• Skip to secondary menu
  • Door naar de hoofd inhoud
  • Spring naar de eerste sidebar

Lekker eten met Linda

Makkelijk, bewust en vooral lekker eten.

  • HOME
  • RECEPTEN
    • WEEKMENU
    • ONTBIJT
    • LUNCH
    • SNACK
    • DRANKJES EN SMOOTHIES
    • DINER
    • VEGETARISCH
    • DESSERT
  • E-BOOKS
    • BARBECUE RECEPTEN
    • KOKEN OP DE CAMPING
  • INSPIRATIE
    • ALGEMENE TIPS
    • OP BEZOEK BIJ
    • WINACTIE
    • REVIEW
    • SPORT
      • BIKINI BODY GUIDE
      • FOOD EN MOVING EXPERIENCE
  • CONTACT
    • OVER MIJ
    • PERSOONLIJK
    • ADVERTEREN
    • PRIVACYVERKLARING
  • ZOEKEN

Havermoutbroodjes

havermoutbroodjes

april 12, 2016 door Linda 47 Reacties

Ok, ik kon niet kiezen, wanneer ik dit recept zou plaatsen. Dinsdag staat nu eenmaal in het teken van de lunch. Op donderdag plaats ik “zelf maken” recepten van producten die je normaal kant en klaar koopt. Tja en dit zijn zelfgemaakte havermoutbroodjes voor de lunch. Kijk, dat zijn de dilemma’s van een foodblogger :).

Nu heb ik vaker havermoutbrood gemaakt. Zo maak ik graag een havermoutbrood met hazelnoot en rozijnen  en kan ik niet wachten om weer eens een mango rabarberbrood te maken. Na 2 zoete recepten wilde ik eens experimenteren met een hartige variant. Nu had ik een paar maanden geleden havermoutbroodjes bij Beaufood gezien. In de basis hebben de zelfgemaakte broodjes slechts 3 ingrediënten. (Ik reken een snufje zout en peper even niet mee. )

havermoutbroodjes

Waarschijnlijk heb jij net als ik, alle ingrediënten standaard op voorraad. Bo maalt havervlokken tot meel in de blender. Cool! Ik maal de vlokken altijd in een koffiemolentje. Natuurlijk heb ik de blender techniek ook even uitgeprobeerd. Handig! Beslis zelf waar je de broodjes mee maakt. Ik heb ze nu van havermout en havervlokken gemaakt en proef geen verschil. Je kunt ook speltvlokken gebruiken en dan heb je natuurlijk wel speltbroodjes.

Daarbij hoef je dit brooddeeg niet te laten rijzen of kneden, ideaal als je het mij vraagt. Normaal stort ik het deeg in een cakeblik. Voor mij was het een eye-opener dat het deeg gewoon in rondjes op de bakplaat geschept kan worden. Daar kan ik nog wel enkele oefening in gebruiken. Een volgende keer gebruik ik een bakring om superstrakke ronde broodjes te krijgen.

havermoutbroodjes

Havermoutbroodjes

Recept voor 4 stuks

  • 100 gram havermout (of havervlokken of speltvlokken)
  • 100 gram Griekse yoghurt (of normale yoghurt of kwark)
  • 2 eieren
  • snufje peper en zout
  • optioneel: sesamzaad, Za’atar

Hoe maak je het klaar:

  1. Verwarm de oven voor op 180 graden.
  2. Maal de havermout in een koffiemolentje tot meel of in een blender.
  3. Meng het meel, yoghurt en eieren goed door elkaar met een garde. Breng op smaak met een snufje peper en zout. Voeg vervolgens kruiden toe naar smaak. Giet het (vloeibare) beslag in rondjes op een met bakpapier beklede bakplaat.
  4. Zet 20 – 22 minuten in de oven en check of de havermoutbroodjes gaar zijn.

Tip: mijn beleg bestond uit baba ganoush met tomaat en rucola dus een theelepel Za’atar en sesamzaad smaakte er goed bij. Je kunt ook denken aan Italiaanse kruiden of gerookte paprikapoeder.

Bewaar dit recept op Pinterest!

Wil je dit recept opslaan zodat je het makkelijk en snel terug kunt vinden? Bewaar deze foto dan op één van je Pinterest borden.

