Nog geen beoordelingen

Rabarber aardbei plaatcake

Zondag is bakdag! De rabarber stengels heb ik al een paar weken gespot. Op een of andere manier heb ik ze niet eerder in mijn boodschappenmandje gegooid. Regelmatig neem ik bewust een groente mee, die ik niet veel gebruik. Zo dwing ik mezelf een nieuw recept te maken zoals deze rabarber aardbei plaatcake.

Ja je leest het goed; rabarber is een groente. Het seizoen van de rabarber is kort. Een compote met rabarber wordt hier altijd goed gewaardeerd. Helemaal als ik compote serveer in kleine bakjes met lepels naast het normale bord. Zo fop ik iedereen in huis. Ze denken fruit te eten, terwijl ze groente naar binnen schuiven. Ook fijn is een dessert van rabarber met een crumble.

rabarber aardbei plaatcake

Naast een compote wordt rabarber vaak in een zoet gerecht verwerkt. Hier kies ik vandaag ook voor. De bodem van de lade met tussendoortjes in de vriezer komt in zicht. Voor de variatie werd het tijd om een nieuwe snack te maken voor in de trommels van de kids of voor mezelf bij een kop thee.

De lijst met ingrediënten is waarschijnlijk iets langer dan je normaal op de blog ziet. Voor mij geldt dat ik alleen de rabarber, aardbeien en sinaasappel hoefde te kopen. De rest heb ik standaard op voorraad.

rabarber aardbei plaatcake

Rabarber aardbei plaatcake

Ingrediënten

Aantal personen16 stuks
  • 200 gram rabarber
  • 100 gram aardbeien
  • 100 gram speltmeel (of andere meel naar keuze)
  • 50 gram amandelmeel
  • snufje zout
  • 1 theelepel kaneel
  • 1 theelepel (wijnsteen) bakpoeder
  • 2 eieren
  • 2 eetlepels vloeibare kokosolie
  • 2 eetlepels honing
  • 50 ml melk
  • 1 sinaasappel (of 25 ml melk extra uitgeperst)

Extra nodig

  • brownieblik 20 x 20 cm en bakpapier

Merknamen in de ingrediëntenlijst kunnen het gevolg zijn van een betaalde samenwerking. Sommige linkjes op deze pagina kunnen affiliate links zijn. Lees meer: disclaimer.

Bereiding

  • Verwarm de oven voor op 180 graden.
  • Schil en snijd de rabarber in kleine stukjes. Verwijder de kroontjes van de aardbeien en snijd in plakjes.
  • Meng het speltmeel, amandelmeel, zout, kaneel en bakpoeder.
  • Voeg de eieren, de kokosolie, honing, melk en sinaasappelsap toe. Roer door elkaar en schep voorzichtig de rabarber en aardbeien door het mengsel.
  • Bekleed het blik met bakpapier en stort het deeg erin. Zet 25 – 30 minuten in de oven.

Linda’s Tips

  • Tip: bewaar de rabarber na aankoop in de koelkast.
rabarber aardbei plaatcake

Heb je een vraag of opmerking over dit recept? Vul het contactformulier in of stuur mij een berichtje via Facebook of Instagram.