Vandaag heb ik een lekker winters recept voor jullie gemaakt: stoofpot met chorizo, bloemkool en kikkererwten. Ik ben gek op de warme en intense smaken van dit stoofgerecht. Meestal heb je even de tijd nodig voor een stoofpotje. Dit recept is binnen 30 minuten klaar omdat er geen rundvlees maar chorizo wordt gebruikt.
Chorizo heeft een lekkere kruidige smaak die perfect bij de bloemkool en kikkererwten past. Zet deze maaltijd op het menu tijdens een koude dag. Het huis ruikt er heerlijk van. Daarbij verwarmT de stoofpot met chorizo je van binnen en het is lekker voedzaam door de 3 soorten groente en peulvruchten.
Stoofpot met chorizo en bloemkool
recept voor 4 personen:
- 225 gram chorizo (worst geen vleeswaren)
- 2 uien
- 2 teentjes knoflook
- olijfolie om in te bakken
- 2 theelepels gemalen komijn
- 1 theelepel kerriepoeder
- 1 blik (400 gram) tomatenblokjes
- 600 gram bloemkool in roosjes
- 1 blik (310 gram) kikkererwten
- snufje zout en peper
- rijst of eventueel aardappelen
Stappen om een kikkererwten chorizo stoofpot te maken:
- Snijd de chorizo en uien in stukjes, hak de knoflook.
- Verwarm een pan met dikke bodem met een scheutje olijfolie. Bak de chorizo 2 minuten. Voeg de uien, knoflook en kruiden toe, zodra de olie uit de chorizo vrijkomt. Bak 2 minuten.
- Voeg de tomatenblokjes en bloemkool toe. Vul het blik tomaten met gekookt water en voeg toe aan de pan. Laat de stoofpot 20 minuten pruttelen.
- Roer de kikkererwten de laatste 2 minuten door de pan en verwarm mee.
- Proef en breng op smaak met een snufje peper en zout. Serveer met rijst of eventueel gekookte aardappelen.
Bewaar dit recept op Pinterest!
Wil je dit recept opslaan zodat je het makkelijk en snel terug kunt vinden? Bewaar deze foto dan op één van je Pinterest borden.
Nieuwsbrief – Wil je mijn tips en recepten om makkelijk, bewust en vooral lekker te eten in je mailbox ontvangen? Schrijf je dan in voor de nieuwsbrief.
Het ruikt heerlijk hier in huis…, maar het is bij mij soep. 🙂 Heb je het afgegoten? Want het gerecht op de foto, lijkt niet op het gerecht wat nu in mijn pan zit. 😉
Heerlijk!! Ik moest er juist wat water bij doen, maar ik kook altijd op hoog vuur.
Hi Linda,
Fijn om te horen dat dit recept in de smaak viel!
Fijne dag nog.
Hallo Linda
Heerlijk was het gerecht (iets anders met bloemkool).
Groetjes Anita