Havermoutbroodjes maak je met slechts 3 ingrediënten. Het beslag is binnen 5 minuten gemaakt. Een heerlijke glutenvrije lunch. #havermout #glutenvrij

havermoutbroodjes

Nieuwsbrief – Wil je mijn tips en recepten om makkelijk, bewust en vooral lekker te eten in je mailbox ontvangen? Schrijf je dan in voor de nieuwsbrief.

Volg mij op Facebook | Pinterest | Instagram | Twitter | Bloglovin’ |

Categorie: LUNCH Tags: brood bakken zonder te kneden, brood maken, gezonde lunch recepten, havermout, havermout brood, havermout lunch recepten, havermout recepten, hoe maak je havermoutbroodjes, lunch recepten, zelf brood maken, zelf brood maken recepten

Lees Interacties

Reacties

  1. Kimberley zegt

    april 12, 2016 om 8:53 am

    Uuuuuh mijn beslag is verre van vloeibaar… Toch maar in de oven, we zullen zien straks!

    Beantwoorden
    • Linda zegt

      april 12, 2016 om 9:00 am

      Hi, laat je even weten of het gelukt is. Het is namelijk geen “brooddeeg” zoals je gewend bent. Ik hoor het graag. Gr. Linda

      Beantwoorden
      • Kimberley zegt

        april 12, 2016 om 9:25 am

        Het leek meer op koekdeeg, en het smaakt n beetje naar havermoutmuffin.. Enige wat ik veranderd heb is de yoghurt, ik had alleen milde bio yoghurt in huis

        Beantwoorden
  2. Alexandra zegt

    april 12, 2016 om 12:34 pm

    Ik heb het gemaakt met kokos limoen kwark en een beetje gemberpoeder, cayennepeper en citroengras toegevoegd. Erg lekker! Het beslag was inderdaad wat dikker, maar je kan het makkelijk op een bakplaat uitspreiden met de bolle kant van een lepel..

    Beantwoorden
    • Linda zegt

      april 12, 2016 om 7:03 pm

      HI, klinkt goed jouw toevoegingen.

      Beantwoorden
  3. elizah zegt

    april 12, 2016 om 7:54 pm

    Was heel benieuwd naar dit recept, dus vandaag meteen even geprobeerd. 4 ‘broodjes’ gebakken, perfect! Goede basis voor hummous en andere smeersels, wat tomaat en uienringen erover en klaar! Ga ik vaker maken!

    Beantwoorden
    • Linda zegt

      april 13, 2016 om 7:42 am

      Leuk om te horen Elizah!

      Beantwoorden
  4. Irma zegt

    april 13, 2016 om 4:17 pm

    Klinkt super lekker!
    Hoe dik worden ze ongeveer? Ik zou ze namelijk door willen snijden en vullen, om te gebruiken als gezondere variant op het shoarmabroodje.

    Beantwoorden
    • Linda zegt

      april 14, 2016 om 2:09 pm

      Hi Irma, ze zijn wel iets dikker, alleen ook weer niet zo dik. Probeer het eens uit, door beslag hoger te stapelen en iets langer in de oven te zetten. En anders de shoarma erop leggen. Hierdoor eet je minder vlees, kan een voordeel zijn als je dit wilt.

      Beantwoorden
  5. cindy zegt

    april 13, 2016 om 5:37 pm

    waar kan je tahin kopen?

    Beantwoorden
    • Linda zegt

      april 14, 2016 om 2:07 pm

      Bij de supermarkt bij het Oosterse schap. Dan heeft het ook wel sesampasta. En anders zeker bij de Turkse of Marokkaanse winkel.

      Beantwoorden
  6. Lara zegt

    april 13, 2016 om 5:50 pm

    Heb je ook een zuivelvrije variant?
    Ik mag geen gluten, zuivel, soja, suiker…Vandaar.
    Groetjes Lara.

    Beantwoorden
    • Linda zegt

      april 14, 2016 om 2:06 pm

      Nee Lara, ik weet nog niet hoe je de zuivel kunt vervangen… Helaas. Gr. Linda

      Beantwoorden
      • Kirsten zegt

        mei 17, 2016 om 10:10 am

        Jammer, ik zat in de vragen te scrollen of iemand al een idee heeft voor vervanging van de yoghurt. Ik zie namelijk vaker brood langskomen met yoghurt oid, het lijkt me zo heerlijk fris. Maar het is een beetje lastig als je dat niet kunt eten.
        Hoewel ik er niet dol op ben, zou sojayoghurt kunnen?

