Nog geen beoordelingen

Plaattaart met ei en groene asperges

Kun jij ook zo genieten van het voorjaar? Zoals beloofd zou ik een overheerlijk recept van een plaattaart met ei online zetten. Kijk toch eens, de plaattaart smaakt net zo lekker als hij eruit ziet. De groene aspergetips zijn bij uitstek een voorjaarsgroente en passen perfect bij de lente.

Afgelopen maart heb ik voor het eerst een plaattaart met ei gemaakt. Mijn kids waren dolenthousiast. Zelf was ik ook positief verrast over de smaak. Na 6 jaar foodbloggen maak ik regelmatig recepten waarvan ik denk: “waarom heb ik dit niet eerder gemaakt?

Van dit makkelijke recept smult het hele gezin. De basis van een plaattaart recept is een verse rol pizzadeeg of bladerdeeg. De volgende stap is het deeg besmeren met roomkaas, zure room, crème fraîche of passata. Vervolgens kun je los met allerlei ingrediënten uit de koelkast. Serveer er een lekkere groene salade bij en klaar is je makkelijke maaltijd.

Plaatpizza met asperges en ei

Plaattaart met ei en groene asperges

Ingrediënten

Aantal personen4 personen
  • 200 gram groene aspergetips
  • 1 rol kant en klare verse rol pizzadeeg
  • 50 gram pancetta Italiaans gedroogd spek of 8 plakjes ontbijtspek
  • 90 gram kruidenroomkaas of crème fraîche
  • 3 – 4 eieren
  • flinke hand rucola
  • flinke hand Parmezaanse kaas

Extra nodig

  • Bakpapier

Merknamen in de ingrediëntenlijst kunnen het gevolg zijn van een betaalde samenwerking. Sommige linkjes op deze pagina kunnen affiliate links zijn. Lees meer: disclaimer.

Bereiding

  • Verwarm de oven voor op 200 graden.
  • Verwijder het uiteinde van de groene asperges. Kook 2 minuten in kokend water, giet af met koud water en laat uitlekken in een vergiet.
  • Rol het pizzadeeg uit op een bakplaat met bakpapier. Prik met een vork gaatjes in de bodem. Besmeer met de kruidenkaas of crème fraîche. Verdeel het spek en de groene aspergetips over de plaattaart. Zet 10 minuten in de oven.
  • Haal de plaattaart uit de oven en breek de eieren erboven. Zet 10 – 15 minuten in de oven totdat het eiwit gestold is en de eidooier zacht. Bestrooi met peper en zout. Strooi de rucola en Parmezaanse kaas erover en serveer de plaattaart met ei direct.

Wil je dit recept opslaan, zodat je het makkelijk en snel terug kunt vinden? Bewaar deze foto dan op één van je Pinterest borden.

Een hartige plaattaart met ei, spek en asperges. Een heerlijk makkelijk recept voor het avondeten waar het hele gezin van smult. Serveer er nog een groeen salade of een kop soep bij. #plaattaart #hartig #makkelijk #recept

Een plaatpizza met ei en groene asperges voor het hele gezin. Kijk snel hoe je met een paar ingrediënten dit heerlijke avondeten maakt. #recept #plaatpizza #ei #gezin

 

Heb je een vraag of opmerking over dit recept? Vul het contactformulier in of stuur mij een berichtje via Facebook of Instagram.