• Skip to secondary menu
  • Door naar de hoofd inhoud
  • Spring naar de eerste sidebar

Lekker eten met Linda

Lekkere en makkelijke recepten

  • HOME
  • RECEPTEN
    • Weekmenu
    • Barbecue recepten
    • Ontbijt
    • Lunch
    • Snack
      • HAPJES
      • Sinterklaas recepten
    • Drankjes en smoothies
    • Diner
    • Vegetarisch
    • Dessert
  • E-BOOKS
    • E-BOOK BARBECUE RECEPTEN
    • KOKEN OP DE CAMPING
  • INSPIRATIE
    • Algemene tips
    • Op bezoek bij
    • Review
    • Sport
      • Bikini body guide
      • FOOD EN MOVING EXPERIENCE
  • CONTACT
    • Over mij
    • Persoonlijk
    • Adverteren
    • Privacyverklaring
  • ZOEKEN

Zelf Wienerschnitzels maken

zelf wienerschnitzels maken

september 29, 2016 door Linda 4 Reacties

Het is donderdag en ik pak de “zelf maken” categorie weer op. Misschien lukt het niet om elke week met een nieuw recept te komen. Maar daar komen wij in de loop van de tijd vanzelf achter. Voor vandaag staan zelf Wienerschnitzels maken op het programma.

Op de terugweg van vakantie hebben wij 1 nachtje in Duitsland overnacht. Goede vrienden van ons zijn geëmigreerd en eindelijk hebben wij hun nieuwe stek gezien. Bij het avondeten, genoot mijn dochter van een enorme schnitzel. Dit heeft mij aan het denken gezet. De kant en klare versie in de supermarkt koop ik nauwelijks. Terwijl iedereen bij mij thuis gek is op dit stukje vlees.

zelf-wienerschnitzels-maken-3a

De schaaltjes Wienerschnitzel in de supermarkt vertrouw ik niet helemaal. Ik weet niet wat het is. Naar mijn gevoel is het vlees veel te veel bewerkt en dat klopt ook als je de achterzijde leest met de ingrediënten. Voor de grap heb ik thuis zo’n verpakking bekeken en ik kwam tot 15 ingrediënten.

Door dit stukje vlees zelf te kruiden en paneren, weet je precies wat je eet. Je zou nog een stap verder kunnen gaan om zelf paneermeel te maken. Dat bewaar ik voor een volgend blog, ok?

Nu eerst aan de slag met de basis van zelf Wienerschnitzels maken.

zelf wienerschnitzels maken

Zelf Wienerschnitzels maken

voor 4 personen

  • 4 kalfs / (varkens) schnitzels
  • peper en zout
  • 40 gram bloem
  • 1 ei geklust
  • 1 eetlepel citroensap
  • 50 gram paneermeel
  • 40 gram boter
  • optioneel: verse peterselie en partjes citroen

Hoe maak je zelf Wienerschnitzels:

  1. Vraag de slager of hij de schnitzels extra plat wilt slaan. Je kunt dit ook makkelijk zelf doen. Leg de schnitzel tussen 2 velletjes huishoudfolie. Sla nu flink met de deegroller op het vlees. Bestrooi het vlees met een snufje peper en zout.
  2. Zet 3 (diepe) borden klaar. Op de eerste strooi de je bloem. Op de tweede het geklutste ei met 1 eetlepel citroensap. Op de laatste bord leg je het paneermeel.
  3. Haal de schnitzel eerst door de bloem. Haal dan door het ei en als laatste door het paneermeel. Schud het overtollige paneermeel er voorzichtig af.
  4. Verhit een koekenpan en smelt hierin de boter. Zodra de boter goed warm is en niet meer schuimt, leg je de schnitzels in de pan. Bak 3 tot 4 minuten aan elke kant. Ik ben erachter gekomen dat de juiste hoeveelheid boter zorgt voor een lekker bruin korstje. Zorg dan ook dat er genoeg boter in de pan zit en voeg eventueel nog een klontje toe bij het omdraaien.
  5. Serveer de Wienerschnitzels met een paar plakjes citroen.

zelf wienerschnitzels maken

Wil je mijn tips en recepten om makkelijk, bewust en vooral lekker te eten in je mailbox ontvangen? Schrijf je dan in voor de nieuwsbrief.

