Voor pesto kun je nooit genoeg recepten hebben toch? Als je mij langer volgt, dan weet je dat ik graag een lepeltje pesto door mijn gerechten doe. Zelf pesto maken is makkelijk en snel en zoveel lekkerder dan pesto uit een potje. Sla dit blog met de 6 lekkerste pesto recepten op in je favorieten of pin de foto op je Pinterest bord.
In dit overzicht mag de klassieke pesto genovese en rode pesto met zongedroogde tomaatjes niet ontbreken. Daarnaast zijn er zoveel variaties mogelijk door bijvoorbeeld de pijnboompitjes te vervangen door walnoten. Of vervang de basilicum door bladgroente zoals rucola of spinazie. Als laatste heb ik een heerlijke frisse sinaasappel pesto voor je.
6 x pesto recepten
1. Rode pesto
Met een restje zongedroogde tomaatjes (uit een potje) maak je deze heerlijke rode pesto. Ik smeer dit goddelijke goedje op een boterham als broodbeleg, op toast, door de pasta salade bij een kip recept of bij wraps.
2. Zelf pesto genovese maken
Voor de klassieke groene pesto heb je basilicum, pijnboompitten, Parmezaanse / Pecorino kaas, knoflook en olijfolie nodig. De verhoudingen zijn een richtlijn. Ga op zoek naar jouw favoriete verhoudingen.
3. Walnoten pesto
Een van de ingrediënten van pesto is pijnboompitjes. Dit product is relatief duur en dit kun je vervangen door andere noten zoals bijvoorbeeld walnoten in de pesto voor de aubergine wellington.
4. Rucola pesto
Rucola heeft een lekkere pittige bite en geeft een twist aan deze groene pesto.
5. Spinazie pesto
De spinazie pesto is ontstaan uit allerlei restjes. Van dit soort recepten in de categorie “koken met kliekjes” word ik altijd erg blij. Met een hand spinazie, restje zongedroogde tomaatjes, kaas, knoflook, olijfolie en pijnboompitten draai je een simpele pesto in elkaar.
6. Sinaasappel pesto
Als laatste in het rijtje met pesto recepten deze variant met sinaasappel. Deze frisse sinaasappel pesto is weer net even een andere pesto, heerlijk bij gebakken courgette, vis, kip of op bruschetta.
Hoe kun je pesto bewaren?
Verse pesto kun je bewaren met een laagje olijfolie erop in de koelkast. Op die manier is verse pesto een week houdbaar. Gooi pesto naar die tijd niet zomaar weg. Ruik en kijk hoe de pesto eruitziet. Schimmel ontstaat meestal rond de rand van het potje. Je kunt pesto invriezen. Gebruik hiervoor een ijsklonthouder om porties te maken. Zo kun je langer genieten van zelfgemaakte pesto.
Recepten met pesto
Een lepel pesto door je gerecht doet wonderen. Nu je de smaak van zelf pesto te pakken hebt, kun je deze saus vaker toevoegen aan je gerechten. Bekijk de verzameling van recepten met pesto eens. Daar zit voor iedereen wat wils tussen.
Bewaar mijn recepten op Pinterest, zodat je deze makkelijk en snel terug kunt vinden. Pin onderstaande afbeelding en bewaar deze op één van je Pinterest borden.