Het is weer maandag en tijd voor een makkelijke maaltijd. Dit keer met vis: een warmgerookte zalm salade. Iedereen weet dat het goed is om 2 porties vis per week te eten, alleen lukt dit in de praktijk vaak niet. Ook wordt er ingewikkeld gedacht over de bereiding. Niks is minder waar.
Een handig ingrediënt is warmgerookte zalm. Na het proeven hiervan wil je niet anders meer. De smaak is zo goed, dat de koolhydraten en groente eromheen niet veel extra smaak nodig hebben. Daarbij kun je dit zowel warm als koud eten en op een makkelijke manier toevoegen aan een maaltijd.
Wist je dat de meeste zalm wordt gekweekt? Gebruik dan ook verantwoorde gekweekte vis met het ASC logo. Zo weet je zeker dat je goede kwaliteit vis koopt en wij er met zijn allen nog lang van kunnen genieten.
Nu voeg ik de warmgerookte zalm toe aan een eenvoudige salade met sperziebonen en krieltjes. Terwijl de boontjes en aardappeltjes koken, maak je de rest van de maaltijdsalade klaar.
Warmgerookte zalm salade
recept voor 4 personen:
- 500 gram krieltjes
- 300 gram sperziebonen
- 75 gram veldsla
- 1 tomaat
- 2 eetlepels olijven
- ½ avocado
- sap van 1/2 citroen
- 2 eetlepels milde olijfolie
- 250 gram warmgerookte zalm
Stappen om een warmgerookte zalm salade te maken:
- Maak de krieltjes schoon met een borsteltje. Snijd ze in even grootte parten. Zet een pan water op en kook 8 minuten. Controleer of ze gaar zijn met een vork. Giet af en laat afkoelen.
- Verwijder de puntjes van de sperziebonen, snijd doormidden en maak ze schoon. Kook in 8 minuten gaar. Giet af.
- Snijd de tomaat in stukjes en de olijven in plakjes.
- Pureer de avocado met de olijfolie en citroen tot een gladde massa.
- Spreid de veldsla op een groot bord / schaal. Verdeel de krieltjes en de sperziebonen erover. Vervolgens de tomaat en olijfjes. Trek de zalm in plukken over de salade en maak af met de dressing.
Tip: ik koop de warmgerookte zalm bij de grote blauwe supermarkt (non-spon).
Wil je mijn tips en recepten om makkelijk, bewust en vooral lekker te eten in je mailbox ontvangen? Schrijf je dan in voor de nieuwsbrief.
Dank voor het delen van dit recept. Het is onze favoriete salade van deze zomer geworden, overheerlijk! 🙂
Oh te gek. Leuk! Gr. Linda