Noedels met pittige pindasaus, kip en groenten

Hebben jullie na al dat barbecueën van de afgelopen dagen, ook weer behoefte aan “normaal” eten? Dezenoedels met pittige pindasaus, kip en groenten is precies wat ik zoek. Door de warmte krijg ik trek in gekruid eten. Herkenbaar?

Ook voor mij is het elke dag weer een dilemma: wat eten wij vandaag. Zeker met het warme weer van de afgelopen dagen, heb ik weinig puf. Ik kom niet verder dan een simpele pastasalade. Dat ben ik na een paar dagen zat. Pit, daar ben ik dan naar op zoek.

De pittigheid van dit gerecht komt door de chili vlokken. En natuurlijk kun je zelf bepalen hoe pikant het gerecht wordt. Ik heb dit gerecht al 3 x gemaakt en de laatste keer ben ik uitgeschoten met het potje. Ik strooide de vlokken gedachteloos door de pindasaus terwijl ik aan het roeren was. Zet dan gewoon wat extra komkommer neer.

Laat je trouwens niet afschrikken door de ingrediënten lijst. Zo zijn er vier ingrediënten die zowel bij de kip marinade als de pindasaus terug komen. Veel van de ingrediënten staan gewoon in je keukenkastje. Alleen zul je even voor de kip en verse groente op pad moeten.

Ik ben trouwens benieuwd naar de reactie die je krijgt als het thuisfront hoor dat ze noedels met pindasaus krijgen. Mijn kinderen zaten in ieder geval binnen een mum van tijd aan tafel.

Noedels met pittige pindasaus

Noedels met pittige pindasaus, kip en groenten

Recept voor 4 personen

Kip marinade

  • 400 gram kipfilet
  • 2 eetlepels sojasaus
  • 1 fijngesneden teen knoflook
  • 1/2 theelepel vers geraspte gember
  • flinke snuf chili vlokken
  • zout en peper

Pindasaus

  • 2 eetlepels pindakaas
  • 2 eetlepels sojasaus
  • 1 eetlepel limoensap
  • 1 knoflook teen
  • 1 theelepel vers geraspte gember
  • 1 eetlepel honing
  • flinke snuf chili vlokken
  • 130 ml water

Noedels:

  • 250 gram rijstnoedels

Groente

  • 1 flinke stronk broccoli
  • 200 gram spinazie

Lekker voor erbij: lente ui en sesamzaad

Stappen om noedels met pittige pindasaus, kip en groente te maken:

  1. Als eerste zet je de kip in de marinade. Hoe langer, hoe lekkerder is mijn ervaring. Snijd de kip in stukjes en maak de marinade door de sojasaus, knoflook, gember, chili vlokken en zout en peper te mengen. Leg de kip erin en zet in de koelkast.
  2. Bereid de noedels volgens de gebruiksaanwijzing. Een tip: breng direct 2 liter water aan de kook, terwijl je de marinade van de kip maakt.
  3. Meng alle ingrediënten voor de pindasaus – op het water na – in een klein pannetje. Verwarm het pannetje op laag vuur en voeg beetje bij beetje het water toe. Blijf roeren totdat de saus de gewenste dikte heeft en laag op een heel laag vuur staan.
  4. Kook de broccoli 3 – 5 minuten in kokend water.
  5. Verwarm een koekenpan met een scheutje olie en bak hierin de kip bruin. Voeg de broccoli toe en de noedels en als laatste de spinazie in delen. Laat deze groente zo kort mogelijk meebakken, want je wilt juist dat deze lekker knapperig blijft. Serveer de pindasaus erbij. Lekker met lente ui en sesamzaad,

Noedels met pittige pindasaus

Heb je een vraag of opmerking over dit recept? Vul het contactformulier in of stuur mij een berichtje via Facebook of Instagram.