Nog geen beoordelingen

Chocolade popcorn met pindakaas

Ik heb DE perfecte vrijdagavond snack voor je gevonden: chocolade popcorn! Nee, niet die popcorn met een smaakje die je “poft” in de magnetron. Dit is ouderwetse popcorn zonder olie of boter en ook zonder dat je pan aanbrand! Misschien een beetje gek maar deze popcorn maak je zonder vet in een koekenpan. Echt ideaal. Het idee zag ik bij Beaufood voorbij komen en zij had deze tip weer van Jamie Oliver.

Nog nooit heb ik popcorn gepoft in een koekenpan. Wat een ideale manier om gezond te snacken. Een klein beetje zout en je bent klaar. Voor de zoetekauwen onder ons ben ik verder gegaan met de chocolade popcorn van Bo. Ik zocht een soort van snickers popcorn. Wat zou er gebeuren als je pindakaas verwarmt en er stukjes noot aan toevoegt?

chocolade popcorn met pindakaas

Euhhh, willen jullie dit echt weten of sta je al met je neus in de voorraadkast op zoek naar de pofmaïs? Echt, WAANZINNIG lekker.

chocolade popcorn met pindakaas

Chocolade popcorn met pindakaas

Ingrediënten

1 portie
  • 50 gram pofmaïs
  • 40 gram pure chocolade (hoe hoger het % cacao des te "puurder" de snack is)
  • snufje zeezout
  • 30 gram gezouten pinda’s
  • 1 eetlepel pindakaas (bijv 100% pindakaas)

Merknamen in de ingrediëntenlijst kunnen het gevolg zijn van een betaalde samenwerking. Sommige linkjes op deze pagina kunnen affiliate links zijn. Lees meer: disclaimer.

Bereiding

  • Voeg de pofmaïs toe aan een koekenpan en zet het vuur middelhoog. De pan heeft geen olie of boter nodig. Daarbij is het van belang om met een koude pan te starten. Plaats de deksel erop. Na een paar minuten start het poppen. Zet het vuur uit als je niks meer hoort. Het poppen duurt bij mij een minuut of 3. Haal de pan van het vuur.
  • Verwarm de chocolade au bain marie. Hak ondertussen pinda’s. Voeg de pindakaas en een snufje zeetzout aan de gesmolten chocolade toe en roer door elkaar. Strooi de pinda’s over de popcorn. Giet de chocolade saus erover of hussel helemaal door elkaar.
chocolade popcorn met pindakaas

Heb je een vraag of opmerking over dit recept? Vul het contactformulier in of stuur mij een berichtje via Facebook of Instagram.