In het nieuwe weekmenu doen we een rondje om de wereld. We vertrekken van Indonesië naar Hawaï, Italië, Spanje en doen als laatste Griekenland aan. Wat zijn jullie vakantieplannen voor deze zomer? Onze droomreis naar Azië is verplaatst en waarschijnlijk blijven we in Nederland en nog waarschijnlijker wordt het een vakantie in eigen tuin.
We hebben een eigen tent, dus kunnen last-minute altijd nog even weg. We focussen ons eerst om weer in het ritme van school te komen, nu de jongste weer naar school mag. Langzaam krijg ik het huis weer voor mezelf en kom ik ook meer toe aan werken. Fijn!
Leuk nieuwtje: het E-book is bijna af! Yes, ik verwacht jullie hier volgende week meer over te kunnen vertellen en dat kun je het ook gratis downloaden.
Even terug naar het weekmenu. Geniet lekker van de wereldse smaken. Van een Hollands stamppotje dat net even anders is, tot een rauwe vis salade, Spaanse kip, Griekse ijsjes en een heel fijn recept voor nasi goreng.
Veel kook- en eetplezier. Liefs, Linda
Wist je trouwens dat het weekmenu elke zaterdag in de nieuwsbrief verschijnt? Schrijf je hier gratis in. Zo mis je geen enkel recept en weekmenu meer.
Weekmenu 159 makkelijke recepten
Maandag: zoete aardappel stamppot met prei en geitenkaasballetjes
Het leuke aan een stamppot is dat je met een paar eenvoudige ingrediënten een heerlijke maaltijd op tafel zet. Dit keer is de basis geen aardappel maar een zoete aardappel waarmee je een extra groente op tafel zet, naast de prei. Het vlees is vervangen door geitenkaasballetjes gerold in gezouten pinda’s.
Dinsdag: asperges met zalm
Hoe eet jij het liefst asperges? Traditioneel met ham en een botersausje? Asperges met zalm en krieltjes met schil of roseval aardappeltjes is weer net even iets anders en net zo smakelijk.
Woensdag: nasi goreng
Macaroni of nasi staat wekelijks bij ons op tafel. Dit nasi goreng recept is topper. Het behoort al jaren in mijn top 20 met best bekeken blogs. Zo fijn om dit rijst Indonesische gerecht zonder pakje of zakje te maken.
Donderdag: Spaanse kip met rijst uit de oven
Een heerlijk kleurrijk gerecht boordevol Spaanse smaken zoals gerookte paprika poeder, groene olijven en chorizo.
Vrijdag: poke bowl tonijn
Na Spanje zoeken we vandaag een recept uit Hawaï op. Een poke bowl is de ideale maaltijd voor de vrijdagavond. Je kunt dit nauwelijks koken noemen en toch eet je lekker en nog super gezond ook. De enige criteria is dat je ingrediënten vers zijn. En daarmee bedoel ik dan ook echt kakelvers. Van de rauwe vis tot de lente ui en gemberwortel.
Zaterdag: broodkrans met rucola pesto
Oh kijk eens hoe lekker dit lente recept eruit? Maak zelf de frisse rucola pesto en koop een kant en klare rol bladerdeeg en draai dit heerlijke brood in elkaar.
Zondag: Griekse yoghurt ijsjes met honing en walnoten
We eindigen het rondje om de wereld in Griekenland. Met de ingrediënten van het traditionele Griekse toetjes maak je deze heerlijke “ijsjes”.
Laat je het weten als je één van de recepten van het weekmenu gemaakt hebt met #lekkeretenmetlinda of tag mij, dan kan ik je terug vinden. Ben je op zoek naar andere recepten? Kijk dan even bij de receptenindex.
Weekmenu’s bewaren op Pinterest?
Behoren de recepten uit dit weekmenu tot jouw favorieten? Bewaar dit bord dan op één van je Pinterest borden, zodat je het makkelijk terug kunt vinden.