Nog geen beoordelingen

Frozen yoghurt met muesli

Wauw, wat een enthousiaste reacties hebben wij ontvangen op de FeelGoodBoost. Het thema van deze week is suikervrij eten of eigenlijk meer suiker mijden. Een leven zonder suiker is namelijk niet mogelijk. Je kunt er wel voor zorgen dat je minder suiker binnen krijgt. Een van de opties is “zelf maken“. Het dessert frozen yoghurt met een soort koekbodem van muesli is daar een goed voorbeeld van.

Dit dessert is een combinatie van een zuiveltoetje en ijs. In de basis kun je frozen yoghurt met twee ingrediënten maken: yoghurt en fruit. Mijn fruitmand telde alleen druiven en appel. Dit zijn twee fruitsoorten waar je niet makkelijk ijs mee maakt. Om de yoghurt op smaak te brengen heb ik een flinke theelepel jam gebruikt. Maar er zit toch ook suiker in jam? Ja dat klopt! Deze week draait het om suiker mijden en niet om geheel suikervrij leven.

frozen yoghurt met muesli

Zoals Reny beschreef in haar blog, hoort etiketten lezen er ook bij. Zo zijn er ook jam’s die minder suiker bevatten. Eigenlijk mag je het geen jam noemen. Zo heeft Zonnatura spreads met 75% fruit en geen toegevoegd suiker. De varianten Chia Fruit van Mr.Kitchens. bevat 60% fruit en wordt gezoet met stevia.

Zo zie je maar weer dat er genoeg alternatieven zijn om minder suiker binnen te krijgen. Daarbij heb je voor de frozen yoghurt 1 flinke theelepel nodig voor 4 desserts. De hoeveelheid suiker per persoon valt dan ook mee.

Voor de kids vind ik het leuk om een soort koekbodem te maken. Dit maak je eenvoudig met muesli, kokosolie en kaneel. Heb je deze ingrediënten niet in huis, dan laat je dit gewoon achterwege.

Frozen yoghurt met muesli

Ingrediënten

4 personen
  • 3 eetlepels muesli zonder toegevoegde suikers
  • 1 eetlepel vloeibare kokosolie
  • snufje kaneel
  • 170 gram Griekse yoghurt 0% vet
  • 1 flinke theelepel jam naar keuze

Extra nodig

  • siliconen muffin cups

Merknamen in de ingrediëntenlijst kunnen het gevolg zijn van een betaalde samenwerking. Sommige linkjes op deze pagina kunnen affiliate links zijn. Lees meer: disclaimer.

Bereiding

  • Meng de muesli met de kokosolie. Met de huidige temperaturen is de olie al vloeibaar. Zo niet, verwarm de kokosolie dan in een pannetje. Breng op smaak met een snufje kaneel. Verdeel het mengsel over de bodem van de muffin cups.
  • Meng de Griekse yoghurt met de jam. Stort over het muesli mengsel. Zet de frozen yoghurt minimaal 4 uur in de vriezer.
  • Haal cups een paar minuten voor serveren uit de vriezer en strooi er eventueel nog muesli over.
frozen yoghurt met muesli

Heb je een vraag of opmerking over dit recept? Vul het contactformulier in of stuur mij een berichtje via Facebook of Instagram.