Kwark ontbijtwafels met peer

Wat heb ik genoten van alle heerlijke gerechten, die mijn Fansquare met de lactosevrije zuivel van Arla Lactofree gemaakt heeft. Net als ik, zijn ze stuk voor stuk enorm enthousiast over de smaak. Ik neem jullie mee in de verschillende gemaakte recepten. Natuurlijk ben ik zelf ook de keuken ingedoken voor een verwenontbijt voor het weekend:kwark ontbijtwafels met peer.

Kwark ontbijtwafels met peer

Een paar weken geleden heb ik een oproep geplaatst om aan de slag te gaan met Arla Lactofree. Deze productrange is gemaakt van echte zuivel, maar bevat geen lactose. Bij de productie wordt het enzym lactase toegevoegd om de melksuikers af te breken. De producten worden op deze manier goed opgenomen door het lichaam. Zo kun je met een lactose-intolerantie, of als je geen of minder lactose wilt eten, weer genieten van zuivel. Manlief bijvoorbeeld kan sinds 20 jaar weer eens een glas melk drinken!

Alle deelnemers van mijn Fansquare hebben een pakketje ontvangen met lactosevrije producten; halfvolle yoghurt, magere kwark, halfvolle melk en crème fraîche. De opdracht was om verschillende gerechten te maken voor vier eetmomenten. Ik heb genoten van alle inspiratie. Het is tijd voor een selectie van de recepten.

Breakfast time:

 • Sanne: een tropische start van de dag met hangop van lactosevrije yoghurt met ananas.
 • Hannah: apple cinnamon oatmeal met een topping van fruit, granen en pindakaas.
 • Rosanne: een smoothie bowl met lactosevrije melk en yoghurt, vers fruit en gepofte tarwe. “Omdat ik een eigen bedrijf heb, heb ik niet altijd veel tijd voor een ontbijt. Maar dit is lekker, snel en gezond wat wil je nog meer.☺️

kwark ontbijtwafels breakfast scaled

Lunch liefde

 • Saskia: een zondagse lunch. Brood met een frittata met lactosevrije melk, paprika, ui en spekblokjes.
 • Richelle: kwarkbolletjes met dadels en walnoot. Heerlijk!
 • Rosanne: pannenkoek met runderreepjes met shoarmakruiden, sla, cherrytomaatjes en knoflooksaus. “Dit recept was altijd mijn favoriet bij ons pannenkoekenrestaurant in mijn dorp maar helaas kan ik dit niet meer eten.. Ik kan hem nu lekker zelf maken.. mmmmm!!!! ??

kwark ontbijtwafels lunch scaled

Healthy snacking

 • Renate: glutenvrije en lactosevrije soezen met banketbakkersroom en pure chocolade. “Lekker is het zeker en niet helemaal gezond. Maar dit recept stond al zo lang op mijn lijstje, dat ik nu met de lactosevrije melk die ik over had, mijn kans zag om dit toch te maken.”
 • Marjan: samen met haar kinderen maakten ze kaneel donutbolletjes.
 • Corine: 3 heerlijke dipsausjes met Arla Lactofree crème fraîche. “Lekker met een afbakstokbroodje of chips. Ik heb er de dag erna ook nog van zitten smullen.

kwark ontbijtwafels snack scaled

Aan tafel!

 • Saskia: een makkelijke maaltijd van pasta met een lactosevrije roomsaus met cajun kruiden, ui, champignon en gehaktballetjes.
 • Nathalie: tabouleh van bloemkool met een kipspiesje. Het sausje is gemaakt met lactosevrije yoghurt en tahin.
 • Jessica: kip mango met rijst. “Een heel gezin is blij met het romige resultaat.

kwark ontbijtwafels diner scaled

Nu mag ik de winnaar bekend maken en dat is……………………. Corine! Jij hebt een dinerbon ter waarde van € 75 gewonnen. Ik had bijna al haar recepten willen overnemen in bovenstaand overzichten. Van de verrukkelijke frambozensmoothie tot de smeuïge pancakes. Super bedankt allemaal voor jullie deelname.

Voor mijn tweede recept met lactosevrije zuivel heb ik magere kwark gebruikt voor in het beslag. Van dit ontbijt heb ik een feestje gemaakt. Het water loopt mij weer in de mond, als ik denk aan de kwark ontbijtwafels met peer. Mocht je geen wafelijzer hebben, bak dan kleine pannenkoekjes van het beslag.

Kwark ontbijtwafels met peer

Recept voor 4 stuks

 • 100 gram meel
 • 1 ei
 • 200 gram Arla Lactofree magere kwark+ extra om te serveren
 • 50 ml Arla Lactofree halfvolle melk
 • 1 theelepel kaneel
 • 1 theelepel bakpoeder
 • olijfolie voor het invetten van het wafelijzer
 • kokosolie / plantaardige halvarine
 • 2 rijpe peren
 • 2 eetlepels honing
 • 25 gram walnoten

Stappen om kwark ontbijtwafels met peer te maken:

 1. Meng in een kom het meel, ei, kwark, melk, kaneel en bakpoeder. Roer goed door elkaar. Voeg eventueel een extra scheutje melk toe, mocht het beslag te dik zijn.
 2. Verwarm het wafelapparaat. Smeer de ijzers in met olijfolie en bak de ontbijtwafels in een paar minuten bruin en gaar.
 3. Snijd de peren in stukjes. Verwarm een kleine koekenpan met een scheutje kokosolie en de honing. Voeg de peer toe en bak zachtjes een paar minuten. Haal van het vuur en roer de walnoten erdoor.
 4. Serveer de kwark ontbijtwafels op een bord. Beleg met een bolletje kwark, peer en walnoten. Serveer direct.

Een ontbijt recept voor het weekend: kwark ontbijtwafels met peer, honing en walnoten. Geen wafelijzer? In de blog leg ik uit, hoe iedereen van de heerlijke smaak kan genieten.

Dit artikel betreft een samenwerking met Arla. Lees hier mijn disclaimer.

Heb je een vraag of opmerking over dit recept? Vul het contactformulier in of stuur mij een berichtje via Facebook of Instagram.