        Beantwoorden
        • Linda zegt

          mei 17, 2016 om 10:19 am

          Hi Kirsten, er is al iemand geweest die het met soja yoghurt geprobeerd heeft, dus ik zou het gewoon doen. Succes en laat jij weten hoe het smaakte? Ik vind die yoghurt nl wat zoeter. Gr. Linda

          Beantwoorden
        • Zilan zegt

          mei 22, 2016 om 11:03 am

          Je zou de Alpro Soya Yoghurt (eventueel de ‘Lime’ variant voor een frissere touch) kunnen proberen. Ik denk dat dat net zo goed werkt als (Griekse) yoghurt, wellicht worden ze minder luchtig maar het lijkt mij het proberen waard!

          Beantwoorden
        • karin zegt

          mei 26, 2016 om 7:33 am

          Hallo Kirsten,
          Misschien is Minus L yoghurt een optie?
          Is lactosevrij.
          De Jumbo verkoopt het.

          Beantwoorden
    • Jessica W zegt

      januari 12, 2018 om 8:28 am

      Bij de Jumbo hebben ze koko Yogo. Erg lekker en handig als je ook geen soya mag hebben. Daar kan dit prima mee!

      Beantwoorden
  7. Vivian | stayaliveandcooking zegt

    mei 17, 2016 om 1:26 pm

    Ben hier heeeel erg blij mee! Ik probeer de laatste tijd wat minder brood te eten om te kijken wat voor effect dat heeft, dus dit is een goede afwisseling.

    Beantwoorden
  8. Zilan zegt

    mei 22, 2016 om 11:01 am

    Hoi Linda!

    Wauw, wat een fantastisch recept. Zelf heb ik Italiaanse kruiden door het beslag gemixt. Dit is erg lekker (tip!)

    En dan heb ik nog een tip om er (bijna) perfecte ronde broodjes van te maken: doe het beslag op een bakplaat en gebruik hiervoor een soeplepel. Bij mij werkte dit erg goed 🙂

    Nogmaals bedankt voor het delen van dit recept!

    Liefs,

    Zilan

    Beantwoorden
    • Linda zegt

      mei 23, 2016 om 9:13 am

      Hi Zilan, dank voor de tip! Groeten, Linda

      Beantwoorden
  9. karin zegt

    mei 26, 2016 om 5:32 pm

    Vandaag gemaakt. Perfect gelukt. Met Minus L yoghurt. En de tip van Zilan gebruikt nl met een soeplepel op de bakplaat scheppen.
    Ze zijn idd te dun om open te snijden. Heb het bij eentje geprobeerd maar die scheurde. Dus beleg erop of dikkere rondjes op de bakplaat.

    Beantwoorden
    • Linda zegt

      mei 30, 2016 om 9:35 am

      Wat een fijn recept he. Ik heb ze inmiddels al een paar keer gemaakt. Gr. Linda

      Beantwoorden
  10. Nathalie zegt

    juni 24, 2016 om 1:29 pm

    Zou je de broodjes ook eventueel een dag van tevoren kunnen maken? En hoe bewaar je ze dan?

    Groetjes,

    Nathalie

    Beantwoorden
    • Linda zegt

      juni 27, 2016 om 8:54 am

      Ja, je kan ze ook een dag van te voren maken en bewaren zoals je dit met ander brood ook doet. Gr. Linda

      Beantwoorden
  11. sandra zegt

    augustus 6, 2016 om 9:53 pm

    Kun je de broodjes 1-2 dagen bewaren?

    Beantwoorden
    • Linda zegt

      augustus 10, 2016 om 3:39 pm

      Je kunt ze bewaren. Alleen vers zijn ze het lekkerst. Je kunt ze ook invriezen en uithalen als je ze nodig hebt. Gr. Linda

      Beantwoorden
  12. Melinda zegt

    augustus 7, 2016 om 1:41 pm

    Vandaag de broodjes gemaakt met geitenyoghurt. Had erg dun beslag en het kwam ook niet omhoog 🙁 ligt het aan het feit dat ik geitenyoghurt heb gebruikt? Ik gebruikte trouwens havermeel

    Beantwoorden
    • Linda zegt

      augustus 10, 2016 om 3:41 pm

      Hi Melinda, ja ik ben bang dat de geitenyoghurt voor een andere structuur heeft gezorgd. Verder weet ik niet wat je voor havermeel gebruikt heb. Ik maal altijd havermout fijn. Dus dat kan ook misschien voor een verschil zorgen. Linda

      Beantwoorden
  13. Irena zegt

    augustus 8, 2016 om 12:48 pm

    Ze zijn heerlijk
    De volgende keer maak ik ze met rozijnen.

