• Skip to secondary menu
  • Door naar de hoofd inhoud
  • Spring naar de eerste sidebar

Lekker eten met Linda

Makkelijk, bewust en vooral lekker eten.

  • HOME
  • RECEPTEN
    • WEEKMENU
    • ONTBIJT
    • LUNCH
    • SNACK
    • DRANKJES EN SMOOTHIES
    • DINER
    • VEGETARISCH
    • DESSERT
  • E-BOOKS
    • BARBECUE RECEPTEN
    • KOKEN OP DE CAMPING
  • INSPIRATIE
    • ALGEMENE TIPS
    • OP BEZOEK BIJ
    • WINACTIE
    • REVIEW
    • SPORT
      • BIKINI BODY GUIDE
      • FOOD EN MOVING EXPERIENCE
  • CONTACT
    • OVER MIJ
    • PERSOONLIJK
    • ADVERTEREN
    • PRIVACYVERKLARING
  • ZOEKEN

Zoete aardappel brownies

zoete aardappel brownies

april 17, 2016 door Linda 6 Reacties

Trends, ik heb er nooit iets van begrepen en zal het ook nooit begrijpen. Voor iedereen die mij kent en nu moet lachen > ophouden jullie! Maar ja, wat doen die zoete aardappel brownies dan op de blog? Is dat niet te veel Rens Kroes achtig? Nou nee, ik maakte deze brownies gewoon omdat het kan.

zoete aardappel brownie

Voor mijn kinderen ben ik op zoek naar lekkere en voedzame tussendoortjes. Zij hebben een continu rooster en eten 3 tot 4 keer per week op school. Bij hun 12-uurtje (lees boterham) stop ik graag iets lekkers, naast de rauwkost. Inmiddels heb ik een snacklade in de vriezer met appelkoeken, mueslirepen en wat al niet meer. Nu wilde ik gewoon weer eens iets nieuws proberen.

Ik zocht een tussendoortje dat lekker vult en zo kwam ik op de zoete aardappel brownies. Let wel, dit is toch hele andere koek dan de brownies die mijn dochter maakt met suiker, roomboter, chocolade, framboos en pistache. Deze zoete aardappel brownies zijn meer voor doordeweeks en ook niet elke dag hoor. Er zit nog steeds een behoorlijke hoeveelheid dadels in, waar ook suiker in zit. Ik ga dan ook niet zeggen dat dit super gezonde tussendoortjes zijn. Waar het bij mij om draait is dat je bewust een keuze maakt en weet wat je eet. In dit geval zoete aardappels brownies met dadels, notenmeel en cacao.

zoete aardappel brownie

Zoete aardappel brownies

recept voor 9 flinke stukken (* voor de kids snijd ik ze in 18 reepjes)

  • 2 grote zoete aardappelen (500 gram)
  • 1 eetlepel olijfolie (kokos)
  • 250 gram medjoul dadels (ontpit)
  • 3 eetlepels ahornsiroop
  • 60 gram amandelmeel (of ander gemalen noten)
  • 85 gram speltmeel (of ander meel)
  • 3 eetlepels rauwe cacao (of gewone cacao)
  • snufje zout
  • optioneel: 9 pecannoten

Stappen om zoete aardappel brownies te maken:

  1. Verwarm de oven op 180 graden. Schil de zoete aardappelen en snijd doormidden over de lengte. Leg op een met bakpapier beklede bakplaat en smeer aan de bovenzijde in met de olijfolie. Zet 20 – 25 minuten in de oven totdat het vruchtvlees zacht is. Laat de oven aan.
  2. Doe de zoete aardappelen, medjoul dadels en de ahornsiroop in de blender of keukenmachine en mix tot een egale massa.
  3. Meng de massa met het notenmeel. speltmeel, cacao en snufje zout in een kom goed door elkaar.
  4. Stort in een met bakpapier bekleed brownieblik (gebruik gerust het papier van de zoete aardappels uit de oven). Druk optioneel de 9 pecannoten erin ter decoratie. Zet in de oven en bak 25 – 30 minuten. Controleer met een vork of de brownie gaar is. Laat vervolgens volledig afkoelen.

zoete aardappel brownie

 

Wil je mijn tips en recepten om makkelijk, bewust en vooral lekker eten in je mailbox ontvangen? Schrijf je dan in voor de nieuwsbrief.

