Volgens mij zit bij iedereen het nieuwe ritme er wel in. Het lijkt af en toe alsof wij al jaren onderwijs vanuit huis volgen en thuis werken. Mijn tempo ligt alleen wel een stuk lager. Zolang het goed gaat met de kids en thuis alles lekker draait, vind ik het wel even prima zo.
Ondertussen neem ik lekker de tijd om meer te koken. Zo stonden we maandag lasagne te maken met zelfgemaakte verse pasta bladen. Van dit soort momentjes kan ik enorm genieten, want ik weet dat dit nooit meer terug komt. Op maandag is het normaal gesproken een ratrace om op tijd te eten vanwege het sporten van de kinderen.
Voor deze week heb ik lekkere voorjaarsrecepten opgenomen. Ook heb ik twee ideetjes voor Pasen erbij gedaan. Dit jaar viert niemand uitgebreid Pasen met de familie, maar we willen nog steeds lekker eten toch? De nadruk ligt bij ons op het ontbijt en daarvoor heb ik heel veel recepten voor je verzameld.
Net als vorige week heb ik een boodschappenlijst bij het weekmenu gemaakt. Zo kun je de voorraad naast de ingrediënten per gerecht leggen en kijken of er nog producten op moeten.
Veel kook- en eetplezier. Liefs, Linda
p.s. ben je op zoek andere recepten? Kijk dan even bij de eerder verschenen weekmenu’s.
Weekmenu 151 makkelijke recepten
Maandag: gevulde paprika met rijst
Een gevulde paprika is lekker old school. Je kunt de paprika vullen met rijst, groente en kaas. Duik de koelkast in, want juist in dit gerecht kun je allerlei restjes kwijt.
Dinsdag: andijviestamppot met ham en kaas
Ondanks dat de lente in de lucht hangt, serveer ik nog graag een stamppot. Alleen niet te zwaar en met lichte frisse smaken. De andijviestamppot is pittig door de ui, lekker zoutig door de kaas en fris door het citroensap.
Woensdag: aspergesoep van de schillen
De bezoekersaantallen van dit blog gingen door het dak deze week! Eet je van de week nog asperges? Gooi de schillen niet weg en maak er één van deze soepjes van.
Donderdag: tagliatelle met romige preisaus
Als ik deze pasta maak, kan ik de borden schoongelikt terug in de kast zetten.
Vrijdag: Turkse plaattaart
In november had ik een netwerkborrel waar collega Leonie dit hapje maakte met wraps en gehakt. Ik maakte er een vegetarische versie van met pulled oats. Wat dit is, lees je in de blog.
Zaterdag: carpaccio met truffelmayo
Wie lust er nu geen carpaccio? Met kerst maakte ik dit eenvoudige voorafje. Het is lekker makkelijkom te maken en je kunt het eenvoudig aanpassen naar 2 personen, als je dit wilt. Helaas geldt dit niet meer voor ons, onze kinderen hebben de carpaccio ontdekt en bestellen dit ook altijd in een restaurant.
Zondag: 35 x Paas ontbijt recepten
Met Pasen ligt de nadruk bij ons op het ontbijt. Voor dit blog heb ik alle 1200 recepten doorgenomen en maar liefst 35 recepten uitgezocht. Hier zit zeker iets lekkers voor je tussen.
Laat je het weten als je één van de recepten van het weekmenu gemaakt hebt met #lekkeretenmetlinda of tag mij, dan kan ik je terug vinden. Ben je op zoek naar andere recepten? Kijk dan even bij de receptenindex.
Weekmenu’s bewaren op Pinterest?
Behoren de recepten uit dit weekmenu tot jouw favorieten? Bewaar dit bord dan op één van je Pinterest borden, zodat je het makkelijk terug kunt vinden.