Wat eten we vandaag? Het weekmenu biedt uitkomst voor deze dagelijkse vraag. Een eetplanning geeft rust, zeker in deze feestmaanden van het jaar. De Sint is weer in het land en kerst staat over enkele weken voor de deur. Ik houd van plannen, om die reden vind ik een weekmenu fijn om mee te werken. Over het avondeten hoef ik de hele week niet meer na te denken.
Wat eten we vandaag?
Maandag eten we traditioneel vegetarisch. De balletjes voor deze stamppot maak je zelf. Dinsdag staat een heerlijk Oosters stoofvlees recept op het menu, dat je wilt uitproberen. Voor de woensdag staat een aardappel groente vlees maaltijd klaar. Donderdag is het pasta night en vrijdag zet je een nachoschotel op tafel. Het weekend kun je lekker aan de bak met pindakaas recepten en zondag staat in het teken van een Sinterklaas toetje. Mocht je zin heb in een ander Sint recept, dat is het handig om bij de verzameling Sinterklaas recepten te kijken.
Veel kook- en eetplezier. Liefs, Linda
Powered by
Eetschema op maat
Ontvang elke week een nieuw menu met simpele recepten op basis van je macro + caloriebehoefte. Inclusief wekelijkse boodschappenlijst bij elk menu!
Weekmenu makkelijke recepten: 232
Maandag: snijbonen stamppot met vegetarische balletjes
We starten met de week met een lekkere stamppot met balletjes. In de supermarkt kun je tegenwoordig veel kant en klare vleesvervangers kopen. Deze vegetarische balletjes maak je zelf met slechts een handjevol ingrediënten.
Dinsdag: Japans stoofvlees
Dit stoofvlees recept is net even anders dan je gewend bent. Het vlees wordt op smaak gebracht door sojasaus, mirin, gember en miso. Alle ingrediënten voor Aziatisch stoofvlees koop je gewoon in de supermarkt.
Woensdag: gestoofde rode kool met appel
Een aardappel groente vlees maaltijd is altijd een goed idee. Deze gestoofde rode kool met appel is weer eens iets anders en smaakt perfect bij een balletje gehakt.
Donderdag: spaghetti met kabeljauw
Het vis recept van deze week is met kabeljauw. Het is een lekker makkelijk recept. Het is een kwestie van vis bakken en pasta koken. Daarnaast bak je courgette, cherry tomaatjes en olijven in een pan en meng de pesto door de pasta met vis. Klinkt goed toch?
Vrijdag: nachos maken met pulled chicken
Vrijdag is nachoavond met deze heerlijke nachoschotel met pulled chicken. De bereiding van de kip is makkelijk en snel! De schaal kan schoongelikt terug de kast in :). Succes gegarandeerd met dit recept.
Zaterdag: recepten met pindakaas
Pindakaas, wie is er niet dol groot mee geworden? In dit blog staan mijn favoriete pindakaas recepten zoals pindakaas recepten, popcorn met pindakaas of een havermout ontbijtje met pindakaas.
Zondag: appel met kruidnoten crumble en ijs
Dit Sinterklaas recept behoort tot mijn favorieten. Het is een lekker en makkelijk toetje dat iedereen lust. Stel je voor: warme appel met een knapperig laagje kruidnoten en een bolletje ijs erbij? Het water loopt mij weer in de mond.
Laat je het weten als je één van de recepten van het weekmenu gemaakt hebt met #lekkeretenmetlinda of tag mij, dan kan ik je terug vinden. Ben je op zoek naar andere recepten? Kijk dan even bij de receptenindex.
Weekmenu’s bewaren op Pinterest?
Behoren deze makkelijke recepten uit dit weekmenu tot jouw favorieten? Bewaar dit bord dan op één van je Pinterest borden, zodat je het makkelijk terug kunt vinden.