Weekmenu 74 – makkelijke recepten

Hoe hebben je het afgelopen week gehad? Ik ben gek op de zon, maar dinsdag voelde ik mij een gebraden kippetje na een sportdag op kunstgras. Met die hitte kan ik nauwelijks nog nadenken, laat staat werken. Nu koelt het weer even af en dan komt de zomer weer terug volgende week. Met hetweekmenu is hiermee rekening gehouden.

In het begin van de week staan nog warme gerechten op tafel om daarna plaats te maken voor wraps, salade en een visje op de bbq. Persoonlijk verruil ik mijn boterham in voor een salade en ik vertel je hoe ik deze maak. Voor de kids kun je hele eenvoudige ijsjes maken.

Veel kook- en eetplezier. Liefs, Linda

p.s. ben je op zoek andere recepten? Kijk dan even bij de eerder verschenen weekmenu’s.

Weekmenu 74 makkelijke recepten

Maandag: rijst met pesto en groente

In totaal heeft dit gerecht 4 verschillende groenten. Ik combineer vers met diepvries. De smaak van ronde rijst is net risotto dus de smaak is te gek.

ronde rijst met pesto

Dinsdag: kabeljauw van de bbq

Het weer belooft mooi te worden. Maak eens deze vis pakketjes van de barbecue, dat is weer eens iets anders.

Kabeljauw uit de oven Jamie Oliver

Woensdag: pittige broccoli salade

Met het warme weer kom ik nauwelijks aan koken toe. Deze salade kun je zowel als lunch of avondmaaltijd eten. Voeg gerust nog couscous toe of serveer er stokbrood bij.

pittige broccoli salade

Donderdag: wraps met kipfilet en mango

Mijn kids zijn dol op deze wraps met kipfilet, mango en chilisaus. Ideaal om donderdagavond in de tuin te eten.

wraps met kip en mango

Vrijdag: pita met feta spread en geroosterde groente

De feta crème is echt een fantastische uitvinding. Smeer dit goedje op een warme pita met geroosterde groente, echt hemels.

Pita met feta spread en gegrilde groente

Zaterdag: salade in 5 stappen

Bij mij is het salade seizoen begonnen. Alleen wist ik zelf niet meer zo goed hoe ik de salades in elkaar draai, totdat ik dit blog terug vond. Doe er je voordeel mee.

gezonde lunch salade

Zondag: yoghurt ijsjes

Met slechts 3 ingrediënten maak je deze ijsjes. Altijd handig om in huis te hebben als de kinderen voor de 100 ste keer op 1 dag naar ijs vragen.

griekse yoghurt ijsjes

Laat je het weten als je één van de recepten van het weekmenu gemaakt hebt met #lekkeretenmetlinda of tag mij, dan kan ik je terug vinden. Ben je op zoek naar andere recepten? Kijk dan even bij de receptenindex.

Heb je een vraag of opmerking over dit recept? Vul het contactformulier in of stuur mij een berichtje via Facebook of Instagram.