Weekmenu 151 makkelijke recepten

Volgens mij zit bij iedereen het nieuwe ritme er wel in. Het lijkt af en toe alsof wij al jaren onderwijs vanuit huis volgen en thuis werken. Mijn tempo ligt alleen wel een stuk lager. Zolang het goed gaat met de kids en thuis alles lekker draait, vind ik het wel even prima zo.

Ondertussen neem ik lekker de tijd om meer te koken. Zo stonden we maandag lasagne te maken met zelfgemaakte verse pasta bladen. Van dit soort momentjes kan ik enorm genieten, want ik weet dat dit nooit meer terug komt. Op maandag is het normaal gesproken een ratrace om op tijd te eten vanwege het sporten van de kinderen.

Voor deze week heb ik lekkere voorjaarsrecepten opgenomen. Ook heb ik twee ideetjes voor Pasen erbij gedaan. Dit jaar viert niemand uitgebreid Pasen met de familie, maar we willen nog steeds lekker eten toch? De nadruk ligt bij ons op het ontbijt en daarvoor heb ik heel veel recepten voor je verzameld.

Net als vorige week heb ik een boodschappenlijst bij het weekmenu gemaakt. Zo kun je de voorraad naast de ingrediënten per gerecht leggen en kijken of er nog producten op moeten.

DownloadVeel kook- en eetplezier. Liefs, Linda

p.s. ben je op zoek andere recepten? Kijk dan even bij de eerder verschenen weekmenu’s.

Weekmenu 151 makkelijke recepten

Maandag: gevulde paprika met rijst

Een gevulde paprika is lekker old school. Je kunt de paprika vullen met rijst, groente en kaas. Duik de koelkast in, want juist in dit gerecht kun je allerlei restjes kwijt.

gevulde paprika met rijst

Dinsdag: andijviestamppot met ham en kaas

Ondanks dat de lente in de lucht hangt, serveer ik nog graag een stamppot. Alleen niet te zwaar en met lichte frisse smaken. De andijviestamppot is pittig door de ui, lekker zoutig door de kaas en fris door het citroensap.

Andijviestamppot met ham en kaas

Woensdag: aspergesoep van de schillen

De bezoekersaantallen van dit blog gingen door het dak deze week! Eet je van de week nog asperges? Gooi de schillen niet weg en maak er één van deze soepjes van.

aspergesoep van schillen

Donderdag: tagliatelle met romige preisaus

Als ik deze pasta maak, kan ik de borden schoongelikt terug in de kast zetten.

tagliatelle met romige preisaus

Vrijdag: Turkse plaattaart

In november had ik een netwerkborrel waar collega Leonie dit hapje maakte met wraps en gehakt. Ik maakte er een vegetarische versie van met pulled oats. Wat dit is, lees je in de blog.

Turkse plaattaart met pulled oats 1 a

Zaterdag: carpaccio met truffelmayo

Wie lust er nu geen carpaccio? Met kerst maakte ik dit eenvoudige voorafje. Het is lekker makkelijkom te maken en je kunt het eenvoudig aanpassen naar 2 personen, als je dit wilt. Helaas geldt dit niet meer voor ons, onze kinderen hebben de carpaccio ontdekt en bestellen dit ook altijd in een restaurant.

Carpaccio tompouce

Zondag: 35 x Paas ontbijt recepten

Met Pasen ligt de nadruk bij ons op het ontbijt. Voor dit blog heb ik alle 1200 recepten doorgenomen en maar liefst 35 recepten uitgezocht. Hier zit zeker iets lekkers voor je tussen.

Een no knead bread recept is een zelfgemaakt brood zonder te kneden. Hiervoor heb je slechts 4 ingrediënten nodig. Dit brood kan niet mislukken.

Laat je het weten als je één van de recepten van het weekmenu gemaakt hebt met #lekkeretenmetlinda of tag mij, dan kan ik je terug vinden. Ben je op zoek naar andere recepten? Kijk dan even bij de receptenindex.

Weekmenu’s bewaren op Pinterest?

Behoren de recepten uit dit weekmenu tot jouw favorieten? Bewaar dit bord dan op één van je Pinterest borden, zodat je het makkelijk terug kunt vinden.

Weekmenu 151 makkelijke recepten 151 voor het avondeten. In de planner van Lekker eten met Linda deze week gevulde paprika, pasta met romige preisaus, een andijviestamppot en aspergesoep van de schillen.

Heb je een vraag of opmerking over dit recept? Vul het contactformulier in of stuur mij een berichtje via Facebook of Instagram.