Omelet met hüttenkäse en sambal

Lunchtime! Het werd weer eens tijd voor een lekkere verantwoorde lunch. Vandaag schuif ik de boterhammen opzij en kies ik voor eenomelet met hüttenkäse en sambal. Door het vele sporten (3x in de week, geloof het zelf bijna niet) heb ik meer behoefte aan eiwitten. Na een training in de ochtend heb ik rond de middag een enorme trek.

Een goede portie eiwitten stilt mijn behoefte naar eten en zo houd ik het de rest van de dag beter vol. Anders sta ik rond 15 uur weer in de voorraadkast op zoek naar “iets “. Nu ben ik dol op eieren en een omelet gaat er altijd wel in. Deze rol ik op tot eenwrap, dat ziet er direct zo feestelijk uit.

Hüttenkäse oftwel cottage cheese breng ik op smaak met een Aziatische twist. Een lepeltje sambal zorgt voor pit. Nu ben ik afgelopen weekend aan de slag gegaan met een sushi taart en daar had ik stukken nori vel van over. Om niks weg te gooien heb ik het zeewier fijngesneden en door de cottage cheese gedaan. Een gouden greep, wat heb ik genoten van de omelet.

omelet met hüttenkäse en sambal

Omelet met hüttenkäse en sambal

recept voor 1 persoon

  • 2 eieren
  • scheutje melk
  • olijfolie
  • 3 eetlepels hüttenkäse / cottage cheese
  • 1 theelepel sambal naar keuze (voor mij is dat badjak)
  • 1/2 nori vel

voor erbij

  • sla
  • tomaat

Stappen om omelet met hüttenkäse en sambal te maken:

  1. Klop de eieren los met een scheutje melk.
  2. Verwarm een koekenpan met een klein beetje olijfolie en bak hierin de omelet.
  3. Meng de hüttenkäse met sambal. Snijd het nori vel in kleine stukjes en voeg toe.
  4. Haal de omelet uit de pan en bestrijk met het cottage cheese mengsel. Rol op en snijd doormidden.
  5. Serveer met sla en tomaat of andere groente naar keuze.

omelet met hüttenkäse en sambal

Heb je een vraag of opmerking over dit recept? Vul het contactformulier in of stuur mij een berichtje via Facebook of Instagram.