    Beantwoorden
  14. Irena zegt

    augustus 8, 2016 om 12:51 pm

    Ze zijn heerlijk ?
    De volgende keer maak ik ze met rozijnen.
    Hoelang zou je het kunnen bewaren ??

    Beantwoorden
  15. Chantal zegt

    januari 19, 2017 om 1:00 pm

    Ik heb ze gemaakt. Helft met italiaanse kruiden en wat zoutvlokjes. Andere helft gemalen gedroogde abrikozen erdoor gedaan.
    Lekker hoor! Denk ook wel dat ze vers het lekkerste zijn. Ik ga ze nu tot morgen bewaren, maar ik gok dat ze dan wat taaier zullen zijn.
    Je kunt er vanalles doorheen doen denk ik. Hartige variant of een zoete variant. Kwark met een smaakje.. Bosbessenyoghurt ga ik volgende keer proberen.

    Beantwoorden
  16. Anne zegt

    januari 29, 2017 om 7:25 pm

    Is dit recept voor 2 personen of 1?

    Beantwoorden
    • Linda zegt

      januari 31, 2017 om 2:06 pm

      Hi het ligt eraan of je genoeg hebt aan 2 (kleine) broodjes. Ik vind deze broodjes best goed vullen dus ik zou zeggen voor 2 personen. Gr. Linda

      Beantwoorden
  17. Marloes zegt

    februari 2, 2017 om 12:36 pm

    Ik heb ze van de week gemaakt met havermout uit de blender, ei, kwark en een beetje lijnzaad.
    Toen ik de oven checkte, schrok ik wel een beetje; het waren zowaar 4 scheetkussentjes geworden! Enig idee hoe dit kan?
    Eenmaal uit de oven heeft mijn vriend zijn broodjes gewoon plat gemaakt en gegeten maar ik heb ze open gemaakt en dan heb je inderdaad een pitabroodje. Helemaal prima aangezien ik vanavond shoarma ga eten mèt zelfgemaakte pitabroodjes.

    Beantwoorden
    • Linda zegt

      februari 7, 2017 om 9:24 am

      Hmm, dat is vreemd. Ik heb dat wel als ik meel gebruik in plaats van havermout. Ik heb ze al vaak gemaakt en dit is mij nooit gebeurd. Ik maak ze binnenkort met kwark dat zorgt misschien voor de lucht. Gr. Linda

      Beantwoorden
  18. Lisette zegt

    mei 2, 2017 om 11:19 am

    Wat een ontzettend leuke site Linda!! Prachtige recepten waardoor ik toch echt ga proberen meer groente te eten. Leuk leuk leuk 🙂

    Beantwoorden
    • Linda zegt

      mei 8, 2017 om 10:03 am

      Wauw, te gek om te horen. Daar doe ik het allemaal voor. Laat ook weten als het een keer minder smaakt of als je nog bepaalde recepten mist. Gr. Linda

      Beantwoorden
  19. Wendy zegt

    juni 21, 2017 om 7:17 am

    Prima broodjes en lekker snel, ik maak ze in de pan, gaat prima, alleen rondjes maken was wel heel lastig.

    Beantwoorden
    • Linda zegt

      juni 22, 2017 om 10:12 am

      Hi Wen, het hoeft allemaal niet zo netjes hoor. Als het maar goed smaakt toch? Gr. Linda

      Beantwoorden
    • Jessica W zegt

      januari 12, 2018 om 8:34 am

      Als je een ijsschep gebruikt neem je evenveel deeg steeds en is het ook makkelijker om rondjes te maken. 😉

      Beantwoorden
  20. Jannie zegt

    september 25, 2017 om 8:45 pm

    Hoe kan ik ze bewaren en hoelang?

    Beantwoorden
    • Linda zegt

      september 28, 2017 om 4:17 pm

      Nou ik eet ze altijd direct op :)…. Maar een dag in de koelkast of in de vriezer zou ook moeten lukken. Probeer het eens uit.

