• Skip to secondary menu
  • Door naar de hoofd inhoud
  • Spring naar de eerste sidebar

Lekker eten met Linda

Lekkere en makkelijke recepten

  • HOME
  • RECEPTEN
    • Weekmenu
    • Barbecue recepten
    • Ontbijt
    • Lunch
    • Snack
      • HAPJES
      • Sinterklaas recepten
    • Drankjes en smoothies
    • Diner
    • Vegetarisch
    • Dessert
  • E-BOOKS
    • E-BOOK BARBECUE RECEPTEN
    • KOKEN OP DE CAMPING
  • INSPIRATIE
    • Algemene tips
    • Op bezoek bij
    • Review
    • Sport
      • Bikini body guide
      • FOOD EN MOVING EXPERIENCE
  • CONTACT
    • Over mij
    • Persoonlijk
    • Adverteren
    • Privacyverklaring
  • ZOEKEN

Krokante granola repen

granola repen

maart 13, 2016 door Linda 14 Reacties

Yes, ik heb een geweldig bakrecept voor jullie vandaag. Op mijn site tref je al verschillende soorten energy repen aan. Zoals snelle gezonde repen met dadels of gezonde rijstwafel mueslirepen. Mijn favoriet zijn pindakaas havermout repen. Stuk voor stuk zalig. Alleen wilde ik eens kijken of het lukte om van die crunchy bars te maken. Oh yeah, het is gelukt. Kijken jullie mee naar de krokante granola repen?

Voor de oplettende lezers, deze zelfgemaakte tussendoortjes zijn een variant op mijn speculaas granola. Kijk maar eens goed. Ik heb een aantal kleine aanpassingen gedaan en hoopte hiermee van die knapperige repen te krijgen. Persoonlijk ben ik erg tevreden over het resultaat. Ze zien er namelijk ook echt uit als repen en zijn niet uit elkaar gevallen.

granola repen

Nu ben ik niet zo handig en ach die moet dan maar slim zijn toch? Het granola mengsel heb ik in een siliconen vorm van kleine cakejes gedaan. Ik zag namelijk als een berg op tegen het snijden van de repen. Na het afkoelen druk je heel voorzichtig de repen eruit. Een geniale set al zeg ik het zelf (haha).

Een ander pluspunt van deze reep is dat je alle ingrediënten dichtbij kunt verkrijgen. Lang niet iedereen heeft kokosolie in de kast staan en wat blijkt neutrale olie werkt ook gewoon. Geen medjouls dadels want die zijn nu even iets minder geliefd na de aflevering van de Keuringsdienst van Waarde. In plaats daarvan rozijntjes. Enne varieer er op los in de vlokken, noten, pitten en kruiden die je gebruikt. Mijn advies is om een beetje van het mengsel te proeven, voordat je het in een blik stort. Dan kun je kijken of het goed genoeg op smaak voor je is.

granola repen

granola repen

Update: voor deze krokante granola repen heb ik een cakejes bakvorm van de Xenos gebruikt. Zo hoef je de repen niet te snijden en komen ze heel uit de vorm. Alleen bleek het recept uit elkaar te vallen, als je de repen in een bakblik of cakevorm gebruikte. Na een aantal testen, ben ik eruit hoe je de reep krokant en ook stevig houdt. De oplossing is om 2 opgeklopte eiwitten toe te voegen aan het granola mengsel.

Krokante granola repen

voor 8 stuks:

  • 3 eetlepels honing
  • 4 eetlepels neutrale olie (of kokosolie of boter)
  • 150 gram havervlokken (of havermout, spelt – of boekweitvlokken)
  • 50 gram walnoten (of andere noot naar keuze)
  • 50 gram pompoenpitten (of lijnzaad of zonnebloempitten)
  • 2 theelepels koek kruiden (of kaneel)
  • 1/2 theelepel vanillepoeder (of vanille essense)
  • snuf zout
  • 50 gram rozijnen
  • 2 opgeklopte eiwitten
  • extra nodig: kleine siliconen cakejes vorm van de Xenos (€ 6,99) of een klein cakeblik

Stappen om krokante granola repen te maken:

