• Skip to secondary menu
  • Door naar de hoofd inhoud
  • Spring naar de eerste sidebar

Lekker eten met Linda

Makkelijk, bewust en vooral lekker eten.

  • HOME
  • RECEPTEN
    • WEEKMENU
    • ONTBIJT
    • LUNCH
    • SNACK
    • DRANKJES EN SMOOTHIES
    • DINER
    • VEGETARISCH
    • DESSERT
  • E-BOOKS
    • BARBECUE RECEPTEN
    • KOKEN OP DE CAMPING
  • INSPIRATIE
    • ALGEMENE TIPS
    • OP BEZOEK BIJ
    • WINACTIE
    • REVIEW
    • SPORT
      • BIKINI BODY GUIDE
      • FOOD EN MOVING EXPERIENCE
  • CONTACT
    • OVER MIJ
    • PERSOONLIJK
    • ADVERTEREN
    • PRIVACYVERKLARING
  • ZOEKEN

Spaghetti van courgette

spaghetti van courgette met een walnoten basilicum saus en gerookte zalm

mei 21, 2015 door Linda 9 Reacties

De witte maar ook de volkoren pasta past niet in mijn detox programma. Oh wat een lastige is dat, want ik eet dit graag. Al jaren zie ik courgetti spaghetti van courgette voorbij komen. Eindelijk waag ik mij er ook eens aan. Wat blijkt? Het is best lekker. Niet te vergelijken met echte pasta, alleen wel lekker licht en minder zwaar op de maag.

De courgette sliertjes maak je met een mandoline, keukenmachine of een speciale Spirelli. Ik wilde niet direct investeren in nieuwe keukenapparatuur. Wat blijkt, bij de Action kan je voor € 1,- een handig schilmesje kopen. Ok, het is iets meer werk en het resultaat hetzelfde. Ik ben er blij mee, want dit mesje kan ik ook makkelijk mee nemen op vakantie.

pasta van courgette

Nu kan je de courgetti koud of warm eten. Koud vind ik het lekker in een salade, alleen voor het avondeten wil ik graag iets warms hebben. De courgetti kun je het beste kort verwarmen, zodat de groente enigszins knapperig blijft.

De “pasta” is op smaak gebracht met een walnoten basilicum saus en gerookte zalm. Geen straf kan ik je vertellen.

pasta van courgette

Spaghetti van courgette

Recept voor 4 personen:

  • 2- 3 courgettes
  • 1 basilicum plantje (blaadjes & steeltjes)
  • 100 gram walnoten
  • 8 zongedroogde tomaatjes
  • 10 ansjovisfilets (blikje)
  • 4 – 6 eetlepels olijfolie
  • 200 gram gerookte zalm
  • 4 handjes spinazie
  • 16 kleine snoeptomaatjes of 2 tomaten in kleine stukjes gesneden
  • snufje vers gemalen zwarte peper en Himalaya zout naar smaak

Stappen om spaghetti van courgette te maken:

  1. Was de courgettes. Maak slierten met de schiller, mandoline, keukenmachine of Spirelli. Stop met schillen zodra je op het hart (met de zaadjes) terecht bent gekomen.
  2. Maal de steeltjes met de basilicum blaadjes, de walnoten, zongedroogde tomaatjes, ansjovisfilets en de olijfolie tot een saus in een keukenmachine of hakmolen van de staafmixer.
  3. Snijd de zalm tot snippers.
  4. Verhit een koekenpan en bak de courgetti kort 2-3 minuten. Voeg de basilicum notensaus toe en tomaatjes toe en ook de spinazie in delen, zodat alles lekker warm is. Het lekkerste is als de spinazie nog knapperig is, verwarm dan ook niet te lang.
  5. Serveer op 4 borden en strooi de zalmsnippers erover. Breng op smaak met snufje peper en Himalaya zout (of zeezout, zolang het maar geen keukenzout is).

Family Detox tip: bij manlief hoef ik echt niet aan te komen met spaghetti van courgette. Voor hem en de kids heb ik volkoren spaghetti gekookt. Ik had dan ook genoeg aan 1 courgette en de helft van de courgette slierten heb ik gebruikt voor een lunch de volgende dag. Of meng met de spaghetti voor een extra groente momentje voor het gezin.

De lekkerste detox recepten vind je hier!

Wil je mijn tips en recepten om makkelijk, bewust en vooral lekker eten in je mailbox ontvangen? Schrijf je dan in voor de nieuwsbrief.

Volg mij op Facebook | Twitter | Instagram | Pinterest | Bloglovin’ | Google+

Categorie: DETOX, DETOX RECEPTEN, DINER Tags: basilicum, courgette recept, courgette recepten, courgetti, courgetti recept, gerookte zalm, pasta, pasta van courgette, spaghetti, spinazie, Walnoten

Lees Interacties

Reacties

  1. Jose zegt

    mei 21, 2015 om 8:47 am

    het gerecht ziet er op het bordje ontzettend lekker uit. Wil het graag ook eens maken.
    Lees in de beschrijving Echter dat je de saus, spinazie en tomaatjes bij de courgetti meebakt.
    Hoe krijg je dan alles zo mooi op het bordje?

    Beantwoorden
    • Linda zegt

      mei 21, 2015 om 8:57 am

      Hi Jose, je kan het hele gerecht koud of warm eten. De koude bereiding heb ik gepresenteerd.

