• Skip to secondary menu
  • Door naar de hoofd inhoud
  • Spring naar de eerste sidebar

Lekker eten met Linda

Makkelijk, bewust en vooral lekker eten.

  • HOME
  • RECEPTEN
    • WEEKMENU
    • ONTBIJT
    • LUNCH
    • SNACK
    • DRANKJES EN SMOOTHIES
    • DINER
    • VEGETARISCH
    • DESSERT
  • E-BOOKS
    • BARBECUE RECEPTEN
    • KOKEN OP DE CAMPING
  • INSPIRATIE
    • ALGEMENE TIPS
    • OP BEZOEK BIJ
    • WINACTIE
    • REVIEW
    • SPORT
      • BIKINI BODY GUIDE
      • FOOD EN MOVING EXPERIENCE
  • CONTACT
    • OVER MIJ
    • PERSOONLIJK
    • ADVERTEREN
    • PRIVACYVERKLARING
  • ZOEKEN

Plaattaart met ei en groene asperges

Plaattaart met ei en asperges

mei 15, 2020 door Linda 2 Reacties

Kun jij ook zo genieten van het voorjaar? Zoals beloofd zou ik een overheerlijk recept van een plaattaart met ei online zetten. Kijk toch eens, de plaattaart smaakt net zo lekker als hij eruit ziet. De groene aspergetips zijn bij uitstek een voorjaarsgroente en passen perfect bij de lente.

Afgelopen maart heb ik voor het eerst een plaattaart met ei gemaakt. Mijn kids waren dolenthousiast. Zelf was ik ook positief verrast over de smaak. Na 6 jaar foodbloggen maak ik regelmatig recepten waarvan ik denk: “waarom heb ik dit niet eerder gemaakt?”

Van dit makkelijke recept smult het hele gezin. De basis van een plaattaart recept is een verse rol pizzadeeg of bladerdeeg. De volgende stap is het deeg besmeren met roomkaas, zure room, crème fraîche of passata. Vervolgens kun je los met allerlei ingrediënten uit de koelkast. Serveer er een lekkere groene salade bij en klaar is je makkelijke maaltijd.

Plaatpizza met asperges en ei

Plaattaart met ei en groene asperges

recept voor 4 personen:

  • 200 gram groene aspergetips
  • 1 rol kant en klare verse rol pizzadeeg
  • 50 gram pancetta (Italiaans gedroogd spek) of 8 plakjes ontbijtspek
  • 90 gram kruidenroomkaas (of crème fraîche)
  • 3 – 4 eieren
  • flinke hand rucola
  • flinke hand Parmezaanse kaas
  • extra nodig: bakpapier

Hoe maak je een plaattaart met ei en groene asperges?

  • Verwarm de oven voor op 200 graden.
  • Verwijder het uiteinde van de groene asperges. Kook 2 minuten in kokend water, giet af met koud water en laat uitlekken in een vergiet.
  • Rol het pizzadeeg uit op een bakplaat met bakpapier. Prik met een vork gaatjes in de bodem. Besmeer met de kruidenkaas of crème fraîche. Verdeel het spek en de groene aspergetips over de plaattaart. Zet 10 minuten in de oven.
  • Haal de plaattaart uit de oven en breek de eieren erboven. Zet 10 – 15 minuten in de oven totdat het eiwit gestold is en de eidooier zacht. Bestrooi met peper en zout. Strooi de rucola en Parmezaanse kaas erover en serveer de plaattaart met ei direct.

Bewaar dit recept op Pinterest!

Wil je dit recept opslaan, zodat je het makkelijk en snel terug kunt vinden? Bewaar deze foto dan op één van je Pinterest borden.

Een hartige plaattaart met ei, spek en asperges. Een heerlijk makkelijk recept voor het avondeten waar het hele gezin van smult. Serveer er nog een groeen salade of een kop soep bij. #plaattaart #hartig #makkelijk #recept

Een plaatpizza met ei en groene asperges voor het hele gezin. Kijk snel hoe je met een paar ingrediënten dit heerlijke avondeten maakt. #recept #plaatpizza #ei #gezin

Nieuwsbrief – Wil je mijn tips en recepten om makkelijk, bewust en vooral lekker te eten in je mailbox ontvangen? Schrijf je dan in voor de nieuwsbrief.

Volg mij op Facebook | Pinterest | Instagram | Twitter | Bloglovin’ |

Categorie: DINER Tags: ei, groene asperges, kaas, ontbijtspek, parmezaanse kaas, pizzadeeg, plaattaart, rucola, spek

Lees Interacties

Reacties

  1. Esther zegt

    mei 15, 2020 om 2:16 pm

    Heerlijk! Ik maak er ook vaak 1 met tomatentapenade van zongedroogde tomaten met gegrilde courgette en gewokte bladspinazie en dan ook eieren erop. zo lekker!
    Ben nu op zoek naar glutenvrij deeg. Het bladerdeeg brokkelt erg en voor pizza heb ik ook nog niet echt een fijne bodem ontdekt. Nog ideeën? Af en toe een bloemkoolbodem kan ook maar dat is best meer werk,,,

    Beantwoorden
    • Linda zegt

      mei 18, 2020 om 1:59 pm

      Hi Esther, dat klinkt goed zeg om de bodem met tomatentapenade te besmeren. Voor wat betreft je vraag over glutenvrije bodems, daar heb ik geen verstand van. Helaas. Heeft Schär niet iets hiervoor in het assortiment? Ze hebben bijv kant en klaar bladerdeeg.

