Samenvatting Feel Good Boost week 1 + weekmenu 2

De eerste week van het #feelgoodboost zit erop. Het thema van deze week is minder suiker eten of suiker mijden. Vandaag een terugblik naar afgelopen week. Natuurlijk zijn al onze recepten op een rijtje gezet en staat het nieuwe weekmenu voor jullie klaar.

Minder suiker eten of suiker mijden is in het begin best een lastige opgave. Wist je dat je niet geheel suikervrij kunt eten? Lees het blog van Reny er nog maar eens op terug. Daar kun je alle basisinformatie in vinden. Lekker praktisch zijn haar 3 tips die je ook in onze blogs vindt. Een eerste advies is om etiketten te lezen. In de meest vreemde producten (bijv chips) wordt extra suiker toegevoegd.

De tweede stap is zelf maken. Het is in het begin even een ommezwaai. Alleen zul je zien dat je met kleine stapjes een gerecht of saus al een stuk gezonder kunt krijgen. En niet onbelangrijk: de meeste producten zijn vele malen lekkerder als je deze zelf maakt. Ik vind dit zo leuk om te doen, dat ik bijna elke donderdag een nieuw “zelf maken recept” plaats. Een topper is toch wel de zelf wraps maken. Probeer het eens en je wilt niet meer anders.

zelf tortilla wraps maken

Voor de zoetekauwen onder ons, is het lastig om drop, snoep of die zak M&M’s te weerstaan. Je hoeft ook niet in 1 keer je volledige eetpatroon om te gooien. Er zijn zoveel alternatieven die een stuk voedzamer zijn. Zo zijn die chocolade repen van Reny echt onweerstaanbaar of deze brownies van Suzanne.

Besloten Facebook groep

In de besloten Facebook groep worden al onze #feelgoodboost berichten gepost. Wel zo makkelijk, dan kun je alle informatie op 1 plek terug lezen. Daarbij posten wij daar ook andere recepten en geven je nog wat tips en adviezen. Ben je nog niet lid? Meld je gerust nog aan. Zo kun je de informatie van afgelopen week teruglezen.

facebook-groep

Eetdagboeken

Van de eerste dagen van de #feelgoodboost hebben Suzanne, Reny, Annemieke en ik een eetdagboek bijgehouden. Het is altijd even vreemd als een ander over je schouder meekijkt. Aan de foto’s kun je zien dat wij echt niet alles netjes stylen of complete recepten volgen. Vaak hebben wij een goede basis op voorraad. Zo kunnen wij in een handomdraai een recept op tafel zetten.

Ik vind het nog wel even belangrijk om te melden dat de eetdagboeken geen eetschema’s zijn. Onze eetdagboeken geeft aan wat wij eten en niet wat je zou “moeten” eten.

eetdagboek Feel Good Boost noodles a

Recepten:

De afgelopen week kwamen de lekkerste recepten voorbij. Fijn toch om te zien, dat je met een paar kleine aanpassingen of het gebruik van andere ingrediënten minder suiker gebruikt. De eerste volgers hebben de smoothie van Suzanne al gemaakt en mijn frozen yoghurt met muesli.

frozen yoghurt met muesli

Feel Good Boost recepten week 1:

Nieuwe weekmenu

Hoe is het weekmenu van afgelopen week bevallen? Wat vonden jullie lekker en wat minder lekker? Hebben jullie nog opmerkingen? In de besloten Facebook groep komen de foto’s voorbij van de gemaakte gerechten. Het weekmenu maken wij puur ter inspiratie, zodat je eens een nieuw gerecht uitgeprobeerd. Zo was er 1 dame die de boodschappen voor de hele week gekocht heeft. Te gek zeg. De courgetti met zalm was een succes. Zo fijn om op deze manier nieuwe gerechten aan je repertoire toe te voegen. Geef gerust je eigen draai aan een recept zoals een dame gedaan heeft bij de chili maïs courgette door het gerecht meer pit te geven met extra kruiden.

Het nieuwe thema voor deze week is koken zonder pakjes en zakjes. Daar maken wij vast heel veel mensen blij mee. Klik op de titel om bij het recept te komen.

Maandag: zoete aardappel lasagne

Een schaal vol comfort food met 5 soorten groente en zoete aardappel. Echt, een must make!

weekmenu

Dinsdag: zuurkool schotel met zoete aardappel

Vooruit, nog een recept met zoete aardappel. De schotel bevat geen vlees en wordt op smaak gebracht met noten, rozijnen en kaas.

weekmenu

Woensdag: rucola stamppot met gerookte kip

Terwijl de aardappels koken, kun je de rest van de voorbereidingen doen. Het gerecht staat binnen 20 minuten op tafel.

rucola stamppot met gerookte kip

Donderdag bobotie

Annemieke is de “wereld gerechten koningin”. Ze heeft een aantal hele leuke op haar site staan waaronder deze bobotie.

weekmenu

Vrijdag: kip gyros met tzatziki

Fastfood friday met kip gyros in slabladeren.

weekmenu

Zaterdag: kikkererwten burgers

Hmm, een burger is altijd goed. Heb je wel eens een vegetarische variant gemaakt van kikkererwten?

weekmenu

Zondag: spaghetti bolognese van Jamie Oliver

Maak vandaag een grote pan pastasaus met slechts 20 minuten voorbereidingswerk. Vervolgens kun je er 2 tot 3 keer van eten. Vul de vriezer lekker met bakjes.

Jamie Oliver recepten spaghetti bolognese

Mocht je één van onze recepten maken. Deel deze dan op Social Media met #feelgoodboost. Zo kunnen wij jullie terugvinden.

Heb je een vraag of opmerking over dit recept? Vul het contactformulier in of stuur mij een berichtje via Facebook of Instagram.