      Beantwoorden
  21. Jessica W zegt

    januari 12, 2018 om 8:33 am

    He Linda, zijn het harde broodjes of zachte? Dit ivm de kleine mannetjes die het zelf bakken van dingen geweldig vinden mits ze het ook zelf kunnen eten. Gisteren krentenbollen, dus dit weekend wellicht deze broodjes. Als het een succes is, ga ik jet recept vegan maken voor een vriendin.

    Beantwoorden
    • Linda zegt

      januari 15, 2018 om 8:57 am

      Hi Jessica, de broodjes zitten een beetje tussen hard en zacht in. Ik denk dat ze het ook makkelijk zelf kunnen eten. Gr. Linda

      Beantwoorden
  22. marij olders zegt

    april 26, 2018 om 11:51 pm

    Ik heb deze broodjes gebakken in silicone taartvormpjes, ze besmeerd met cremefraiche met tuinkruiden, belegd met gerookte zalm en een plakje avocado. Geserveerd als voorgerecht. Het was een topper!

    Beantwoorden
    • Linda zegt

      april 28, 2018 om 9:20 am

      Zo dat klinkt goed zeg. Gr. Linda

      Beantwoorden

Geef een reactie Antwoord annuleren

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Primaire Sidebar

Zoeken

Volg lekker eten met Linda

  • Facebook
  • Instagram
  • Pinterest
  • RSS
  • Twitter
Lekker eten met Linda – ava Welkom! Ik inspireer je graag om makkelijk, bewust en vooral lekker te eten. Mijn doel is om het plezier in de keuken terug te brengen en te laten zien dat gezond eten en lekker koken echt niet zo moeilijk is.

Weekmenu 192 makkelijke recepten

Lekker eten met Linda - weekmenu

Bekijk het profiel van Lekker eten met Linda op Pinterest.

Recepten index

Lekker eten met Linda - receptenindex

Meest gelezen

  • Zelf burritos maken met kip Zelf burritos maken zonder pakje en zakje
  • Spaghetti bolognese van Jamie Olvier Spaghetti bolognese van Jamie Oliver
  • Bananenpannenkoeken met slechts 3 ingrediënten Bananenpannenkoeken
  • Snelle kip marinade voor een Oosterse maaltijd Snelle kip marinade (oosters) maken
  • verse loempia recepten 3 x spring roll recepten (verse loempia’s)

Aanmelden nieuwsbrief

Gezonde en lekkere recepten

  • gezonde pannenkoeken recepten 10 gezonde pannenkoeken recepten
  • Chili con carne van Jamie Oliver Chili con carne van Jamie Oliver
  • Stoofpotje met gehakt en groente Stoofpotje met gehakt
  • Snelle pastasaus uit de blender. Binnen 5 minuten is deze basis pastasaus klaar, gemaakt met verse ingrediënten. Kijk snel op de blog voor het recept. Snelle pastasaus uit de blender
  • Kip cashew met broccoli is een Wereldgerecht dat je makkelijk zelf maakt en binnen 30 minuten op tafel staat. Het gerecht is smaakvol en boordevol groente. Kip cashew met broccoli (kip siam)
Follow on Bloglovin

mytastenld.com

Copyright © 2021 · Linda op Genesis Framework · WordPress · Log in

Deze website gebruikt cookies ter bevordering van jouw gebruikerservaring.OK Meer info
Privacy & Cookies beleid

Privacy Overview

This website uses cookies to improve your experience while you navigate through the website. Out of these, the cookies that are categorized as necessary are stored on your browser as they are essential for the working of basic functionalities of the website. We also use third-party cookies that help us analyze and understand how you use this website. These cookies will be stored in your browser only with your consent. You also have the option to opt-out of these cookies. But opting out of some of these cookies may affect your browsing experience.
Noodzakelijk
Altijd ingeschakeld

Necessary cookies are absolutely essential for the website to function properly. This category only includes cookies that ensures basic functionalities and security features of the website. These cookies do not store any personal information.

Niet-noodzakelijk

Any cookies that may not be particularly necessary for the website to function and is used specifically to collect user personal data via analytics, ads, other embedded contents are termed as non-necessary cookies. It is mandatory to procure user consent prior to running these cookies on your website.