  1. Verwarm de hetelucht oven voor op 180 graden.
  2. Verwarm de honing met de olie in een steelpannetje en meng goed door elkaar. Voeg alle droge ingrediënten toe aan een kom en meng door elkaar. Doe vervolgens het honing olie mengsel erbij en meng tot een plakkerige massa.
  3. Verdeel de granola over de 8 vormen. Gebruik je een cakeblik, voeg dan 2 opgeklopte eiwitten toe aan het mengsel. Dit zorgt voor binding, anders is de granola niet goed in repen te snijden. Zorg dat de rozijntjes zo min mogelijk aan de oppervlakte liggen, want die verbranden snel. Druk de granola met een lepel HEEL stevig aan. Zo verklein je de kans dat de repen na snijden uit elkaar vallen.
  4. Zet 20 minuten in de oven. Haal eruit en laat volledig afkoelen voordat je de granola repen uit de vorm haalt. Mocht je een andere vorm gebruiken, laat de repen dan ook eerst afkoelen voordat je ze snijdt.

Tip: na het verwijderen van de repen uit de vorm, kunnen er kruimels achterblijven. Gooi dit niet weg, want dit kun je als normale granola in de yoghurt doen. Hmm. Bewaar een dag of 4 in een luchtdicht afgesloten trommel. Daarna vallen ze tijdens het eten teveel uit elkaar.

Tip: voor een glutenvrije versie kun je boekweitvlokken gebruiken.

granola repen

Wil je mijn tips en recepten om makkelijk, bewust en vooral lekker eten in je mailbox ontvangen? Schrijf je dan in voor de nieuwsbrief.

Volg mij op Facebook | Twitter | Instagram | Pinterest | Bloglovin’ | Google+

 

Categorie: Snack Tags: bakrecepten, energy repen, gezonde tussendoortjes, gezonde tussendoortjes recepten, granola, hoe maak je gezonde tussendoortjes, tussendoortjes, tussendoortjes recepten, zelf repen maken

Lees Interacties

Reacties

  1. Dorien zegt

    maart 15, 2016 om 9:14 pm

    Hoi linda, ik heb ze vanmiddag gemaakt maar waren wel bruin maar niet hard geworden. Heb ik te weinig olie ofzo gebruikt?

    Gr dorien

    Beantwoorden
    • Linda zegt

      maart 16, 2016 om 11:10 am

      Heb je de granola wel heel stevig aangedrukt?

      Beantwoorden
      • dorien zegt

        maart 16, 2016 om 2:24 pm

        Volgens mij wel. Ik had het in een bakblik gedaan. Nou ja, maak ze nog wel een keer want de smaak was heerlijk! Heb nu lekkere granola. :-)

        Beantwoorden
        • Linda zegt

          april 2, 2016 om 10:04 am

          Hi Dorien, ik heb de granola repen nog een aantal keren gemaakt en ik ben eruit hoe de repen niet breken als je het in een cakeblik plaatst in plaats van in de Xenos vorm. De oplossing is 2 opgeklopte eiwitten toevoegen. Kijk maar even in het recept daar heb ik alle informatie nu bij gezet. Excuses voor het ongemak. Groeten, Linda

          Beantwoorden
  2. Wil zegt

    maart 20, 2016 om 7:20 pm

    Hallo Linda,Ik heb ze vanmiddag gemaakt, maar het was heel veel. Als ik bij jou kijk, dan zijn het die kleine reepjes in die grijze bakjes van de Xenos. Ik kon ze ruim 2 x maken, is de verhouding wel goed. Ik heb nu wel hele lekkere granola. Maar de reepjes breken als je er naar kijkt.

    Beantwoorden
    • Linda zegt

      april 2, 2016 om 10:04 am

      Hi Wil, ik heb de granola repen nog een aantal keren gemaakt en ik ben eruit hoe de repen niet breken als je het in een cakeblik plaatst in plaats van in de Xenos vorm. De oplossing is 2 opgeklopte eiwitten toevoegen. Kijk maar even in het recept daar heb ik alle informatie nu bij gezet. Excuses voor het ongemak. Groeten, Linda

      Beantwoorden
  3. Marco zegt

    juli 18, 2016 om 12:10 am

    De eiwitten zorgen er inderdaad voor dat de repen noet uit elkaar vallen, maar ik vind de smaak er slechter door worden. Is de oplossing niet gewoon om meer kokosolie er door heen te doen ?

