Nog geen beoordelingen

Watermeloen salade met rucola

Watermeloen is zalig in een salade. Deze watermeloen salade met rucola en feta is een klassieker en heerlijk op een zwoele avond. Het is een ideaal gerecht voor bij een barbecue of een zomers dinertje in de tuin. Het zoete van de meloen smaakt uitstekend bij het zilte van de feta en het pittige van de rucola en het zuurtje van de limoen.

Op vakantie in Italië hebben wij veel watermeloen gekocht. De prijs was er ook naar € 0,25 per kilo. Manlief vindt het geweldig om zo’n enorme bal te kopen. Met het gevolg dat er watermeloen van 12 kilo in de achterbak lag. Ook handig om nieuwe vrienden te maken. Die hoeveelheid krijgen wij niet alleen op. De helft van de camping heeft mee genoten en bij het zwembad cirkelden kinderen rond de bak met gesneden fruit. Daar houd ik van.

Watermeloen salade met rucola

Nog even een leuk detail. De rucola komt uit eigen tuin. Wij hebben iets te enthousiast gezaaid, waardoor er nu een dikke haag rucola is ontstaan. Het is hier al weken “creatief met rucola”. Leuk hoor om nieuwe gerechten te verzinnen, zonder dat je het idee hebt steeds hetzelfde te eten.

Watermeloen salade met rucola en feta

Ingrediënten

Aantal personen4 personen
  • ½ kleine watermeloen ongeveer 600 gram schoongemaakt
  • 40 gram rucola
  • 1 flinke eetlepel verse munt
  • ½ limoen sap
  • 3 eetlepels olijfolie
  • 100 gram feta

Merknamen in de ingrediëntenlijst kunnen het gevolg zijn van een betaalde samenwerking. Sommige linkjes op deze pagina kunnen affiliate links zijn. Lees meer: disclaimer.

Bereiding

  • De salade smaakt extra goed als de watermeloen koud is. Zet de watermeloen al dan niet gesneden een uurtje van te voren in de koelkast.
  • Maak de watermeloen schoon. Snijd in blokken en verwijder eventueel de pitten. Meng met de rucola.
  • Hak de verse munt fijn. Pers de limoen uit en maak een dressing met de olijfolie. Giet over het meloen rucola mengsel en hussel goed door elkaar.
  • Kruimel de feta erover.

Tip: maak watermeloen ijsjes met het restant van de meloen. Of maak een verfrissende limonade. Het recept hiervoor staat in het BBQ E-book met 15 makkelijke en snelle recepten voor bij de barbecue. Download het E-book hier.

Wil je dit recept opslaan, zodat je het makkelijk en snel terug kunt vinden? Bewaar deze foto dan op één van je Pinterest borden.

Watermeloen salade met feta en rucola

Heb je een vraag of opmerking over dit recept? Vul het contactformulier in of stuur mij een berichtje via Facebook of Instagram.