Nog geen beoordelingen
bereiding 15 minuten

Wraps met asperges en geitenkaas

Wie van jullie is ook zo dol op asperges? Mijn voorkeur is de groene asperge. En laatst had ik hier in een opwelling een heerlijk hapje mee gemaakt: wraps met asperges en geitenkaas.

Het was een vrijdagavond en de rest van het gezin at pizza of shoarma. Ik had hier niet zoveel zin in en dook de koelkast in op zoek naar iets lekkers. Al snel had ik de asperges, geitenkaas en 2 overgebleven wraps gevonden. Ineens bedacht ik mij dat er nog een restje rauwe ham was van de aspergetaart met filodeeg.

Zo fijn om dit soort onverwachte schatten in de koelkast te vinden. Nu probeer ik vaker aan het einde van de week de restjes op te maken in combinatie met wraps of een pitabroodje. De combinatie van de aspergetips, geitenkaas, rauwe ham en vergeet zeker niet de munt is een gouden greep.

Presenteer de wraps in een gezellig glaasje of met keukentouw op een schaal. Het ziet er in ieder geval feestelijk uit.

Wraps met asperges en geitenkaas, rauwe ham en munt. Een heerlijk hapje voor bij de borrel of gewoon als avondmaaltijd met een groene salade erbij.

Wraps met asperges en geitenkaas

Ingrediënten

Aantal personen12 stuks
  • 12 mini wraps
  • 100 gram aspergetips
  • paar eetlepels zachte smeerbare geitenkaas
  • 6 plakken rauwe ham
  • paar blaadjes munt

Merknamen in de ingrediëntenlijst kunnen het gevolg zijn van een betaalde samenwerking. Sommige linkjes op deze pagina kunnen affiliate links zijn. Lees meer: disclaimer.

Bereiding

  • Verwarm de wraps volgens de gebruiksaanwijzing. Persoonlijk vind ik het lekkerst om de wraps in de oven te verwarmen.
  • Blancheer ondertussen de asperges 3 minuten in kokend water. Giet af en spoel af met koud water.
  • Besmeer de wraps met de geitenkaas. Leg er een half plakje ham op en 3 asperges en scheur een blaadje munt erover.
  • Rol op en serveer direct.

Linda’s Tips

  • Tip: koop bij het tuincentrum een munt plantje en zet deze in een bak. Munt groeit snel en voor je het weet heb je een hele bak vol. Zo heb je de hele zomer verse munt bij de hand. Dit scheelt je iedere keer de kosten van een flowpack. En de munt is ook lekker in fruitwater met een schijfje citroen.

Recepten bewaren op Pinterest!

Bewaar mijn recepten op Pinterest, zodat je deze makkelijk en snel terug kunt vinden. Pin onderstaande afbeelding en bewaar deze op één van je Pinterest borden.

Heb je een vraag of opmerking over dit recept? Vul het contactformulier in of stuur mij een berichtje via Facebook of Instagram.