    Beantwoorden
    • Linda zegt

      augustus 10, 2016 om 3:23 pm

      Hi Marco, dat heb ik ook geprobeerd maar dat werkt niet. De oplossing heb je trouwens alleen nodig als je niet zo’n vorm van de Xenos hebt. Mijn advies is anders om die te kopen. Ik gebruik die vorm echt overal voor en het is een relatief kleine uitgave. p.s.meer honing zou ook kunnen, maar dat doe ik zelf liever niet. Succes

      Beantwoorden
  4. Lieke zegt

    februari 2, 2017 om 3:16 pm

    Vanmiddag gemaakt. Heeerlijk!! Lekker en gezond recept, met de eiwitten erin kun je er mooie reepjes van snijden.

    Beantwoorden
    • Linda zegt

      februari 7, 2017 om 9:24 am

      Hi Lieke, dank je wel voor je reactie. Ik vind het ook nog steeds een fijn recept.

      Beantwoorden
  5. Jorien zegt

    juni 9, 2017 om 11:12 am

    Hoi, ik heb ze gisteren gemaakt en ze smaken erg goed! Wel zijn het er erg veel. Zou je ze in kunnen vriezen?

    Beantwoorden
    • Linda zegt

      juni 9, 2017 om 11:20 am

      Hi Jorien, nou om eerlijk te zijn weet ik dat dus niet. Je zou het met een paar uit kunnen proberen, maar ik heb zo mijn twijfels. Misschien moet je ze daarna even oppiepen in de oven. Gr. Linda

      Beantwoorden
  6. Jack zegt

    februari 6, 2018 om 4:54 pm

    Hoi ik heb dit recept net gevolgd. Klopt het dat de repen wel erg zoet zijn?

    Beantwoorden
    • Linda zegt

      februari 12, 2018 om 11:13 am

      Hi Jack,

      Deze repen heb ik inmiddels al een paar keer gemaakt. Persoonlijk ben ik niet zo’n zoetekauw en vind ik deze repen niet zo zoet. Maar goed, je geeft aan exact het recept gevolgd te hebben dus ik weet even niet waarom deze bij jou te zoet zijn. De honing en rozijnen hebben ook een bindende functie, dus ik durf dit niet zomaar te verminderen zonder dat ik dit uitgeprobeerd heb. Misschien is dit recept dan niet jouw smaak helaas?

      Beantwoorden

Geef een antwoord Reactie annuleren

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Primaire Sidebar

Zoeken

Volg lekker eten met Linda

  • Facebook
  • Instagram
  • Pinterest
  • RSS
  • Twitter
Lekker eten met Linda – ava Welkom! Ik inspireer je graag met makkelijke en lekkere recepten. Met alledaagse ingrediënten draai je een heerlijke maaltijd in elkaar. Daarvoor hoef je geen uren in de keuken te staan. Op zaterdag staat er een weekmenu klaar. Kijk lekker rond en laat je inspireren. Ik wens je veel kookplezier. Liefs, Linda

Pizza van de bbq

pizza van de bbq

Weekmenu’s makkelijke recepten 257

Lekker eten met Linda - weekmenu

Asperge recepten

Lekker eten met Linda - asperges

Barbecue recepten

Barbecue-recepten

Recepten index

Lekker eten met Linda - receptenindex

Meest gelezen

  • Weekmenu wat eten we vandaag 257 Weekmenu makkelijke recepten 257
  • Pasta met tonijn Pasta met tonijn
  • Spaghetti bolognese van Jamie Oliver Spaghetti bolognese van Jamie Oliver
  • Groentepakketjes met feta van de bbq Groentepakketjes van de barbecue
  • Snelle kip marinade voor een Oosterse maaltijd Snelle kip marinade (oosters) maken

Aanmelden nieuwsbrief

Bekijk het profiel van Lekker eten met Linda op Pinterest.

Aanbevolen door Linda

  • Drie verschillende soorten thee tegen verkoudheid van een gember citroen thee, tijm honing thee en een bijzondere kurkuma kaneel thee. 3x thee tegen verkoudheid
  • 9 x amuse in een glaasje. Ideaal om een dinertje mee te beginnen. Alle amuse recepten zijn makkelijk vooraf te bereiden. 9 x Amuse in een glaasje
  • Kip in een braadzak Kip in een braadzak
  • Een hartige taart met kip en Boursin, champignons, spekjes, pesto en cashewnoten. Deze quiche lust iedereen en ideaal voor een etentje. Hartige taart met kip en Boursin
  • vietnamese loempia's zelf maken Vietnamese loempia’s zelf maken

Copyright © 2022 · Lekkeretenmetlinda.nl