Kun jij ook zo genieten van het voorjaar? Zoals beloofd zou ik een overheerlijk recept van een plaattaart met ei online zetten. Kijk toch eens, de plaattaart smaakt net zo lekker als hij eruit ziet. De groene aspergetips zijn bij uitstek een voorjaarsgroente en passen perfect bij de lente.
Afgelopen maart heb ik voor het eerst een plaattaart met ei gemaakt. Mijn kids waren dolenthousiast. Zelf was ik ook positief verrast over de smaak. Na 6 jaar foodbloggen maak ik regelmatig recepten waarvan ik denk: “waarom heb ik dit niet eerder gemaakt?”
Van dit makkelijke recept smult het hele gezin. De basis van een plaattaart recept is een verse rol pizzadeeg of bladerdeeg. De volgende stap is het deeg besmeren met roomkaas, zure room, crème fraîche of passata. Vervolgens kun je los met allerlei ingrediënten uit de koelkast. Serveer er een lekkere groene salade bij en klaar is je makkelijke maaltijd.
Plaattaart met ei en groene asperges
recept voor 4 personen:
- 200 gram groene aspergetips
- 1 rol kant en klare verse rol pizzadeeg
- 50 gram pancetta (Italiaans gedroogd spek) of 8 plakjes ontbijtspek
- 90 gram kruidenroomkaas (of crème fraîche)
- 3 – 4 eieren
- flinke hand rucola
- flinke hand Parmezaanse kaas
- extra nodig: bakpapier
Hoe maak je een plaattaart met ei en groene asperges?
- Verwarm de oven voor op 200 graden.
- Verwijder het uiteinde van de groene asperges. Kook 2 minuten in kokend water, giet af met koud water en laat uitlekken in een vergiet.
- Rol het pizzadeeg uit op een bakplaat met bakpapier. Prik met een vork gaatjes in de bodem. Besmeer met de kruidenkaas of crème fraîche. Verdeel het spek en de groene aspergetips over de plaattaart. Zet 10 minuten in de oven.
- Haal de plaattaart uit de oven en breek de eieren erboven. Zet 10 – 15 minuten in de oven totdat het eiwit gestold is en de eidooier zacht. Bestrooi met peper en zout. Strooi de rucola en Parmezaanse kaas erover en serveer de plaattaart met ei direct.
Bewaar dit recept op Pinterest!
Wil je dit recept opslaan, zodat je het makkelijk en snel terug kunt vinden? Bewaar deze foto dan op één van je Pinterest borden.
Nieuwsbrief – Wil je mijn tips en recepten om makkelijk, bewust en vooral lekker te eten in je mailbox ontvangen? Schrijf je dan in voor de nieuwsbrief.
Heerlijk! Ik maak er ook vaak 1 met tomatentapenade van zongedroogde tomaten met gegrilde courgette en gewokte bladspinazie en dan ook eieren erop. zo lekker!
Ben nu op zoek naar glutenvrij deeg. Het bladerdeeg brokkelt erg en voor pizza heb ik ook nog niet echt een fijne bodem ontdekt. Nog ideeën? Af en toe een bloemkoolbodem kan ook maar dat is best meer werk,,,
Hi Esther, dat klinkt goed zeg om de bodem met tomatentapenade te besmeren. Voor wat betreft je vraag over glutenvrije bodems, daar heb ik geen verstand van. Helaas. Heeft Schär niet iets hiervoor in het assortiment? Ze hebben bijv kant en klaar bladerdeeg.
Succes ermee.