #smullen #eetsmakelijk #winnen
WEEKMENU ~ Het weekmenu vol makkelijke recepten vo WEEKMENU ~ Het weekmenu vol makkelijke recepten voor het avondeten staat weer klaar. Het hele gezin zal smullen van de recepten. Ik weet nu al dat de snelle pasta recepten, de taco’s en de kipsaté wrap met luid gejuich ontvangen zullen worden.

Het seizoen van de asperges is gestart. Persoonlijk heb ik ze nog niet gegeten, daar ga ik snel eens verandering in aanbrengen. In het weekmenu kies ik niet voor de klassieke bereiding. Kijk maar snel wat ik bedacht heb.

Het weekmenu is een dagje later online gekomen. Ik was het gisteren vergeten. We zijn lekker druk bezig de buitenkeuken. Het resultaat na 1 dag is al zo tof. Echt ik ben er zo blij mee. 

Vandaag ben ik iets bijzonders aan het doen. Op verzoek van mijn zoon, zijn we samen een dag aan het vasten voor de Ramadan. We zijn vanavond om 4 uur opgestaan voor het ontbijt en heel veel water. Tot nu toe (12:00 uur) gaat het eigenlijk prima. Ik heb meer last van het onrustige slapen van 5 tot 9 uur. Maar ik ben er nog lang niet, want om 20:50 mogen we eten. Wish me luck.

Weet jij al wat je wilt eten deze week? Swipe naar rechts of check mijn stories voor het weekmenu. De recepten staan in de directe link in de bio of ga naar https://www.lekkeretenmetlinda.nl/weekmenu-makkelijke-recepten-204/

Bewaar dit weekmenu ter inspiratie als je een lekker recept hebt gezien. Klik op het icoontje rechts onder de foto.

#weekmenu #mealprep #lekker #lekkerkoken #heerlijketen #koken #gezondeten #lekkereten #gezin #smullen #watetenwedezeweek #recepten #groenten #makkelijkerecepten #vegetarisch #pasta #pasen #lunchen #makkelijkemaaltijd #gezonderecepten #recepten #gezondeten #eten #lekkereten
KIPSATE MET WRAPS EN PINDASAUS ~ Dit makkelijke re KIPSATE MET WRAPS EN PINDASAUS ~ Dit makkelijke recept voor wraps met kip is net zo lekker als het klinkt. Het hele gezin smult van deze wrap met pulled chicken saté. Bij mij thuis kregen ze er geen genoeg.

Mijn recept voor zelf saté maken is de basis voor dit wrap recept. We rijgen de kip niet aan spiezen, maar bakken de kip direct in de pan. Vervolgens trek je de kipsaté met twee vorken uit elkaar, waardoor je een soort pulled chicken krijgt. Maak er ook nog de pindasaus bij en je weet niet wat je proeft.

Dit recept wil je echt maken! Bewaar het recept. Druk op het vlaggetje onder de foto, zodat je dit makkelijke recept niet vergeet. Het recept kun je vinden in de bio of homepage. 

#makkelijkerecepten #makkelijkemaaltijd #kip #kipfilet #kipgerechten #lekker #lekkerkoken #heerlijketen #koken #gezondeten #lekkereten #gezin #smullen #watetenwedezeweek #recepten #gezonderecepten #recepten #gezondeten #eten #lekkereten #lente #wraps #pulledchicken #sate #kipsate #pindasaus #satesaus #saté #wrap
WEEKMENU ~ Het weekmenu stond sinds gisteren al vo WEEKMENU ~ Het weekmenu stond sinds gisteren al voor jullie klaar hoor. Het is een beetje rommelig hier, want we zijn gestart met de voorbereidingen van de buitenkeuken. Ik zal later vandaag in mijn stories even laten zien wat de plannen zijn en wat de huidige status is. Het wordt zo tof, ik kan niet wachten.

Kun je inspiratie gebruiken voor het avondeten deze week? Bekijk dan de eetplanning met een lekker vegetarisch recept, een visje, kipfilet uit de oven, krieltjes en onwijs lekkere kipburgers met een krokant korstje van gemalen nachochips.

Voor het weekend heb ik ook twee lekkere recepten geselecteerd. Zo start je de zaterdag met een tropische verrassing. Verzamel alvast oud brood hiervoor. Voor zondag staat er een toetje op de planning. Niet zomaar een toetje maar een chocolade lava cakeje met salted caramel.

Swipe naar rechts of check mijn stories. De recepten staan in de directe link in de bio of ga naar https://www.lekkeretenmetlinda.nl/weekmenu-makkelijke-recepten-203/

Bewaar dit weekmenu ter inspiratie als je een lekker recept hebt gezien. Klik op het icoontje rechts onder de foto.

#weekmenu #mealprep #lekker #lekkerkoken #heerlijketen #koken #gezondeten #lekkereten #gezin #smullen #watetenwedezeweek #recepten #groenten #makkelijkerecepten #vegetarisch #pasta #pasen #lunchen #makkelijkemaaltijd #gezonderecepten #recepten #gezondeten #eten #lekkereten
Meer laden Volg mij op Instagram

Copyright © 2021 · Linda op Genesis Framework · WordPress · Log in