      Succes ermee.

      Beantwoorden

Geef een reactie Antwoord annuleren

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Primaire Sidebar

Zoeken

Volg lekker eten met Linda

  • Facebook
  • Instagram
  • Pinterest
  • RSS
  • Twitter
Lekker eten met Linda – ava Welkom! Ik inspireer je graag om makkelijk, bewust en vooral lekker te eten. Mijn doel is om het plezier in de keuken terug te brengen en te laten zien dat gezond eten en lekker koken echt niet zo moeilijk is.

Bietensalade met geitenkaas

bietensalade

Weekmenu 196 makkelijke recepten

Lekker eten met Linda - weekmenu

Bekijk het profiel van Lekker eten met Linda op Pinterest.

Recepten index

Lekker eten met Linda - receptenindex

Meest gelezen

  • Spaghetti bolognese van Jamie Olvier Spaghetti bolognese van Jamie Oliver
  • Zelf burritos maken met kip Zelf burritos maken zonder pakje en zakje
  • verse loempia recepten 3 x spring roll recepten (verse loempia’s)
  • Bananenpannenkoeken met slechts 3 ingrediënten Bananenpannenkoeken
  • Snelle kip marinade voor een Oosterse maaltijd Snelle kip marinade (oosters) maken

Aanmelden nieuwsbrief

Gezonde en lekkere recepten

  • gezonde pannenkoeken recepten 10 gezonde pannenkoeken recepten
  • Chili con carne van Jamie Oliver Chili con carne van Jamie Oliver
  • Stoofpotje met gehakt en groente Stoofpotje met gehakt
  • Snelle pastasaus uit de blender. Binnen 5 minuten is deze basis pastasaus klaar, gemaakt met verse ingrediënten. Kijk snel op de blog voor het recept. Snelle pastasaus uit de blender
  • Kip cashew met broccoli is een Wereldgerecht dat je makkelijk zelf maakt en binnen 30 minuten op tafel staat. Het gerecht is smaakvol en boordevol groente. Kip cashew met broccoli (kip siam)

Instagram

lekkeretenmetlinda

Linda Peek
KIP TANDOORI ~ Voor kip tandoori kun je natuurlijk KIP TANDOORI ~ Voor kip tandoori kun je natuurlijk een pak Knorr Wereldgerechten kopen of zelf maken. Een kant en klaar pak kip tandoori kopen is makkelijk, dat begrijp ik heel goed. Alleen is zelf kip tandoori maken zoveel lekkerder en eigenlijk heel makkelijk. Kijk maar mee, hoe ik dit doe.

De basis voor koken zonder pakjes en zakjes is een goede kruidenkast. Zo maak je makkelijk en snel je eigen kruidenmix. Voor de kip tandoori voeg je een aantal kruiden bij elkaar en vervolgens laat je de kip hierin marineren.

Zet de ingrediënten op je boodschappenlijst en maak dit recept. Sla het recept even op (druk op het vlaggetje rechtsonder), zodat je deze kip tandoori later makkelijk kunt terugvinden en zelf kunt maken.

Trek gekregen in deze makkelijke maaltijd? Check mijn bio voor het recept of https://www.lekkeretenmetlinda.nl/kip-tandoori-met-rijst-en-sperziebonen/

#lekker #lekkerkoken #heerlijketen #winter #winterrecepten #koken #gezondeten #lekkereten #gezin #smullen #watetenwedezeweek #recepten #groenten #makkelijkerecepten #makkelijkemaaltijd #gezonderecepten #recepten #gezondeten #eten #lekkeretenmetlinda #kip #kiptandoori #tandoori #kokenzonderpakjesenzakjes #sperziebonen #wereldgerechten
WEEKMENU ~ Het weekend is begonnen en dat betekent WEEKMENU ~ Het weekend is begonnen en dat betekent een nieuw weekmenu. In grote delen van het land is het vakantie, hier heb ik rekening mee gehouden in de eetplanning. Zo staan er twee eenpansgerechten op het menu, een ovenschotel en een super snel gerecht met noedels.

Van de week start ik met het testen van recepten voor Pasen. Hebben jullie nog verzoekjes? Laat dan een reactie achter, dat vind ik altijd erg leuk!

