Kijkje in mijn leven – januari 2018

2018 wordt een spannend jaar voor ons. Onze dochter sluit het tijdperk van de basisschool af en start op het Voorgezet Onderwijs. En na jaren met veel liefde in dit huis te wonen, gaan we verhuizen naar een nog toffer huis. Ik had bedacht dat 2 januari de voorjaarschoonmaak kon starten. Het liep alleen een beetje anders. Na 2 weken gedrongen rust, heb ik de achterstand in de laatste twee weken ingehaald. Lees maar even mee in mijnkijkje in mijn leven.

Het nieuwe jaar ben ik niet zo lekker begonnen met ruim 2 weken griep. Vijf jaar geleden had ik griep en longontsteking tegelijk en meer dan een week op bed gelegen. Deze griep was minder heftig maar duurde wel veel langer. Na 4 dagen tussen bed en bank hangen heeft het zeker nog 2 weken geduurd voordat ik hersteld was. Tot grote frustratie van mezelf, want mijn hoofd liep om van de ideetjes. Zo wilde ik veel te snel weer aan de slag, alleen lukte dit voor geen meter. Dit is mijn eerste mislukte recept van 2018.

Kijkje in mijn leven januari

Het sporten lukte natuurlijk ook nog even niet, dus ik heb mij suf gewandeld. Een paar keer per week ga ik even bij de bouw langs. Kijk dit wordt onze keuken, zie je mij er al staan? Nee natuurlijk niet. Maar ja ik weet natuurlijk hoe de opstelling zal zijn en zie het al helemaal voor me.

Kijkje in mijn leven januari

Naast heel veel Netflixen heb ik ook een paar boeken gelezen. Wat een heerlijke ontspanning is dat toch.

Kijkje in mijn leven januari

Ook ging ik weekendje weg met manlief. Mijn ouders zaten in ons huis en de kids vonden het geweldig dat opa en oma kwamen logeren. Ze hebben een heerlijke tijd gehad en wij ook. Normaal kiezen we een restaurant uit en plannen het weekend eromheen. Fysiek lukte mij dit nog niet, dus we hebben er een wellness weekendje van gemaakt in Hof van Saksen. Kijk eens hoe gezellig ons boerderijtje was ingericht. Even samen er tussen uit is zo belangrijk voor de relatie.

Kijkje in mijn leven januari

In alle rust konden wij even nadenken over het opruimen en opfrissen van ons huidige huis. Zo inactief de eerste 2 weken van het jaar waren, zo actief zijn de afgelopen twee weekenden geweest. We hebben een strakke planning gemaakt. Eerst hebben we ons kantoor onderhanden genomen. We willen de bureaus op een andere manier plaatsen in het nieuwe huis en nu gaan we proefdraaien. Dit weekend zijn we direct doorgegaan met onze slaapkamer. Klussen kan ik niet dus ik heb altijd de schoonmaaktaakjes. Grrr, niet echt mijn favoriete bezigheid. Maar zodra je ziet dat alles onder je handen opknapt is het toch wel fijn om te doen. Inmiddels ben ik weer terug verhuisd naar mijn kantoor zitten, maar zijn we nog niet klaar zoals je ziet…

Kijkje in mijn leven januari

Qua koken heb ik het mezelf een beetje makkelijk gemaakt deze maand. Bijna wekelijks koop ik zo’n verspakket. Ik vind dat echt ideaal. De Thai, Snackbar, Chinees en Sushi zijn ook al langs geweest.

Kijkje in mijn leven januari

Daarnaast had ik een paar hele gezellige afspraken met vrienden. Dit jaar heb ik eetdate’s voor mijn verjaardag gehad. Echt zo gezellig. Met mijn ene vriendin had ik een rondleiding in het Mauritshuis met erna een heerlijke lunch bij Schlemmer.

Kijkje in mijn leven januari

Met een vriend ging ik naar DON Kounosuke. Nu ben ik nog nooit in Japan geweest, maar het blijkt dat daar DON helemaal hip is. Het concept bestaat uit een kom rijst met een topping en bouillon. Je eet dit goddelijke kommetje in 3 stappen. Eerst start je met de kom en topping naar keuze. Zodra je dit een beetje op hebt gegeten voeg je kruiden en wasabi toe. En als laatste mag de dashi (bouillon) erbij en eet je het laatste restje rijst als een soort soep. Echt te gek!

Kijkje in mijn leven januari

Hier ben ik aan het genieten van een voorstelling in Amsterdam. Aan het begin van het theater seizoen check ik met een aantal vrienden het programma van de schouwburg in Utrecht. In een Excel schema geeft iedereen zijn voorkeuren aan. Nu ben ik helemaal niet zo cultureel aangelegen, maar vind dit altijd wel heel leuk om te doen. Vaak schuif ik aan bij een voorstelling die populair is bij de vriendenclub. Vriendin W. en ik hadden alleen een voorstelling gemist. De rest was zo enthousiast dat wij naar Bellevue in Amsterdam zijn uitgeweken om deze toch nog even mee te pakken. Echt, ik heb genoten!

Kijkje in mijn leven januari

Aankomend weekend gaan wij weer even verder met onze klus en opruimwoede. Volgende week duik ik ook weer lekker de keuken in en ondertussen heb ik tussendoor nog een aantal heerlijke recepten voor jullie gekookt. Op naar Februari de feestmaand van zoonlief. Hij wordt alweer 9 jaar. Kijk ondertussen live mee op (Stories).

Heb je een vraag of opmerking over dit recept? Vul het contactformulier in of stuur mij een berichtje via Facebook of Instagram.