• Skip to secondary menu
  • Door naar de hoofd inhoud
  • Spring naar de eerste sidebar

Lekker eten met Linda

Lekkere en makkelijke recepten

  • HOME
  • RECEPTEN
    • Weekmenu
    • Barbecue recepten
    • Ontbijt
    • Lunch
    • Snack
      • HAPJES
      • Sinterklaas recepten
    • Drankjes en smoothies
    • Diner
    • Vegetarisch
    • Dessert
  • E-BOOKS
    • E-BOOK BARBECUE RECEPTEN
    • KOKEN OP DE CAMPING
  • INSPIRATIE
    • Algemene tips
    • Op bezoek bij
    • Review
    • Sport
      • Bikini body guide
      • FOOD EN MOVING EXPERIENCE
  • CONTACT
    • Over mij
    • Persoonlijk
    • Adverteren
    • Privacyverklaring
  • ZOEKEN

Aardappelpuree met munt

aardappelpuree met munt

december 13, 2015 door Linda 3 Reacties

Dit bijgerecht voor de feestdagen is favoriet bij mijn kinderen: aardappelpuree met munt. Om eerlijk te zijn is het ook niet eens mijn recept. Voorlopig is dit mijn laatste losse voor- of bijgerecht. Vanaf morgen ga ik los met mijn kerstmenu. Stay tuned!

De avond voordat ik naar Bali vertrok, zijn wij met het gezin uit eten gegaan (op verzoek van de kinderen). Zo zaten wij op een maandagavond in een zakelijk restaurant zonder een kindermenu. Bij een van de gerechten werd deze aardappelpuree met munt geserveerd. Een topper!

Mam, kun je dit thuis ook maken? Zo gezegd, zo gedaan. Ik heb contact opgenomen met de keuken en voila hieronder staat het resultaat.

aardappelpuree met munt

Voor deze aardappelpuree zijn een paar zaken belangrijk. Zorg dat je goede bloemige of zeer kruimige aardappelen hebt. De romige volle smaak krijg je door kookroom en roomboter te gebruiken. Normaal gebruik ik een beetje melk en geen kookroom. Dit blijkt toch wel het ingrediënt te zijn dat voor extra smaak zorgt. De bijzondere touch ontstaat door de takken van de munt mee te koken en de blaadjes aan het einde van de bereiding toe te voegen.

Door de aardappelpuree in een koekjesvorm of bakring te presenteren, maak je van iets simpels een feestelijke uitvoering.

aardappelpuree met munt

Wat heb je nodig voor 4 personen:

  • 1 kilo aardappelen (bloemig of zeer kruimig)
  • 3 takken munt
  • 200 ml kookroom
  • 25 gram roomboter
  • klein geperst teentje knoflook
  • Snufje zout, peper en nootmuskaat

Hoe maak je het klaar:

  1. Schil en was de aardappelen. Verwijder de blaadjes van de munt en houd apart. Snijd de stelen grof. Kook de aardappelen zoals je gewend bent en kook de munt stelen mee. Giet af en laat droog stomen (zonder deksel op de pan).
  2. Stamp de aardappelen tot een puree. Voeg de kookroom, roomboter en knoflook toe. Breng op smaak met een snufje zout, peper en nootmuskaat.
  3. Snijd de muntblaadjes fijn en voeg toe aan de puree.

Tip: wil je de aardappelpuree met munt op een bijzondere manier serveren? Gebruik een kerstkoekjes vorm of een bakring. Leg op het bord en schep met een lepel de aardappelpuree erin. Druk aan met de bolle kant van de lepel en verwijder voorzichtig de vorm.

Tip: de puree is het lekkerst om vers te eten. Wil je de aardappelpuree toch graag in zijn geheel voorbereiden en later verwarmen? Maak de puree. Zet in een ingevette ovenschaal 20 – 25 minuten afgedekt met aluminium folie in de oven op 180 graden.

enjoy X-mas met Linda

Kerstmenu suggestie

Italiaans amuse: Italiaanse vlag in een glaasje

***

Gebraden kip van Jamie Oliver

Geroosterde groente

Aardappelpuree

***

Verwentoetje

***

Snuffel gerust nog even verder rond voor meer makkelijke en lekkere kerstinspiratie.

Wil je mijn tips en recepten om stap voor stap gezonder en vooral lekker eten in je mailbox ontvangen? Schrijf je dan in voor de nieuwsbrief (rechtsboven).

Volg mij op Facebook | Twitter | Instagram | Pinterest | Bloglovin’ | Google+

 

Categorie: Diner, Kerst Tags: aardappel, aardappel recept, bijgerecht, Munt, puree

Lees Interacties

Reacties

  1. Reny zegt

    december 13, 2015 om 9:58 am

    Oh wat een goede smaakcombi! Ga ik zeker proberen…. Enne, heb je echt het restaurant opgebeld? ;)

    Beantwoorden
    • Linda zegt

      december 13, 2015 om 10:32 am

      Ja, dat heb ik echt gedaan! En ook nog gemaild. Haha.

      Beantwoorden
  2. Restaurant Zuiver zegt

    december 15, 2015 om 5:33 pm

    Hi Linda, wat leuk dat je zo enthousiast bent over de aardappelmousseline. Leuk geschreven en ziet er heerlijk uit! We gaan je volgen :)

    Beantwoorden

Geef een antwoord Reactie annuleren

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Primaire Sidebar

Zoeken

Volg lekker eten met Linda

  • Facebook
  • Instagram
  • Pinterest
  • RSS
  • Twitter
Lekker eten met Linda – ava Welkom! Ik inspireer je graag met makkelijke en lekkere recepten. Met alledaagse ingrediënten draai je een heerlijke maaltijd in elkaar. Daarvoor hoef je geen uren in de keuken te staan. Op zaterdag staat er een weekmenu klaar. Kijk lekker rond en laat je inspireren. Ik wens je veel kookplezier. Liefs, Linda

Pizza van de bbq

pizza van de bbq

Weekmenu’s makkelijke recepten 257

Lekker eten met Linda - weekmenu

Asperge recepten

Lekker eten met Linda - asperges

Barbecue recepten

Barbecue-recepten

Recepten index

Lekker eten met Linda - receptenindex

Meest gelezen

  • Weekmenu wat eten we vandaag 257 Weekmenu makkelijke recepten 257
  • Pasta met tonijn Pasta met tonijn
  • Spaghetti bolognese van Jamie Oliver Spaghetti bolognese van Jamie Oliver
  • Groentepakketjes met feta van de bbq Groentepakketjes van de barbecue
  • Snelle kip marinade voor een Oosterse maaltijd Snelle kip marinade (oosters) maken

Aanmelden nieuwsbrief

Bekijk het profiel van Lekker eten met Linda op Pinterest.

Aanbevolen door Linda

  • Drie verschillende soorten thee tegen verkoudheid van een gember citroen thee, tijm honing thee en een bijzondere kurkuma kaneel thee. 3x thee tegen verkoudheid
  • 9 x amuse in een glaasje. Ideaal om een dinertje mee te beginnen. Alle amuse recepten zijn makkelijk vooraf te bereiden. 9 x Amuse in een glaasje
  • Kip in een braadzak Kip in een braadzak
  • Een hartige taart met kip en Boursin, champignons, spekjes, pesto en cashewnoten. Deze quiche lust iedereen en ideaal voor een etentje. Hartige taart met kip en Boursin
  • vietnamese loempia's zelf maken Vietnamese loempia’s zelf maken

Copyright © 2022 · Lekkeretenmetlinda.nl