6 x pesto recepten om zelf te maken

Voor pesto kun je nooit genoeg recepten hebben toch? Als je mij langer volgt, dan weet je dat ik graag een lepeltje pesto door mijn gerechten doe. Zelf pesto is snel en makkelijk om te maken en zoveel lekkerder dan pesto uit een potje. Sla dit blog met de6 lekkerste pesto recepten op in je favorieten of pin de foto op je Pinterest bord.

In dit overzicht mag de klassieke pesto genovese en rode pesto met zongedroogde tomaatjes niet ontbreken. Daarnaast zijn er zoveel variaties mogelijk door bijvoorbeeld de pijnboompitjes te vervangen door walnoten. Of vervang de basilicum door bladgroente zoals rucola of spinazie. Als laatste heb ik een heerlijke frisse sinaasappel pesto voor je.

6 x pesto recepten

1. Rode pesto

Met een restje zongedroogde tomaatjes (uit een potje) maak je deze heerlijke rode pesto. Ik smeer dit goddelijke goedje op een boterham als broodbeleg, op toast, door de pasta salade bij een kip recept of bij wraps.

zelf rode pesto maken

2. Zelf pesto genovese maken

Voor de klassieke groene pesto heb je basilicum, pijnboompitten, Parmezaanse / Pecorino kaas, knoflook en olijfolie nodig. De verhoudingen zijn een richtlijn. Ga op zoek naar jouw favoriete verhoudingen.

Zelf pesto maken

3. Walnoten pesto

Een van de ingrediënten van pesto is pijnboompitjes. Dit product is relatief duur en dit kun je vervangen door andere noten zoals bijvoorbeeld walnoten in de pesto voor de aubergine wellington.

Aubergine wellington een vegetarisch hoofdgerecht of bijgerecht

4. Rucola pesto

Rucola heeft een lekkere pittige bite en geeft een twist aan deze groene pesto.

Rucola pesto

5. Spinazie pesto

De spinazie pesto is ontstaan uit allerlei restjes. Van dit soort recepten in de categorie “koken met kliekjes” word ik altijd erg blij. Met een hand spinazie, restje zongedroogde tomaatjes, kaas, knoflook, olijfolie en pijnboompitten draai je een simpele pesto in elkaar.

spinazie pesto

6. Sinaasappel pesto

Deze frisse sinaasappel pesto is weer net even een andere pesto, heerlijk bij gebakken courgette, vis, kip of op bruchetta.

courgette torentje

Tip: bewaar zelfgemaakte pesto in een ijsklonthouder in de vriezer. Zo kun je er langer van genieten.

Bewaar deze pesto recepten op Pinterest!

Wil je deze recepten opslaan, zodat je ze makkelijk en snel terug kunt vinden? Bewaar deze foto dan op één van je Pinterest borden.

6 x pesto recepten om makkelijk zelf te maken

Pesto recepten zelf maken zoals rode pesto of groente pesto recepten

Heb je een vraag of opmerking over dit recept? Vul het contactformulier in of stuur mij een berichtje via Facebook of Instagram.