• Skip to secondary menu
  • Door naar de hoofd inhoud
  • Spring naar de eerste sidebar

Lekker eten met Linda

Makkelijk, bewust en vooral lekker eten.

  • HOME
  • RECEPTEN
    • WEEKMENU
    • ONTBIJT
    • LUNCH
    • SNACK
    • DRANKJES EN SMOOTHIES
    • DINER
    • VEGETARISCH
    • DESSERT
  • E-BOOKS
    • BARBECUE RECEPTEN
    • KOKEN OP DE CAMPING
  • INSPIRATIE
    • ALGEMENE TIPS
    • OP BEZOEK BIJ
    • WINACTIE
    • REVIEW
    • SPORT
      • BIKINI BODY GUIDE
      • FOOD EN MOVING EXPERIENCE
  • CONTACT
    • OVER MIJ
    • PERSOONLIJK
    • ADVERTEREN
    • PRIVACYVERKLARING
  • ZOEKEN

Rabarber aardbei plaatcake

rabarber aardbei plaatcake

mei 22, 2016 door Linda 3 Reacties

Zondag is bakdag! De rabarber stengels heb ik al een paar weken gespot. Op een of andere manier heb ik ze niet eerder in mijn boodschappenmandje gegooid. Regelmatig neem ik bewust een groente mee, die ik niet veel gebruik. Zo dwing ik mezelf een nieuw recept te maken zoals deze rabarber aardbei plaatcake.

Ja je leest het goed; rabarber is een groente. Het seizoen van de rabarber is kort. Een compote met rabarber wordt hier altijd goed gewaardeerd. Helemaal als ik compote serveer in kleine bakjes met lepels naast het normale bord. Zo fop ik iedereen in huis. Ze denken fruit te eten, terwijl ze groente naar binnen schuiven. Ook fijn is een dessert van rabarber met een crumble.

rabarber aardbei plaatcake

Naast een compote wordt rabarber vaak in een zoet gerecht verwerkt. Hier kies ik vandaag ook voor. De bodem van de lade met tussendoortjes in de vriezer komt in zicht. Voor de variatie werd het tijd om een nieuwe snack te maken voor in de trommels van de kids of voor mezelf bij een kop thee.

De lijst met ingrediënten is waarschijnlijk iets langer dan je normaal op de blog ziet. Voor mij geldt dat ik alleen de rabarber, aardbeien en sinaasappel hoefde te kopen. De rest heb ik standaard op voorraad.

rabarber aardbei plaatcake

Rabarber aardbei plaatcake

  • 200 gram rabarber
  • 100 gram aardbeien
  • 100 gram speltmeel (of andere meel naar keuze)
  • 50 gram amandelmeel
  • snufje zout
  • 1 theelepel kaneel
  • 1 theelepel (wijnsteen) bakpoeder
  • 2 eieren
  • 2 eetlepels vloeibare kokosolie
  • 2 eetlepels honing
  • 50 ml melk
  • 1 sinaasappel (of 25 ml melk extra) uitgeperst
  • extra nodig: brownieblik 20 x 20 cm en bakpapier

Hoe maak je het klaar:

  1. Verwarm de oven voor op 180 graden.
  2. Schil en snijd de rabarber in kleine stukjes. Verwijder de kroontjes van de aardbeien en snijd in plakjes.
  3. Meng het speltmeel, amandelmeel, zout, kaneel en bakpoeder.
  4. Voeg de eieren, de kokosolie, honing, melk en sinaasappelsap toe. Roer door elkaar en schep voorzichtig de rabarber en aardbeien door het mengsel.
  5. Bekleed het blik met bakpapier en stort het deeg erin. Zet 25 – 30 minuten in de oven.

Tip: bewaar de rabarber na aankoop in de koelkast.

rabarber aardbei plaatcake

Wil je mijn tips en recepten om stap voor stap gezonder en vooral lekker eten in je mailbox ontvangen? Schrijf je dan in voor de nieuwsbrief (rechtsboven).

