Eindelijk is het zover. Vandaag post ik het recept van de weckpotjes. Jullie willen zo graag weten wat erin zit. Het is een romige eiersalade met zalm. Deze foto staat al een paar weken op de site bij de Paasrecepten. Ook is de foto gebruikt op Facebook. Het gevolg is dat ik mailtjes kreeg en zelf privé berichtjes met de vraag wanneer het recept online kwam.
Jullie kunnen je hart ophalen hoor. Zet alle ingrediënten op de boodschappenlijst voor Pasen. Eigenlijk is het helemaal niet zo’n bijzonder recept. Dat is misschien niet zo handig om te zeggen. Maar zo voelt het wel bij mij. Aan de eiersalade is gerookte zalm toegevoegd. Zo simpel kan het zijn.
De weckpotjes maken de eiersalade met zalm net even feestelijker. Een eiersalade ziet er niet zo fotogeniek uit. Ik stond dan ook even te draaien bij mijn keukenkast met props. Hoe zorg ik nu dat de salade er lekker uitziet? Weckpotjes of andere kleine glaasjes zijn dan een uitkomst. Het leuke is dat je nu bij iedere een goed gevuld potje naast het bord kunt zetten.
Eiersalade met zalm
recept voor 4 personen
- 4 eieren
- 60 gram gerookte zalm (+/- 2 plakken)
- 3 eetlepels mayonaise
- 2 eetlepels kwark
- 2 eetlepels verse bieslook (of 2 theelepels gedroogd)
- paar druppeltjes citroensap
- snufje zout en peper
- extra nodig: 4 kleine weckpotjes (Xenos)
Stappen om eiersalade met zalm te maken
- Kook de eieren in 5-7 minuten hard. Laat schikken. Pel en snijd de eieren in blokjes. Laat even afkoelen.
- Snijd de zalm in blokjes.
- Maak een saus van de mayonaise, kwark, bieslook, citroensap en een snufje zout en peper. Proef en kijk of de saus voldoende op smaak is. Voeg gerust meer citroensap of zout en peper erdoor. Roer de eieren en zalm er voorzichtig door. Schep in de weckpotjes.
Tip: je kunt de eiersalade met zalm de dag ervoor bereiden en bewaren in de koelkast.
Bewaar dit recept op Pinterest!
Wil je dit recept opslaan, zodat je het makkelijk en snel terug kunt vinden? Bewaar deze foto dan op één van je Pinterest borden.
Nieuwsbrief – Wil je mijn tips en recepten om makkelijk, bewust en vooral lekker te eten in je mailbox ontvangen? Schrijf je dan in voor de nieuwsbrief.
Wat ziet dat er gezellig uit.
Ook leuk voor bij de borrel om een paar van die potjes neer te zetten, stokbroodje of toast erbij, dit is weer eens iets anders
Fijne paasdagen.
Groetjes,
Marianne
Hi, ik hoop dat jij er ook van genoten hebt. Groeten, Linda