Weekmenu 106 makkelijke recepten

Van de week verliep anders dan gepland. Sinds maart heb ik een flexplek elke maandag in het centrum van Utrecht. Daarbij wonen veel vrienden in de stad en fiets ik langs het 24 Oktoberplein om naar huis te gaan. Mijn kinderen zaten vast op school en mijn dochter stuurde allerlei berichtjes omdat ze zich zorgen maakte over mijn veiligheid. Je begrijpt dat er van werken niks is gekomen. Om eerlijk te zijn heeft het mij behoorlijk bezig gehouden afgelopen week.

Ik merk dat het schrijven van blogs dan minder soepel verloopt. Om die reden ben ik lekker met Pinterest aan de slag gegaan. Gebruiken jullie deze zoekmachine al? Voor het bord Pasen heb ik allerlei recepten klaargezet. Er komen dagelijks recepten op. Natuurlijk komen er ook nog nieuwe recepten op de blog. Mochten jullie nog verzoeknummers hebben, laat het mij dan weten. Daar ga ik graag mee aan de slag.

test

Laten we even over gaan op de orde van de dag: het weekmenu. Er zit vast iets voor je tussen van maaltijdsoep, ovenschotel tot een makkelijke hap op vrijdag.

Veel kook- en eetplezier. Liefs, Linda

p.s. ben je op zoek andere recepten? Kijk dan even bij de eerder verschenen weekmenu’s.

Weekmenu 106 makkelijke recepten

Maandag: 10 x maaltijdsoep

De maandag start ik eigenlijk altijd vega. Dit keer starten we de week met een flinke maaltijdsoep. Gelukkig staan er tussen de 10 recepten zowel vega als vlees opties. Maak lekker de keuze die bij je past.

De lekkerste maaltijdsoep recepten

Dinsdag: ovenschotel met broccoli en zalm

Over deze ovenschotel krijg ik zoveel complimenten. Jullie hebben dit recept in korte tijd al veel gemaakt. Dit maakt mij trots. Zo kookte mijn kapster altijd uit een pakje of zakje. Sinds een jaar is ze lekker aan het kokkerellen en haar gezin was ook fan van deze ovenschotel.

Dit recept van een ovenschotel met broccoli en zalm is heerlijk voor doordeweeks. Met een kleine voorbereiding zet je deze makkelijke ovenschotel zo op tafel.

Woensdag: kip pilav met perzik en rijst

Niet iedereen houdt van warm fruit in een gerecht. Wat mij betreft maak je deze kip pilav dan zonder perzik.

kip pilav met perzik en rijst

Donderdag: chili con carne

Als ik even niet kan beslissen wat er op tafel moet komen, maak ik deze chili of een simpele versie ervan. Heb je dit recept nog niet gemaakt? Probeer het eens, je weet niet wat je mist.

Chili con carne van Jamie Oliver

Vrijdag: pita falafel met spitskool

Deze vrijdagavond hap kost nauwelijks enige inspanning. Dit vind ik wel zo fijn na een drukke week.

Pita met falafel en spitskool. Dit is een makkelijke maaltijd na een drukke werkdag of werkweek. Met slechts een handjevol ingrediënten zet je dit recept op tafel. #vegetarisch

Zaterdag: havermoutwafels met appel

 

Havermoutwafels

Zondag: geroosterde paprika en feta dip

Heb je nog een gezellige borreldate op de planning staan in het weekend? Deze geroosterde paprika dip met feta is dan een aanrader. Mocht je over hebben, dan kun je de rest op brood smeren de volgende dag.

Een vegetarisch hapjes recept. Serveer geroosterd pitabrood bij de geroosterde paprika en feta dip. De combinatie is klassiek en altijd goed.

Laat je het weten als je één van de recepten van het weekmenu gemaakt hebt met #lekkeretenmetlinda of tag mij, dan kan ik je terug vinden. Ben je op zoek naar andere recepten? Kijk dan even bij de receptenindex.

Weekmenu’s bewaren op Pinterest?

Behoren de recepten uit dit weekmenu tot jouw favorieten? Bewaar dit bord dan op één van je Pinterest borden, zodat je het makkelijk terug kunt vinden.

Weekmenu 106 met makkelijke recepten geschikt voor het hele gezin. Deze week een maaltijdsoep, een ovenschotel met zalm, pita falafel, kip pilav en chili con carne. #weekmenu #planner

Heb je een vraag of opmerking over dit recept? Vul het contactformulier in of stuur mij een berichtje via Facebook of Instagram.