Volg mij op Facebook | Twitter | Instagram | Snapchat | Pinterest | Bloglovin’ | Google+

Categorie: Diner Tags: hoe kun je zelf Wienerschnitzels maken, zelf maken, zelf wienerschnitzels maken

Lees Interacties

Reacties

  1. Damyra zegt

    januari 15, 2017 om 1:20 pm

    Zo maak ik ook mijn eigen Wiener schnitzels. Recept jaren geleden gekregen van een Oostenrijkse familie. Origineel zou je alleen het eiwit moeten gebruiken, maar dat doe ik nooit. Voor 4 schnitzels heb ik wel 2 eieren nodig. Leuk idee om citroensap aan eimengsel toe te voegen. Ga ik de volgende keer ook proberen.

    Beantwoorden
    • Linda zegt

      januari 16, 2017 om 9:40 am

      Hi, ik heb waarschijnlijk kleinere stukjes vlees. Door het citroensap wordt het mengsel iets dunner en ook meer dus dat scheelt. Gr. Linda

      Beantwoorden
  2. Cornelieke zegt

    januari 20, 2017 om 12:29 am

    Zo maak ik ook gepaneerde kipschnitzels. Ook zo lekker. Ons favoriete stukje vlees thuis. De kipfilet snijd ik horizontaal door midden zodat je 2 dunne schnitzels krijgt. Als je een hele kipfilet gaat paneren etc dan wordt de kip wat taai. Met zo’n dunne schnitzel is het kipvlees heerlijk mals en sappig. Ik haal ze eerst door het geklutste ei en daarna goed in de paneermeel. Klein beetje zout er op en de pan in om goed bruin gebakken te worden. Heerlijk!

    Beantwoorden
  3. sophie zegt

    januari 20, 2017 om 11:53 am

    Fijn om te lezen dat iemand de moeite neemt om zelf te paneren. En helemaal eens dat die lapjes gepaneerd vlees uit de winkel niks te maken hebben met een lekkere Schnitzel. Wellicht wel goed om te vermelden dat in Oostenrijk de Schnitzels moeten zwemmen… tav de hoeveelheid boter of Schmalz als je die hebt. Origineel is t pas n Schnitzel als die kan zwemmen bij t bakken. Is dus meer frituren dan bakken met wat boter. En wij gebruiken ook altijd hele eieren en soms n scheutje melk om te verdunnen. Maar leuk blogbericht.

    Beantwoorden

Geef een antwoord Reactie annuleren

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Primaire Sidebar

Zoeken

Volg lekker eten met Linda

  • Facebook
  • Instagram
  • Pinterest
  • RSS
  • Twitter
Lekker eten met Linda – ava Welkom! Ik inspireer je graag met makkelijke en lekkere recepten. Met alledaagse ingrediënten draai je een heerlijke maaltijd in elkaar. Daarvoor hoef je geen uren in de keuken te staan. Op zaterdag staat er een weekmenu klaar. Kijk lekker rond en laat je inspireren. Ik wens je veel kookplezier. Liefs, Linda

Pizza van de bbq

pizza van de bbq

Weekmenu’s makkelijke recepten 256

Lekker eten met Linda - weekmenu

Asperge recepten

Lekker eten met Linda - asperges

Barbecue recepten

Barbecue-recepten

Recepten index

Lekker eten met Linda - receptenindex

Meest gelezen

  • Zelf burritos maken met kip Zelf burritos maken zonder pakje en zakje
  • Spaghetti bolognese van Jamie Oliver Spaghetti bolognese van Jamie Oliver
  • Limoncello pasta met zalm Limoncello pasta met zalm
  • 10 x eenpansgerechten voor op de camping 10 x eenpansgerechten voor op de camping
  • Snelle kip marinade voor een Oosterse maaltijd Snelle kip marinade (oosters) maken

Aanmelden nieuwsbrief

Bekijk het profiel van Lekker eten met Linda op Pinterest.

Aanbevolen door Linda

  • 9 x amuse in een glaasje. Ideaal om een dinertje mee te beginnen. Alle amuse recepten zijn makkelijk vooraf te bereiden. 9 x Amuse in een glaasje
  • Een hartige taart met kip en Boursin, champignons, spekjes, pesto en cashewnoten. Deze quiche lust iedereen en ideaal voor een etentje. Hartige taart met kip en Boursin
  • Kip in een braadzak Kip in een braadzak
  • Drie verschillende soorten thee tegen verkoudheid van een gember citroen thee, tijm honing thee en een bijzondere kurkuma kaneel thee. 3x thee tegen verkoudheid
  • vietnamese loempia's zelf maken Vietnamese loempia’s zelf maken

Copyright © 2022 · Lekkeretenmetlinda.nl