      Beantwoorden
  2. Bep zegt

    januari 21, 2016 om 9:48 pm

    Ziet er lekker uit….zeker het proberen waard…

    Beantwoorden
  3. Petra zegt

    januari 10, 2017 om 7:56 pm

    Ik zag inderdaad dat dit de koude presentatie was, want de warme ziet er heeeeel anders uit. Desalniettemin een heerlijk gerecht. Als enige opmerking zou ik zeggen iets minder ansjovis en meer tomaatjes. Door de combi van ansjovis en gerookte zalm wordt het wat zout en de tomaatjes maken het een stuk frisser.
    De walnoot pesto is zalig en als je ‘m niet te fijn maalt, geeft het ook nog een beetje bite.
    En ik denk dat je paar druppels citroensap er ook prima bij passen.

    Beantwoorden
  4. Anita zegt

    maart 7, 2017 om 7:49 pm

    Makkelijk en snel recept. Ik heb er een paar eetlepels roomkaas aan toegevoegd, dat gaf voor mij wat meer smaakverbinding tussen de zalm rn de andere ingrediënten

    Beantwoorden
    • Anita zegt

      maart 7, 2017 om 7:50 pm

      Oja, en ik had de ansjovis weggelaten ivm reactie van Petra

      Beantwoorden
    • Linda zegt

      maart 9, 2017 om 10:46 am

      Hi Anita, tuurlijk geef je eigen draai aan een recept. Gr. Linda

      Beantwoorden
  5. Shana zegt

    januari 15, 2018 om 6:12 pm

    Leuk receptje!

    Ik heb wel een vraag.
    Als je dit gerechtje warm hebt klaargemaakt met groentespaghetti uit de winkel (dus gekookt of gebakken in de pan), kan je de het dag nadien dan nog eens opwarmen in de microgolfoven? Bijvoorbeeld om het mee te nemen naar het werk?

    Beantwoorden
    • Linda zegt

      januari 17, 2018 om 9:28 am

      Hi Shana, ik weet niet zeker of het lekker is om de courgette spaghetti 2x te verwarmen. Ik denk dat je er weinig van over houdt. Daarbij zou ik de zalm apart houden, want die verwarm je niet mee. Gr. Linda

      Beantwoorden

Geef een reactie Antwoord annuleren

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Primaire Sidebar

Zoeken

Volg lekker eten met Linda

  • Facebook
  • Instagram
  • Pinterest
  • RSS
  • Twitter
Lekker eten met Linda – ava Welkom! Ik inspireer je graag om makkelijk, bewust en vooral lekker te eten. Mijn doel is om het plezier in de keuken terug te brengen en te laten zien dat gezond eten en lekker koken echt niet zo moeilijk is.

Weekmenu 192 makkelijke recepten

Lekker eten met Linda - weekmenu

Bekijk het profiel van Lekker eten met Linda op Pinterest.

Recepten index

Lekker eten met Linda - receptenindex

Meest gelezen

  • Zelf burritos maken met kip Zelf burritos maken zonder pakje en zakje
  • Spaghetti bolognese van Jamie Olvier Spaghetti bolognese van Jamie Oliver
  • Bananenpannenkoeken met slechts 3 ingrediënten Bananenpannenkoeken
  • Snelle kip marinade voor een Oosterse maaltijd Snelle kip marinade (oosters) maken
  • verse loempia recepten 3 x spring roll recepten (verse loempia’s)

Aanmelden nieuwsbrief

Gezonde en lekkere recepten

  • gezonde pannenkoeken recepten 10 gezonde pannenkoeken recepten
  • Chili con carne van Jamie Oliver Chili con carne van Jamie Oliver
  • Stoofpotje met gehakt en groente Stoofpotje met gehakt
  • Snelle pastasaus uit de blender. Binnen 5 minuten is deze basis pastasaus klaar, gemaakt met verse ingrediënten. Kijk snel op de blog voor het recept. Snelle pastasaus uit de blender
  • Kip cashew met broccoli is een Wereldgerecht dat je makkelijk zelf maakt en binnen 30 minuten op tafel staat. Het gerecht is smaakvol en boordevol groente. Kip cashew met broccoli (kip siam)
Follow on Bloglovin

mytastenld.com

Copyright © 2021 · Linda op Genesis Framework · WordPress · Log in

Deze website gebruikt cookies ter bevordering van jouw gebruikerservaring.OK Meer info
Privacy & Cookies beleid

Privacy Overview

This website uses cookies to improve your experience while you navigate through the website. Out of these, the cookies that are categorized as necessary are stored on your browser as they are essential for the working of basic functionalities of the website. We also use third-party cookies that help us analyze and understand how you use this website. These cookies will be stored in your browser only with your consent. You also have the option to opt-out of these cookies. But opting out of some of these cookies may affect your browsing experience.
Noodzakelijk
Altijd ingeschakeld

Necessary cookies are absolutely essential for the website to function properly. This category only includes cookies that ensures basic functionalities and security features of the website. These cookies do not store any personal information.

Niet-noodzakelijk

Any cookies that may not be particularly necessary for the website to function and is used specifically to collect user personal data via analytics, ads, other embedded contents are termed as non-necessary cookies. It is mandatory to procure user consent prior to running these cookies on your website.