Nog geen beoordelingen
15 minuten
oventijd 15 minuten

Geroosterde paprika en feta dip

Yeah, de leukste week van het jaar is gestart op de blog. Na de kerst kom ik altijd met borrelhapjes voor Oud&Nieuw. Bij deze open ik dan ook: Linda’s borrelweek! Het is geen geheim meer, dat ik graag een tafel vol zet met hapjes. Natuurlijk hoort hier een smeerseltje bij. Het zoete van de paprika past perfect bij het zilte van de feta. De keukenmachine of staafmixer doet eigenlijk al het werk bij de geroosterde paprika en feta dip.

In deze periode van het jaar hol ik van feestje naar feestje. Vandaag de dag na kerst is altijd de dag om even bij te komen. Ik mest de koelkast even uit zodat ik vanavond kan koken met de restjes van kerst. Vervolgens sta ik morgen weer enorme inkopen te doen voor het verjaardagsfeestje van manlief 29 december. Hij viert dit altijd uitgebreid. We moeten het niet voor niks een generale repetitie voor Oud & Nieuw. Voor dat ik weet, sta ik in mijn galajurk te dansen met vrienden op Oudjaarsavond. Ik geniet met volle teugen van al die feestjes. Maar daarna moet ik echt even bijkomen hoor.

Geroosterde paprika en feta dip

Geroosterde paprika en feta dip

Ingrediënten

Aantal personen1 portie
  • 2 rode paprika’s
  • 100 gram feta
  • 1 teentje knoflook
  • 1 theelepel oregano
  • 1 eetlepel olie
  • snufje zout en peper

Merknamen in de ingrediëntenlijst kunnen het gevolg zijn van een betaalde samenwerking. Sommige linkjes op deze pagina kunnen affiliate links zijn. Lees meer: disclaimer.

Bereiding

  • Zet de grill op de hoogste stand. Leg de rode paprika's door midden gesneden met het snijvlak naar beneden (bolle kant boven) op een met aluminiumfolie beklede bakplaat. Wacht tot de paprika (enigszins) zwart worden in 15 tot 20 minuten en haal uit de oven met een tang. Leg de paprika's in een schaal en dek af met huishoudfolie. Laat 15 minuten afkoelen en vervolgens kun je de paprika makkelijk ontvellen.
  • Maal de geroosterde paprika’s (incl groentevocht dat eruit kan lopen) feta, uitgeperst teentje knoflook, oregano en olijfolie fijn in de hakmolen van de staafmixer tot een egale massa.
  • Breng op smaak met een snufje zout en peper.
  • Serveer pita broodjes of stokbrood bij de paprika en feta dip.
Geroosterde paprika en feta dip

Bewaar dit hapjes recept op Pinterest

Wil je dit recept opslaan zodat je het terug kunt vinden? Bewaar deze foto dan op één van je Pinterest borden.

Geroosterde paprika en feta dip

Snuffel gerust nog even verder rond voor meer makkelijke en lekkere hapjes en drankjes voor oud en nieuw.

Recept: Linda Foto credits: My Lucie

Heb je een vraag of opmerking over dit recept? Vul het contactformulier in of stuur mij een berichtje via Facebook of Instagram.