Kijkje in mijn leven april 2018

De maand april begon pittig. Mijn onhandigheid speelde mij parten, beide kids hadden schoolperikelen. Gelukkig kon ik dit snel achter mij laten en heb ik veel leuke dingen gedaan. Een hoogtepunt was het verzilveren van mijn verjaardagscadeau: met vrienden fantastisch Italiaans eten met overnachting.

Ik ben niet alleen een kluns in de keuken, maar in zijn algemeenheid. Zo had ik een fles verse sinaasappelsap niet goed gesloten en mijn Iphone lag in een plasje sap. Ik bespaar je de details verder van het hoe en waarom. Het verblijf van mijn mobiel in een bakje rijst heeft niet geholpen dus ik heb 5 dagen zonder telefoon rondgelopen. Lekker rustig zou je zeggen, nou ik vond het knap lastig. Je gebruikt de telefoon voor zoveel meer dan alleen nog maar bellen. Van navigatie, muziek luisteren, appen (heel veel appen) tot bankzaken.

Over klunzigheid gesproken. Mijn kleine neefje vierde zijn 16e verjaardag. Echt 3 keer knippen met mijn ogen en die jongen is langer dan ik en komt ineens op een brommer aanrijden. Waar blijft de tijd? We gingen ouderwets bowlen en helaas heb ik mijn onhandigheid doorgegeven aan de kinderen. Heb je ook wel eens een bowlingbal van de ene baan over het hekje in een andere baan terecht zien komen?

Kijkje in mijn leven april 2018

Een defecte telefoon was onhandig maar stelde niks voor bij de zorgen die ik om de kids heb gehad. Mijn kleine mannetje zat niet goed op zijn plek in de klas. Na 1,5 jaar wikken en wegen, twijfelen (doen we er wel goed aan) hebben we toch besloten om hem te laten wennen op een andere school. Het beviel hem zo goed, dat hij direct gebleven is midden in het schooljaar. Ik vind het nog steeds heel gek. Maar het belangrijkste is dat zoonlief gelukkig is en het enorm naar zijn zin heeft.

Vervolgens werd bekend dat de school van de keuze van dochterlief ging loten. Maar liefst 100 kinderen zouden teleurgesteld worden dus het was echt even heel spannend. Ze wist al 3 jaar dat ze naar deze school wilde in verband met het soort onderwijs en het culturele aspect van de school. Gelukkig is ze ingeloot en maakte wij deze fantastische foto.

Kijkje in mijn leven april 2018

Wat kan ik blij worden van de zon! De bbq heeft al een paar keer aangestaan, lekker met zelfgemaakte saté en hamburgers. Ook het rookoventje komt te voorschijn om zalm te roken. Je zet het oventje met zalm en houtsnippers op de (gas)barbecue en na 20 minuten is de vis klaar. En de smaak is echt te gek. Misschien een tip voor Vaderdag?

Kijkje in mijn leven april 2018

Kijk nou bij Waldo kun je brownies per post bestellen. Gevaarlijk lekker. We hebben thuis gevochten om de stukjes en de liniaal werd er nog net niet bij gepakt om te controleren of de stukjes wel even groot waren. Deze brownies ontdekte ik bij de Culiperslunch. Dit is een jaarlijks terugkerend event voor eetschrijvend Nederland. Ik ga er altijd met veel plezier heen, want zo kom ik al mijn collega’s tegen. Het was weer erg gezellig om iedereen even te spreken en ondertussen allerlei lekkers te proeven.

Kijkje in mijn leven april 2018

Samen met twee oud collega’s probeerden we een nieuw tentje uit. Voordat je denkt dat ik altijd lekker eet: nee. Ik bestelde een risotto en kijk hoe dit eruit zag. Nu is risotto nooit fotogeniek, maar dit bord drijft in de saus. Zo zonde.

Kijkje in mijn leven april 2018

Mijn vriendinnen zijn de allerliefste. Voor mijn verjaardag kreeg ik een diner bij Mario’s in Neck cadeau met overnachting! Wat een zaligheid. We hebben genoten van de heerlijkste Italiaanse gerechten. Het bijzonderst vond ik de kabeljauw carpaccio in een bieten marinade met gamba’s. Dit is het uitzicht vanuit het restaurant: ouderwets Hollands uitzicht.

Kijkje in mijn leven april 2018

Kijkje in mijn leven april 2018

Een van de voordelen van mijn werk is dat ik zelf bepaal wanneer en of ik werk. Bij mijn dochter werd er gekookt in de klas en de vraag was of ik mee wilde helpen. Natuurlijk! Waarschijnlijk heb ik één van de laatste keren bij haar mogen helpen want volgend jaar bij het voorgezet onderwijs kan het niet meer. Dit houdt dan wel even in, dat ik op een ander moment even snel achter mijn pc lunch.

Kijkje in mijn leven april 2018

Het is zo grappig om te zien hoe de kids bezig waren. De één maakt zonder problemen sushi, de ander weet niet hoe je het vruchtvlees uit een avocado haalt. Ik zag iemand met 1 hand zalm snijden. Juist, dat ging voor geen meter. De andere hand zat in zijn zak. En ik vraag heel onschuldig: “heb je iets aan je andere hand? Nee, hoezo? Nou gebruik dan die andere hand om de zalm vast te houden, dat snijdt makkelijker.” Hij probeert het uit en kijkt mij vol ongeloof aan met een blik in zijn ogen: dat is handig. En ik maar denken dat alle kinderen dit soort basisvaardigheden kunnen. Het was een leuk uurtje om tussen die pré pubers rond te lopen. Ik heb zo’n respect voor iedereen die in het onderwijs zit.

Kijkje in mijn leven april 2018

Zo ziet mijn keuken eruit na een dagje koken. Soms heb ik van die dagen dat het koken of fotograferen niet lukt. Dit was zo’n dag dat de foto’s van 1 gerecht niet lukte. Ik heb de hele handel in de koelkast gezet om het de dag erop opnieuw te proberen. Het is allemaal goed gekomen en de recepten komen eraan. De kip gyros is in ieder geval met luid gejuich door jullie ontvangen.

Kijkje in mijn leven april 2018

De maand sloten we af met Koningsdag. Voor het eerst bezochten we de vrijmarkt bij een dorp naast ons. Jeetje wat was het daar gezellig zeg. Echt een feest voor jong en oud. In de middag zijn we terug gekomen om een gezellig biertje te drinken bij de feesttent met live muziek. Ik had even geen zin in verslag legging dus foto’s zijn er niet.

De volgende dag vierden we de verjaardag mijn vader op het strand. Dat kan maar bij een strandtent en dat is Tijn Akkersloot. Ik ben toch zo dankbaar dat mijn beide ouders nog in zo’n goede gezondheid zijn. Heel fijn dat we dit soort dingen met zijn allen kunnen doen.

Kijk ondertussen live mee via Instagram Stories. De maand mei belooft een mooie maand te worden met een gezinsvakantie en weekend weg met vriendinnen en er is weer een kijkuurtje van de bouw. Ik kan niet wachten.

Heb je een vraag of opmerking over dit recept? Vul het contactformulier in of stuur mij een berichtje via Facebook of Instagram.