Volg mij op Facebook | Twitter | Instagram | Bloglovin’ | Pinterest | Google+

Categorie: SNACK Tags: aardbei, aardbei recepten, bakrecepten, rabarber, rabarber recepten, tussendoortjes, tussendoortjes recepten

Lees Interacties

Reacties

  1. Annet Bosman zegt

    mei 30, 2016 om 9:08 am

    Ik heb de rabarber plaatkoek gemaakt. De smaak is prima maar ik vind het nog zo nat… Heb het wat langer in de oven gezet maar dat hielp ook niet. Wat kan ik de volgende keer anders doen. ps ik had alleen volkoren meel, dat heb ik gebruikt, verder recept gevolgd (met 25 cc extra melk ipv sinaasappelsap)

    Beantwoorden
    • Linda zegt

      mei 30, 2016 om 9:28 am

      HI Annet, ik zou een volgende keer minder vocht toevoegen. Ik doe dit altijd een beetje op gevoel. Start met zo’n 50 ml minder vocht. Gr. Linda

      Beantwoorden
      • Annet Bosman zegt

        mei 30, 2016 om 10:17 am

        Dank voor je reactie, ga het zeker zo uitproberen

        Beantwoorden

Geef een reactie Antwoord annuleren

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Primaire Sidebar

Zoeken

Volg lekker eten met Linda

  • Facebook
  • Instagram
  • Pinterest
  • RSS
  • Twitter
Lekker eten met Linda – ava Welkom! Ik inspireer je graag om makkelijk, bewust en vooral lekker te eten. Mijn doel is om het plezier in de keuken terug te brengen en te laten zien dat gezond eten en lekker koken echt niet zo moeilijk is.

Weekmenu 191 makkelijke recepten

Lekker eten met Linda - weekmenu

Bekijk het profiel van Lekker eten met Linda op Pinterest.

Recepten index

Lekker eten met Linda - receptenindex

Meest gelezen

  • Zelf burritos maken met kip Zelf burritos maken zonder pakje en zakje
  • Spaghetti bolognese van Jamie Olvier Spaghetti bolognese van Jamie Oliver
  • Weekmenu 191 makkelijke recepten Weekmenu 191 – makkelijke recepten
  • Bananenpannenkoeken met slechts 3 ingrediënten Bananenpannenkoeken
  • Snelle kip marinade voor een Oosterse maaltijd Snelle kip marinade (oosters) maken

Aanmelden nieuwsbrief

Gezonde en lekkere recepten

  • gezonde pannenkoeken recepten 10 gezonde pannenkoeken recepten
  • Chili con carne van Jamie Oliver Chili con carne van Jamie Oliver
  • Stoofpotje met gehakt en groente Stoofpotje met gehakt
  • Snelle pastasaus uit de blender. Binnen 5 minuten is deze basis pastasaus klaar, gemaakt met verse ingrediënten. Kijk snel op de blog voor het recept. Snelle pastasaus uit de blender
  • Kip cashew met broccoli is een Wereldgerecht dat je makkelijk zelf maakt en binnen 30 minuten op tafel staat. Het gerecht is smaakvol en boordevol groente. Kip cashew met broccoli (kip siam)
Follow on Bloglovin

mytastenld.com

Copyright © 2021 · Linda op Genesis Framework · WordPress · Log in

Deze website gebruikt cookies ter bevordering van jouw gebruikerservaring.OK Meer info
Privacy & Cookies beleid

Privacy Overview

This website uses cookies to improve your experience while you navigate through the website. Out of these, the cookies that are categorized as necessary are stored on your browser as they are essential for the working of basic functionalities of the website. We also use third-party cookies that help us analyze and understand how you use this website. These cookies will be stored in your browser only with your consent. You also have the option to opt-out of these cookies. But opting out of some of these cookies may affect your browsing experience.
Noodzakelijk
Altijd ingeschakeld

Necessary cookies are absolutely essential for the website to function properly. This category only includes cookies that ensures basic functionalities and security features of the website. These cookies do not store any personal information.

Niet-noodzakelijk

Any cookies that may not be particularly necessary for the website to function and is used specifically to collect user personal data via analytics, ads, other embedded contents are termed as non-necessary cookies. It is mandatory to procure user consent prior to running these cookies on your website.