Nog geen beoordelingen

Stoofperen havermout ontbijt cake

Het is alweer maanden geleden dat er een echt verwenontbijt op de blog is verschenen. Zo’n zondag ochtend recept waar het hele huis lekker van ruikt. Nou dat lukt zeker met deze stoofperen havermout ontbijt cake.

Een week of 3 geleden stond de buurvrouw met een emmer stoofperen uit eigen tuin op de stoep. De timing was meer dan onhandig want de hele huisraad stond in het midden van de kamer voor een flinke schilderklus. Het lukte nog net om een kop koffie te zetten, voor de rest kon ik nergens bij in de keuken. De stoofperen was ik dan ook bijna vergeten.

Nog net op tijd ben ik op een vrijdagavond met de peertjes aan de slag gegaan voor een nieuw recept van stoofperen zonder wijn. Om door de voorraad heen te komen, heb ik allerlei nieuwe stoofperen recepten gemaakt. Ik kan niet wachten op dit met jullie te delen.

Hoog op mijn verlanglijstjes stond een soort havermout ontbijt cake. Eigenlijk net zo iets als de havermout recepten uit de oven. Alleen wilde ik het havermout ontbijt iets meer cake achtig hebben en dat is gelukt door toevoeging van het amandelmeel.

stoofperen havermout ontbijt cake

Stoofperen havermout ontbijt cake

Ingrediënten

Aantal personen1 portie
  • olijfolie
  • 30 gram havermout
  • 30 gram amandelmeel
  • 1 rijpe banaan geprakt
  • 1 ei
  • 2 eetlepels stoofperen sap
  • 2 eetlepels Griekse yoghurt
  • 1/2 theelepel bakpoeder
  • 1 theelepel koekkruiden
  • 1 stoofpeertje

Extra nodig

  • oven vast schaaltje

Merknamen in de ingrediëntenlijst kunnen het gevolg zijn van een betaalde samenwerking. Sommige linkjes op deze pagina kunnen affiliate links zijn. Lees meer: disclaimer.

Bereiding

  • Verwarm de oven voor op 200 graden.
  • Vet het ovenschaaltje in met een beetje olijfolie.
  • Meng de havermout, amandelmeel, geprakte banaan, ei, stoofperen sap, yoghurt, bakpoeder en koekkruiden door elkaar.
  • Snijd het stoofpeertje doormidden en verwijder het klokhuis. Snijd de ene helft in stukjes en meng door het beslag. Stort het beslag in het ovenschaaltje.
  • Snijd de andere helft van het stoofpeertje in een waaier en leg boven op het beslag. Zet het schaaltje 20 – 25 minuten in de oven.
stoofperen havermout ontbijt cake

Heb je een vraag of opmerking over dit recept? Vul het contactformulier in of stuur mij een berichtje via Facebook of Instagram.