• Skip to secondary menu
  • Door naar de hoofd inhoud
  • Spring naar de eerste sidebar

Lekker eten met Linda

Lekkere en makkelijke recepten

  • HOME
  • RECEPTEN
    • Weekmenu
    • Barbecue recepten
    • Ontbijt
    • Lunch
    • Snack
      • HAPJES
      • Sinterklaas recepten
    • Drankjes en smoothies
    • Diner
    • Vegetarisch
    • Dessert
  • E-BOOKS
    • E-BOOK BARBECUE RECEPTEN
    • KOKEN OP DE CAMPING
  • INSPIRATIE
    • Algemene tips
    • Op bezoek bij
    • Review
    • Sport
      • Bikini body guide
      • FOOD EN MOVING EXPERIENCE
  • CONTACT
    • Over mij
    • Persoonlijk
    • Adverteren
    • Privacyverklaring
  • ZOEKEN

Spaghetti van courgette

spaghetti van courgette met een walnoten basilicum saus en gerookte zalm

mei 21, 2015 door Linda 9 Reacties

De witte maar ook de volkoren pasta past niet in mijn detox programma. Oh wat een lastige is dat, want ik eet dit graag. Al jaren zie ik courgetti spaghetti van courgette voorbij komen. Eindelijk waag ik mij er ook eens aan. Wat blijkt? Het is best lekker. Niet te vergelijken met echte pasta, alleen wel lekker licht en minder zwaar op de maag.

De courgette sliertjes maak je met een mandoline, keukenmachine of een speciale Spirelli. Ik wilde niet direct investeren in nieuwe keukenapparatuur. Wat blijkt, bij de Action kan je voor € 1,- een handig schilmesje kopen. Ok, het is iets meer werk en het resultaat hetzelfde. Ik ben er blij mee, want dit mesje kan ik ook makkelijk mee nemen op vakantie.

pasta van courgette

Nu kan je de courgetti koud of warm eten. Koud vind ik het lekker in een salade, alleen voor het avondeten wil ik graag iets warms hebben. De courgetti kun je het beste kort verwarmen, zodat de groente enigszins knapperig blijft.

De “pasta” is op smaak gebracht met een walnoten basilicum saus en gerookte zalm. Geen straf kan ik je vertellen.

pasta van courgette

Spaghetti van courgette

Recept voor 4 personen:

  • 2- 3 courgettes
  • 1 basilicum plantje (blaadjes & steeltjes)
  • 100 gram walnoten
  • 8 zongedroogde tomaatjes
  • 10 ansjovisfilets (blikje)
  • 4 – 6 eetlepels olijfolie
  • 200 gram gerookte zalm
  • 4 handjes spinazie
  • 16 kleine snoeptomaatjes of 2 tomaten in kleine stukjes gesneden
  • snufje vers gemalen zwarte peper en Himalaya zout naar smaak

Stappen om spaghetti van courgette te maken:

  1. Was de courgettes. Maak slierten met de schiller, mandoline, keukenmachine of Spirelli. Stop met schillen zodra je op het hart (met de zaadjes) terecht bent gekomen.
  2. Maal de steeltjes met de basilicum blaadjes, de walnoten, zongedroogde tomaatjes, ansjovisfilets en de olijfolie tot een saus in een keukenmachine of hakmolen van de staafmixer.
  3. Snijd de zalm tot snippers.
  4. Verhit een koekenpan en bak de courgetti kort 2-3 minuten. Voeg de basilicum notensaus toe en tomaatjes toe en ook de spinazie in delen, zodat alles lekker warm is. Het lekkerste is als de spinazie nog knapperig is, verwarm dan ook niet te lang.
  5. Serveer op 4 borden en strooi de zalmsnippers erover. Breng op smaak met snufje peper en Himalaya zout (of zeezout, zolang het maar geen keukenzout is).

Family Detox tip: bij manlief hoef ik echt niet aan te komen met spaghetti van courgette. Voor hem en de kids heb ik volkoren spaghetti gekookt. Ik had dan ook genoeg aan 1 courgette en de helft van de courgette slierten heb ik gebruikt voor een lunch de volgende dag. Of meng met de spaghetti voor een extra groente momentje voor het gezin.

De lekkerste detox recepten vind je hier!

Wil je mijn tips en recepten om makkelijk, bewust en vooral lekker eten in je mailbox ontvangen? Schrijf je dan in voor de nieuwsbrief.

Volg mij op Facebook | Twitter | Instagram | Pinterest | Bloglovin’ | Google+

Categorie: Detox, Detox recepten, Diner Tags: basilicum, courgette recept, courgette recepten, courgetti, courgetti recept, gerookte zalm, pasta, pasta van courgette, spaghetti, spinazie, Walnoten

Lees Interacties

Reacties

  1. Jose zegt

    mei 21, 2015 om 8:47 am

    het gerecht ziet er op het bordje ontzettend lekker uit. Wil het graag ook eens maken.
    Lees in de beschrijving Echter dat je de saus, spinazie en tomaatjes bij de courgetti meebakt.
    Hoe krijg je dan alles zo mooi op het bordje?

