Nog geen beoordelingen

Zoete aardappel toast met appel en pindakaas

Goedemorgen. Ken je de zoete aardappel wafels nog van een jaartje terug voor het ontbijt? Dit is een ander ontbijt met dit knolletje: zoete aardappel toast met appel en pindakaas. Door de groente te grillen, maak je er toast van als vervanger voor brood. Het grillen zorgt ervoor dat de zoete smaak extra wordt benadrukt. De pindakaas zorgt voor een fijne hartige balans en de appel maak het ontbijt zo lekker fris. Duik vervolgens de voorraad in op zoek naar noten en gedroogd fruit.

Misschien moet je er niet aan denken om de dag te starten met zoete aardappel. Ik zou gerust een bord nasi lusten nu. In Vietnam meer dan 100 jaar geleden startte ik elke dag met noodle soep. Wat een feestje. Maar goed, onthoud anders deze zoete aardappel toast voor de lunch. Of als snack, het maakt allemaal niet uit. Probeer het gewoon eens uit!

Zoete aardappel toast met appel

Zoete aardappel toast met appel en pindakaas

Ingrediënten

2 personen
  • 1 zoete aardappel
  • 3-4 eetlepels pindakaas
  • 1 appel
  • handje cranberries
  • paar pecannoten
  • snufje kaneel

Merknamen in de ingrediëntenlijst kunnen het gevolg zijn van een betaalde samenwerking. Sommige linkjes op deze pagina kunnen affiliate links zijn. Lees meer: disclaimer.

Bereiding

  • Boen de zoete aardappel schoon. Snijd in plakken van max 0,5 mm.
  • Verwarm een grillpan en grill hierin de plakken in 10 minuten om en om goudbruin. Prik met een vork erin om te checken of de zoete aardappel gaar is.
  • Snijd de appel in flinter dunne plakken. Besmeer de zoete aardappel toast met pindakaas en leg de appel erop. Strooi de cranberries en noten erover en maak af met een snuf kaneel.

Linda’s Tips

Zoete aardappel toast met appel

Heb je een vraag of opmerking over dit recept? Vul het contactformulier in of stuur mij een berichtje via Facebook of Instagram.