Volg mij op Facebook | Twitter | Instagram | Pinterest | Bloglovin’ | Google+

Categorie: SNACK Tags: bakrecepten, brownie, brownies recepten, gezonde tussendoortjes recepten, snack recepten, snacks, tussendoortjes, tussendoortjes recepten, zelf tussendoortjes maken, zoete aardappel, zoete aardappel recepten

Lees Interacties

Reacties

  1. Ineke zegt

    april 17, 2016 om 9:37 pm

    Wat n heerlijk tussendoortje. Echt super lekker. Dank je en voor al jouw mooie recepten. Top!!

    Beantwoorden
    • Linda zegt

      april 19, 2016 om 10:21 am

      Dank voor het compliment. Groeten, Linda

      Beantwoorden
  2. Anne zegt

    april 18, 2016 om 10:48 am

    Ah wat een fijn recept. Brownies van zoete aardappels, lijkt me leuk om te maken.

    Beantwoorden
    • Linda zegt

      april 19, 2016 om 10:20 am

      Laat je weten hoe het smaakt?

      Beantwoorden
  3. Anneke zegt

    april 21, 2016 om 12:59 pm

    De smaak is goed en lekker, de binnenkant nog zacht en smeuig is dat de bedoeling of heb ik het te kort in de oven gelaten. Eerst 25 minuten, nog 5 minuten langer laten staan omdat de prikker er niet droog uit kwam.
    Heb er een foto van gemaakt maar weet niet hoe ik die aan dit bericht toe kan voegen ??

    Beantwoorden
    • Linda zegt

      april 22, 2016 om 12:55 pm

      Hi Anneke, je kunt de foto ook mailen (info@lekkeretenmetlinda.nl) of anders op mijn FAcebook pagina posten. Het klopt dat de binnenzijde smeuïg is hoor. Gr. Linda

      Beantwoorden

Geef een reactie Antwoord annuleren

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Primaire Sidebar

Zoeken

Volg lekker eten met Linda

  • Facebook
  • Instagram
  • Pinterest
  • RSS
  • Twitter
Lekker eten met Linda – ava Welkom! Ik inspireer je graag om makkelijk, bewust en vooral lekker te eten. Mijn doel is om het plezier in de keuken terug te brengen en te laten zien dat gezond eten en lekker koken echt niet zo moeilijk is.

Weekmenu 191 makkelijke recepten

Lekker eten met Linda - weekmenu

Bekijk het profiel van Lekker eten met Linda op Pinterest.

Recepten index

Lekker eten met Linda - receptenindex

Meest gelezen

  • Zelf burritos maken met kip Zelf burritos maken zonder pakje en zakje
  • Spaghetti bolognese van Jamie Olvier Spaghetti bolognese van Jamie Oliver
  • Weekmenu 191 makkelijke recepten Weekmenu 191 – makkelijke recepten
  • Bananenpannenkoeken met slechts 3 ingrediënten Bananenpannenkoeken
  • Snelle kip marinade voor een Oosterse maaltijd Snelle kip marinade (oosters) maken

Aanmelden nieuwsbrief

Gezonde en lekkere recepten

  • gezonde pannenkoeken recepten 10 gezonde pannenkoeken recepten
  • Chili con carne van Jamie Oliver Chili con carne van Jamie Oliver
  • Stoofpotje met gehakt en groente Stoofpotje met gehakt
  • Snelle pastasaus uit de blender. Binnen 5 minuten is deze basis pastasaus klaar, gemaakt met verse ingrediënten. Kijk snel op de blog voor het recept. Snelle pastasaus uit de blender
  • Kip cashew met broccoli is een Wereldgerecht dat je makkelijk zelf maakt en binnen 30 minuten op tafel staat. Het gerecht is smaakvol en boordevol groente. Kip cashew met broccoli (kip siam)
Follow on Bloglovin

mytastenld.com

Copyright © 2021 · Linda op Genesis Framework · WordPress · Log in

Deze website gebruikt cookies ter bevordering van jouw gebruikerservaring.OK Meer info
Privacy & Cookies beleid

Privacy Overview

This website uses cookies to improve your experience while you navigate through the website. Out of these, the cookies that are categorized as necessary are stored on your browser as they are essential for the working of basic functionalities of the website. We also use third-party cookies that help us analyze and understand how you use this website. These cookies will be stored in your browser only with your consent. You also have the option to opt-out of these cookies. But opting out of some of these cookies may affect your browsing experience.
Noodzakelijk
Altijd ingeschakeld

Necessary cookies are absolutely essential for the website to function properly. This category only includes cookies that ensures basic functionalities and security features of the website. These cookies do not store any personal information.

Niet-noodzakelijk

Any cookies that may not be particularly necessary for the website to function and is used specifically to collect user personal data via analytics, ads, other embedded contents are termed as non-necessary cookies. It is mandatory to procure user consent prior to running these cookies on your website.