Nog geen beoordelingen

Stoofpot met chorizo en bloemkool

Vandaag heb ik een lekker winters recept voor jullie gemaakt: stoofpot met chorizo, bloemkool en kikkererwten. Ik ben gek op de warme en intense smaken van dit stoofgerecht. Meestal heb je even de tijd nodig voor een stoofpotje. Dit recept is binnen 30 minuten klaar omdat er geen rundvlees maar chorizo wordt gebruikt.

Chorizo heeft een lekkere kruidige smaak die perfect bij de bloemkool en kikkererwten past. Zet deze maaltijd op het menu tijdens een koude dag. Het huis ruikt er heerlijk van. Daarbij verwarmt de stoofpot met chorizo je van binnen en het is lekker voedzaam door de 3 soorten groente en peulvruchten.

Stoofpot met chorizo en bloemkool

Stoofpot met chorizo en bloemkool

Ingrediënten

Aantal personen4 personen
  • 225 gram chorizo (worst geen vleeswaren)
  • 2 uien
  • 2 teentjes knoflook
  • olijfolie om in te bakken
  • 2 theelepels gemalen komijn
  • 1 theelepel kerriepoeder
  • 1 blik (400 gram) tomatenblokjes
  • 600 gram bloemkool in roosjes
  • 1 blik (310 gram) kikkererwten
  • snufje zout en peper
  • rijst of eventueel aardappelen

Merknamen in de ingrediëntenlijst kunnen het gevolg zijn van een betaalde samenwerking. Sommige linkjes op deze pagina kunnen affiliate links zijn. Lees meer: disclaimer.

Bereiding

  • Snijd de chorizo en uien in stukjes, hak de knoflook.
  • Verwarm een pan met dikke bodem met een scheutje olijfolie. Bak de chorizo 2 minuten. Voeg de uien, knoflook en kruiden toe, zodra de olie uit de chorizo vrijkomt. Bak 2 minuten.
  • Voeg de tomatenblokjes en bloemkool toe. Vul het blik tomaten met gekookt water en voeg toe aan de pan. Laat de stoofpot 20 minuten pruttelen.
  • Roer de kikkererwten de laatste 2 minuten door de pan en verwarm mee.
  • Proef en breng op smaak met een snufje peper en zout. Serveer met rijst of eventueel gekookte aardappelen.

Recepten bewaren op Pinterest!

Bewaar mijn recepten op Pinterest, zodat je deze makkelijk en snel terug kunt vinden. Pin onderstaande afbeelding en bewaar deze op één van je Pinterest borden.

Recept: Linda Foto credits: My Lucie

Heb je een vraag of opmerking over dit recept? Vul het contactformulier in of stuur mij een berichtje via Facebook of Instagram.