    Beantwoorden
    • Linda zegt

      mei 21, 2015 om 8:57 am

      Hi Jose, je kan het hele gerecht koud of warm eten. De koude bereiding heb ik gepresenteerd.

      Beantwoorden
  2. Bep zegt

    januari 21, 2016 om 9:48 pm

    Ziet er lekker uit….zeker het proberen waard…

    Beantwoorden
  3. Petra zegt

    januari 10, 2017 om 7:56 pm

    Ik zag inderdaad dat dit de koude presentatie was, want de warme ziet er heeeeel anders uit. Desalniettemin een heerlijk gerecht. Als enige opmerking zou ik zeggen iets minder ansjovis en meer tomaatjes. Door de combi van ansjovis en gerookte zalm wordt het wat zout en de tomaatjes maken het een stuk frisser.
    De walnoot pesto is zalig en als je ‘m niet te fijn maalt, geeft het ook nog een beetje bite.
    En ik denk dat je paar druppels citroensap er ook prima bij passen.

    Beantwoorden
  4. Anita zegt

    maart 7, 2017 om 7:49 pm

    Makkelijk en snel recept. Ik heb er een paar eetlepels roomkaas aan toegevoegd, dat gaf voor mij wat meer smaakverbinding tussen de zalm rn de andere ingrediënten

    Beantwoorden
    • Anita zegt

      maart 7, 2017 om 7:50 pm

      Oja, en ik had de ansjovis weggelaten ivm reactie van Petra

      Beantwoorden
    • Linda zegt

      maart 9, 2017 om 10:46 am

      Hi Anita, tuurlijk geef je eigen draai aan een recept. Gr. Linda

      Beantwoorden
  5. Shana zegt

    januari 15, 2018 om 6:12 pm

    Leuk receptje!

    Ik heb wel een vraag.
    Als je dit gerechtje warm hebt klaargemaakt met groentespaghetti uit de winkel (dus gekookt of gebakken in de pan), kan je de het dag nadien dan nog eens opwarmen in de microgolfoven? Bijvoorbeeld om het mee te nemen naar het werk?

    Beantwoorden
    • Linda zegt

      januari 17, 2018 om 9:28 am

      Hi Shana, ik weet niet zeker of het lekker is om de courgette spaghetti 2x te verwarmen. Ik denk dat je er weinig van over houdt. Daarbij zou ik de zalm apart houden, want die verwarm je niet mee. Gr. Linda

      Beantwoorden

Geef een antwoord Reactie annuleren

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Primaire Sidebar

Zoeken

Volg lekker eten met Linda

  • Facebook
  • Instagram
  • Pinterest
  • RSS
  • Twitter
Lekker eten met Linda – ava Welkom! Ik inspireer je graag met makkelijke en lekkere recepten. Met alledaagse ingrediënten draai je een heerlijke maaltijd in elkaar. Daarvoor hoef je geen uren in de keuken te staan. Op zaterdag staat er een weekmenu klaar. Kijk lekker rond en laat je inspireren. Ik wens je veel kookplezier. Liefs, Linda

Weekmenu’s makkelijke recepten 255

Lekker eten met Linda - weekmenu

Asperge recepten

Lekker eten met Linda - asperges

Barbecue recepten

Barbecue-recepten

Recepten index

Lekker eten met Linda - receptenindex

Meest gelezen

  • Spaghetti bolognese van Jamie Oliver Spaghetti bolognese van Jamie Oliver
  • Zelf burritos maken met kip Zelf burritos maken zonder pakje en zakje
  • Limoncello pasta met zalm Limoncello pasta met zalm
  • Zalm pakketjes van de bbq Zalmpakketjes van de bbq
  • Groentepakketjes met feta van de bbq Groentepakketjes van de barbecue

Aanmelden nieuwsbrief

Bekijk het profiel van Lekker eten met Linda op Pinterest.

Aanbevolen door Linda

  • 9 x amuse in een glaasje. Ideaal om een dinertje mee te beginnen. Alle amuse recepten zijn makkelijk vooraf te bereiden. 9 x Amuse in een glaasje
  • Een hartige taart met kip en Boursin, champignons, spekjes, pesto en cashewnoten. Deze quiche lust iedereen en ideaal voor een etentje. Hartige taart met kip en Boursin
  • vietnamese loempia's zelf maken Vietnamese loempia’s zelf maken
  • Kip in een braadzak Kip in een braadzak
  • Drie verschillende soorten thee tegen verkoudheid van een gember citroen thee, tijm honing thee en een bijzondere kurkuma kaneel thee. 3x thee tegen verkoudheid

Copyright © 2022 · Lekkeretenmetlinda.nl