Nog geen beoordelingen

Pastasalade met geitenkaas

Alle gerechten die ik op mijn blog zet, eet ik ook allemaal op. Nou kan ik inkoppen dat mij dit is aan te zien, maar daar wil ik even niet heen:). Als mensen mij vragen waarom ik begonnen ben met bloggen is dat om jullie te inspireren. Koken is niet moeilijk en juist leuk. En ook als je nauwelijks tijd hebt, kun je in een handomdraai een gerecht op tafel zetten. Niet te veel gedoe allemaal, maar wel lekker eten zoals bij deze pastasalade met geitenkaas.

Zo hoor ik in mijn omgeving regelmatig dat er een vaste broodmaaltijd avond is in de vorm van een pannetje knakworstjes of tosti. Nu heb ik niks tegen beide, maar om dit als warme maaltijd te eten… Nee, dan geef ik de voorkeur aan bijvoorbeeld een pastasalade met geitenkaas. Daar ben ik net zo lang mee bezig als voor de hele familie tosti’s maken.

En een salade vind ik veel voedzamer. Na een broodmaaltijd krijg ik na één uurtje alweer trek om vervolgens de kast in te duiken op zoek naar iets lekkers.

Pastasalade met geitenkaas, druiven en noten. Een maaltijdsalade voor een zomerse dag.

Pastasalade met geitenkaas

Ingrediënten

4 personen
  • 250 gram pasta naar keuze
  • 1 groene appel
  • handje pecannoten
  • halve bak druiven
  • 180 gram geitenkaas
  • 75 gram veldsla

Dressing

  • 1 theelepel venkelzaad
  • 3 eetlepels olijfolie
  • 1 eetlepel cider azijn
  • 1 eetlepel honing

Merknamen in de ingrediëntenlijst kunnen het gevolg zijn van een betaalde samenwerking. Sommige linkjes op deze pagina kunnen affiliate links zijn. Lees meer: disclaimer.

Hoe maak je een pastasalade met geitenkaas?

  • Kook de pasta volgens de gebruiksaanwijzing. Bij een pastasalade vind ik het altijd lekker om het zout in het water te vervangen door een bouillon blokje.
  • Snijd de appel in stukjes. Hak de pecannoten fijn. Snijd de druiven eventueel doormidden en snijd de kaas in plakken.
  • Pak een groot bord of serveerschaal. Leg eerst de sla erop, gevolgd door de pasta. Verdeel de appel, noten, druiven en als laatste de kaas ervoer.
  • Maak een dressing van het venkelzaad, olijfolie, azijn en honing. Giet over de pasta salade met geitenkaas.

Linda’s Tips

  • Een pastasalade is altijd goed als bijgerecht bij een barbecue. In het bbq E-book tref je 15 makkelijker recepten aan voor bij de barbecue. Van vlees, vis, vega, bijgerechten en sauzen. Download nu jouw exemplaar.

Recepten bewaren op Pinterest!

Bewaar mijn recepten op Pinterest, zodat je deze makkelijk en snel terug kunt vinden. Pin onderstaande afbeelding en bewaar deze op één van je Pinterest borden.

Heb je een vraag of opmerking over dit recept? Vul het contactformulier in of stuur mij een berichtje via Facebook of Instagram.