4.6 uit 9 beoordelingen

Zelf kruidenboter maken met twee bereidingen

Het recept voorzelf kruidenboter maken wil ik al jaren voor jullie online zetten. Nu is een recept voor kruidenboter niet zo heel bijzonder. Alleen wil ik jullie laten zien dat er twee bereidingen zijn voor kruidenboter. Je kunt dit heerlijke smeerseltje maken met verse kruiden maar ook met ingrediënten uit de voorraadkast. En ik deel mijn favoriete geheime ingrediënt met jullie.

In het begin van het moestuin seizoen vul ik mijn kruidentuin met nieuwe plantjes. Hier heb ik het hele seizoen plezier van en het scheelt om iedere keer losse flowpacks of planten te kopen. Nu kan ik mij voorstellen dat niet iedereen 3 tot 4 kruidenplantjes op voorraad heeft staan. En dan maak je de kruidenboter gewoon met gedroogde kruiden uit de voorraad.

Zelf kruidenboter maken op twee manieren

De samenstelling bij mij varieert. De basis is roomboter, een teentje knoflook en zeezout. Vervolgens duik ik mijn kruidentuintje in. Het geheime ingrediënt van super lekkere kruidenboter is …..tijm. Je dacht waarschijnlijk bieslook, maar persoonlijk vind ik tijm in de kruidenboter onmisbaar.

Qua hoeveelheden rommel ik ook maar wat aan. Ik knip wat her en der af en hak dit fijn. Van de verse kruiden is aan het einde van het moestuin seizoen niet zoveel meer over. Dan meng ik vers en gedroogd door elkaar heen.

Zelf kruidenboter maken op twee manieren

Zelf kruidenboter maken op twee manieren

Ingrediënten

Aantal personen1 portie
  • 1 teentje knoflook
  • 1 eetlepel vers óf 1 theelepel gedroogde bieslook tijm, peterselie en basilicum
  • 125 gram roomboter op kamertemperatuur
  • snufje zeezout naar smaak

Merknamen in de ingrediëntenlijst kunnen het gevolg zijn van een betaalde samenwerking. Sommige linkjes op deze pagina kunnen affiliate links zijn. Lees meer: disclaimer.

Bereiding

  • Pers het teentje knoflook uit. Voeg de vers gehakte kruiden of gedroogde kruiden toe en roer door elkaar.
  • Voeg vervolgens de boter toe en meng goed. Breng de zelfgemaakte kruidenboter op smaak met een snufje zeezout.
  • Proef de kruidenboter en bepaal of je meer kruiden, knoflook of een snufje zeezout aan wilt toevoegen.

Linda’s Tips

  • Tip: kruidenboter kun je invriezen. Maak gerust een dubbele hoeveelheid.

Stokbrood met kruidenboter mag natuurlijk niet ontbreken bij een barbecue. Zin in nog meer lekkere recepten voor de barbecue? Download dan nu het gratis E-book barbecue recepten.

Wil je dit recept opslaan, zodat je het makkelijk en snel terug kunt vinden? Bewaar deze foto dan op één van je Pinterest borden.

Zelf kruidenboter maken met verse kruiden of gedroogde kruiden uit de voorraad.
Zelf kruidenboter maken op twee manieren

Heb je een vraag of opmerking over dit recept? Vul het contactformulier in of stuur mij een berichtje via Facebook of Instagram.