Swipe naar rechts voor de recepten.  Check de recepten via de directe link in de bio of ga naar https://www.lekkeretenmetlinda.nl/weekmenu-makkelijke-recepten-196/

Vind je het lastig om elke week weer te bedenken wat er op tafel moet komen? Bewaar dit weekmenu dan ter inspiratie. Klik op het icoontje rechts en maak een nieuwe verzameling (Weekmenu)

#weekmenu #mealprep #lekker #lekkerkoken #heerlijketen #winter #winterrecepten #koken #gezondeten #lekkereten #gezin #smullen #watetenwedezeweek #recepten #groenten #makkelijkerecepten #vegetarisch #pasta #stamppot #lunchen #makkelijkemaaltijd #gezonderecepten #recepten #gezondeten #eten #lekkereten #eenpansgerechten #stoofpot #stoofvlees
GEVULD STOKBROOD MET INDONESISCH GEHAKT ~ Waarom h GEVULD STOKBROOD MET INDONESISCH GEHAKT ~ Waarom heb ik nooit eerder gevuld stokbrood met gehakt gemaakt? Na 7 jaar bloggen maak ik nog steeds recepten voor de eerste keer. Zo ook dit fantastisch hapje voor bij de borrel of bij een kom soep. 

Dat ik gek ben op borrelen is geen geheim meer toch? De site staat vol met allerlei makkelijke hapjes. Voor dit borrelhapje heb je naast stokbrood, alleen nog gehakt en kruiden nodig. Je kunt het gehakt kruiden zoals je gewend bent bij een balletje gehakt. Ik koos ervoor om het gehakt op zijn Indonesisch te kruiden met ketjap, chilisaus, sambal, komijn en koriander. De pittige smaak (zonder te heet te zijn) combineert namelijk lekker bij een biertje of een glas witte wijn.

Trek gekregen in dit hapje? Check mijn bio voor het recept of https://www.lekkeretenmetlinda.nl/gevuld-stokbrood-met-gehakt-indonesisch/

#borrel #hapjes #hapje  #borreltijd #borrelplank #borrelen #borrelhapjes #etenendrinken #eten #lekkereten #eetsmakelijk #makkelijkerecepten #recepten #stokbrood #borrelbrood #stuffedbaguette #baguette
PASTA MET TOMATENSAUS, SPINAZIE EN RICOTTA ~ Voor PASTA MET TOMATENSAUS, SPINAZIE EN RICOTTA ~ Voor een pasta maaltijd kun je nooit genoeg inspiratie hebben toch? De combinatie van tomaat, spinazie en zachte ricotta (Italiaanse kaas) is een klassieker in de Italiaanse keuken. Het resultaat is een romige tomatensaus.

De pasta met tomatensaus en spinazie heb ik honderden keren op tafel gezet. Ok, ik zou een beetje kunnen overdrijven maar veel is het wel. Deze recepten maakte ik vaak toen ik nog in loondienst was (toch alweer meer dan 8 jaar geleden….). Het hele gezin smulde ervan en zo hadden we direct een keer vegetarisch gegeten in de week.

Zet de ingrediënten op je boodschappenlijst en maak dit recept. Sla het recept even op (druk op het vlaggetje rechtsonder), zodat je deze vegetarische pasta later makkelijk kunt terugvinden en zelf kunt maken.

Trek gekregen? Je weet het recept te vinden in de bio @lekkeretenmetlinda of check https://www.lekkeretenmetlinda.nl/pasta-met-tomatensaus-spinazie-en-ricotta/

#lekker #lekkerkoken #heerlijketen #winter #winterrecepten #koken #gezondeten #lekkereten #gezin #smullen #watetenwedezeweek #recepten #groenten #makkelijkerecepten #makkelijkemaaltijd #gezonderecepten #recepten #gezondeten #eten #lekkeretenmetlinda #pasta #fussili #spinazie #vegetarisch
Meer laden Volg mij op Instagram
Follow on Bloglovin

mytastenld.com

Copyright © 2021 · Linda op Genesis Framework · WordPress · Log in

Deze website gebruikt cookies ter bevordering van jouw gebruikerservaring.OK Meer info
Privacy & Cookies beleid

Privacy Overview

This website uses cookies to improve your experience while you navigate through the website. Out of these, the cookies that are categorized as necessary are stored on your browser as they are essential for the working of basic functionalities of the website. We also use third-party cookies that help us analyze and understand how you use this website. These cookies will be stored in your browser only with your consent. You also have the option to opt-out of these cookies. But opting out of some of these cookies may affect your browsing experience.
Necessary
Altijd ingeschakeld

Necessary cookies are absolutely essential for the website to function properly. This category only includes cookies that ensures basic functionalities and security features of the website. These cookies do not store any personal information.

Non-necessary

Any cookies that may not be particularly necessary for the website to function and is used specifically to collect user personal data via analytics, ads, other embedded contents are termed as non-necessary cookies. It is mandatory to procure user consent prior to running these cookies on your website.

SAVE & ACCEPT